Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво и трябва на снимка за да има 99 рейтинг?
Автор: dhw   
Дата:   06-10-05 10:59

Самоцелния стремеж към точки винаги е бил критикуван във фотофорум, но се оказва че човек ако е изобретателен може да постигне целите си без да "мами" с icq. Такива теми са полезни човек да се ориентира къде бърка, но всъшност това си е скрита реклама.
И така:
много искам 99 точки, да не си помисли някой че се лакомя за 100 - не, в никакъв случай точкоманията е лошо нещо [smilie5]
Сега сериозно - след като аналогична тема изкара точки за автора си може би ще успея да получа смислен коментар, но се оказва че коментар на място е по-трудно да се получи от 100 точки.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво и трябва на снимка за да има 99 рейтинг?
Автор: Marillion   
Дата:   06-10-05 11:12

Дали снимката ти ще има 100, 200 или 400 точки - все тая! Точките от значение ли са? Да не би да ги осребряват някъде, и аз да не знам? Има хора без нито една собствена снимка, а имат по 252 рейтинг...

Автор: svetalcho   
Дата:   06-10-05 11:18

аман с тия точки.......

Автор: ancho   
Дата:   06-10-05 11:26

Докато точките дават права - борбата ще продължава.
1. Право на публикуване.
2. Право на участие в изложба. А като участваш в изложба ставаш "Баш Майстор" и гласуваш за оня "великия" рейтинг.
3. Награда от конкурс. Тук вече идва и най-готиното. Зад гърба си чуваш приятното шушущане: "Ееееееееееей гледай бе, това е онзи "Еди кой си", който спечели наградата на "Еди що си"!!! И някой може почтително да те помоли да кажеш великото си мнение за неговото скромно творчество.
4. Присъствие сред първите "10 най-любими автори" на Първа страница на Форума.

Сега ясно ли е къде се осребряват точките ???

Дата:   06-10-05 11:33

Само 1 е вярно!

2 - Не съм забелязал в конкурсите да има ограничение? И къде ги видя тези изложби?

3-Да ти кажа, тези които са си спечелили награди са си ги заслужили напълно

4- Мисля, че това се определя от броя добавени снимки на автора в "любими", а не от смотания рейтинг!

ancho - влизам ти в профила и на всички твой снимки слагам Злато!

Автор: _alice_   
Дата:   06-10-05 11:34

Точките не са най-важното, разбира се, но те все пак имат значение - най-малкото ти дават право да качваш повече снимки.
И все пак по-важни са коментарите, съветите, особено за начинаещите фотографи, като мен. Аз не търся повече точки, а по-скоро препоръки как не особено добрите ми снимки да станат малко по-добри. Останалото е вдъхновение и работа!!!

Автор: ancho   
Дата:   06-10-05 11:43

Марилионе,

Златото си е злато.
Хората са го разбрали от дълбока древност.
Мерси.

Колкото до невярното за точките след 1. не е точно така. Участваш в конкурс на ФФ. Как го спечелваш, питам аз. Ами като набереш НАЙ-МНОГО ТОЧКИ. Аз никъде не съм казвал, че конкурс е спечелен нечестно, а че се печели чрез ТОЧКИ. След конкурса има и изложба на ФФ. Там разбира се не се излагат снимките само на победителя а примерно 20 - 30 или повече снимки от участвалите в конкурса. Да не би да си мислиш че това са снимките с най-малко точки. Аз не мисля така. Е именно участниците в тези изложби (не знам дали една стига или трябват 2,3 и повече изложби) стават гласуващите във "великия" рейтинг.
Аз може да не съм много добър във фотографията, но не съм въздухар, че да говоря глупости по форума. Най-малкото не ми прилича на възрастта.

Автор: onlineivo   
Дата:   06-10-05 11:50

Рейтинга над 100 точки е примамлив единствено заради увеличаването на квотата, но не и за биене в гърдите! Те не првят никого добър фотограф, като влезеш в профила на някого тогава вече се вижда какво може автора! Аз например имам над 100 точки, ама нямам никакви претенции, защото съм доволен само от 1-2 мои снимки...

Автор: gecko   
Дата:   06-10-05 12:06

ancho https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/sfht1798.JPG
http://deltalink.net/smiles/ico/36_2_25.gif

Автор: tochnia   
Дата:   06-10-05 14:10

при мен по-полезни бяха истинските съвети... защото точките сами по себе си не зна4ат нищо.. докато съветите биха ми помогнали да стана по-добър в снимането

Автор: tochnia   
Дата:   06-10-05 14:16

[shtrak]

Публикацията е редактирана (06-10-05 14:19)

Дата:   06-10-05 15:38

Абе стига с тия точки аз казах 99, не са повече от 100 [smilie19] [smilie19] [smilie19]
tochnia, явно точките се взимат по-лесно от съвети. Първия ми пост беше в стил я да разбуним духовете, но явно летаргията е повсеместна. Очаквах куп критики що това не ми е така, а защо онова е еди как си, но не би.

_alice_, 10x за коментара, но за съжаление не успях да видя кроп-а под мозила, но за 0.01% потребители може би няма да се оправи бъга.

Дата:   06-10-05 15:42

Абе стига с тия точки аз казах 99, не са повече от 100 [smilie19] [smilie19] [smilie19]
tochnia, явно точките се взимат по-лесно от съвети. Първия ми пост беше в стил я да разбуним духовете, но явно летаргията е повсеместна. Очаквах куп критики що това не ми е така, а защо онова е еди как си, но не би.

_alice_, 10x за коментара, но за съжаление не успях да видя кроп-а под мозила, но за 0.01% потребители може би няма да се оправи бъга.

Автор: nasko76   
Дата:   06-10-05 16:18

Снимаш нещо голо или си поиграваш малко повечко с PS и ето ти точки :) И аз сам на мнение, че единственото хубаво е само правато да качваш повече снимки, останалото не дава реална представа за качеството на снимката. [smilie19]

Дата:   06-10-05 18:05

Това с голото е ясно, но в за какво са ми точки? Повече коментари ли ще има? Ефекта беше че тук там някой ми гласува за снимките но нито един коментар, а на мен не ми трябва да мога 2 на седмица. Ама ей на - точкомани.

Автор: Avi   
Дата:   06-10-05 18:18

коментара ако е истински, не е нужно да бъде подкрепян с точки - аз поне напоследък ако гласувам го правя без да коментирам, а коментирам ли - не гласувам.

щото се наблюдава тенденцията коментарите да се пишат само защото коментиращия иска да покаже каква оценка е дал на снимката, а не да коментира по същество... така се получават коментаторски безумия, които лично на мене не са ми нужни - демек омагьосан кръг, от който няма излизане при сегашните правила на сайта.

мойте "най-рейтингови" снимки са с най-много коментари, като пребладават "супер", "+++
, "!!!" и останалите форми на възхищение... положителното на "рейтинговата" снимка е, че седи по-дълго време по галериите и при мене доведе до коментари от алеш и джордаш примерно.. коет ми е по-ценно от доста десетки плюсчета :)

демек - както казах по-горе - кръгче [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: sunny-bg   
Дата:   06-10-05 18:55

za tochkite i snimkite:
tochkite sa edin vid statistika na izkazanite mnenia - po-lesno da se onagledi ocenkata na publkata. No tova ne e dostatachno precizno vav Photo-Forum (tova ne e kritika :D), zashtoto ne se slaga ocenka za otricatelni mnenia(kritiki). A bi triabvalo, za da bade statistikata po-obektivna.. da ima reiting [smilie24] .. i reiting [smilie23] .
No estestveno, zadaljitelno s komnetari i za dvata vida reitig, za da badat polezni za avtorite. Poniakoga za "polojitelnia" reiting e dostatachno "+++" ili "!!!" spored men, kogato niama kakvo poveche da se kaje na hubavoto, a se naslajdavash samo na tvorchestvoto. Ne vseki moje da e dostatachno kompetenten za da izkaje mnenieto si zashto tochno mu haresva dadeno foto. A i to e svarzano i s nastroenie, chuvstvo, ne samo s tehnicheski pohvati.
[smilie6]
-----
dhw, kato si zaslujim tochkite shte si gi poluchim ne ot kogo da e, a ot vseki edin vav Foruma. Kolkoto i "avtoriteten" da e niakoi koito ti oceniava snimkata toi sashto ima limit v broia na tochki, koito moje da ti dade. Taka che, ako poveche hora se naslajdavat na tvoiata snimka shte poluchish poveche tochki. Ostanaloto zavisi edinstveno i samo ot teb [smile]
A ti si polzvai za kakvoto iskash tochkite [smilie5] - tova e lichno pravo na vseki [smilie22]

Автор: Sidewinder   
Дата:   06-10-05 20:06

Публикацията е редактирана (06-10-05 20:09)

Автор: Ted_74   
Дата:   06-10-05 21:33

Мен ми стига, че един наистина фотограф ми даде малко признание, че една от снимките наистина го кефи - точки няма, ама поне малко ме насърчи че все не съм "дърво".

Може би работата с точките е че се чувстваш недооценен от публиката и блазни твоето его.

Но истинските неща не се губят деца.

Автор: royal   
Дата:   06-10-05 22:42

99 % sveja ideq ...za ostanalite procenti se iska i vdahnovenie [smilie6]

Автор: cry   
Дата:   07-10-05 00:04

да да вярно е и на мен коментарите са ми по важни ,обаче като се замислиш те нещата са яко навързани- нямаш точки нямаш коментари или тоест хване се някои да ти напише нещо първия ден когато качиш снимката след тва вяла работа,минават пет дена качиш нова снимка и покраи нея получаваш и още нещо и за старата
маи само аз си разбрах кво искам да кажа де ма караи здраве да е .
обаче 5 дена много време [smilie6]
гледам си аз една снимка точки 100 ама еи как се зарадвах та засилих да вкарам още някоя и пфууу изненадка
та така ще си чакам все още 5-те дена [smilie10]

Дата:   07-10-05 10:49

Странна работа, аз написах че точки не ми трябват понеже така или иначе ако са под 1000 ми дават само право да качвам повече, което в момента ми е все едно и затова се надявах да получа повече коментари. Avi, според думите ти излиза че имам точки от теб, което е ок, но предпочитам коментар. cry, 10х за коментарите.
crop-ове не виждам, но редакции - да, ако някой има идея за подобряване на снимка и не го мързи ще се радвам да видя друга гледна точка.

Дата:   07-10-05 11:07

Абе... ако си некадърен и не ти се отдава (говоря по принцип не визирам никой) колкото и коментара да си пуснат пак същата работа. Истината е там, че не седнеш ли да почетеш малко специализирана литература няма да научиш нищо. Има добри фотографи, които дават качествени коментари, но се отегчават да го правят всеки ден... пък и занаят даром дава ли се [smilie5]
Така че... каквото и да си приказваме точна формула за успех НЯМА! Няма и да има...

Най-важното е да се снима... смятам, че след време ще придобия нужния ми опит за да правя хубави и качествени снимки. Не сме професионалисти, за да се тормозим дали имаме 10, 100 или 1000 точки под някоя снимка!

Айде - наздраве!
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   07-10-05 13:59

fuji, как направи тази редакция?

Дата:   10-10-05 16:14

cry, 10x за редакцията - не съм очаквал че може да се постигне толкова от тази снимка. Но не е ли кофти че хоризонта е почти в средата на кадъра?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна