Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съхранение на филми и снимки
Автор: rolla   
Дата:   06-10-05 02:08

Към тези които снимат на филм:Абе как си съхранявате филмите и снимките,така че да не се объркват,и когато ти потрябва някой негатив да знаеш къде да го търсиш.Има ли някакъв чалъм или някво рационално решение.
Има ли някакви албуми за филми ли и аз не знам,обаче моите са страшно объркани,във всеки шкаф имам по 1,2 филма и някое и друго найлоново пакетче със снимки.От скоро снимам с аналогов фотоапарат,представям си след година за кво ще става въпрос.

Отговори на това съобщение
 Re: съхранение на филми и снимки
Автор: Стоев   
Дата:   06-10-05 07:45

Рола, виж в Архив - имаше много хубава тема за съхранение на филмите.

Автор: GT   
Дата:   06-10-05 09:36

Rolla онази тема за която ти казва Стоев наитина е много добра за това как да съхраняваш негативите си. Колкото до внасяне на ред по отношение снимки - негативи аз правя така: от книжарницата си купувам от тези малките залепващи се листчета като за цени които ползват. Снимам, проявявам, копирам и снимките отиват задължително в албум на който веднага залепвам листче с номер. Същото листче и номер лепя както на кутийката на негатива така и на самия негатив. Натам вече е лесно .. когато някой си хареса снимка и трябва да я изкарам по номерата веднага си намирам негатива който ми е необходим. Това е [smile] ... успех.

Дата:   06-10-05 09:54

GT,благодаря ти.И аз за нещо подобно си мислех[smilie24] [beer]
Стоев,имам някави спомени за такава тема но немога да я изнамеря...пък тебе те знам че си дОбър в издирването...ако може така...[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: nemchev   
Дата:   06-10-05 09:57

купваш си класиори за негативи....обаче преди да ги нарежеш си пускаш един индекс...после режеш ,редиш и айде в папката....и да ги държиш на тъмно..аз поне така правя....даже и си сканирам лентите и си ги качвам на дискове...и само ако искам голямо копие си вадя негативите[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   06-10-05 12:52

Рола, нета ми е безумно бавен, иначе с удоволствие бих потърсил.

Автор: penchev79   
Дата:   06-10-05 13:24

ми аз си ги държа навити в пластмасови цилиндрични кутийки негативите, а на кутийката отвън лепя малко тиксо (едно такова по-особено, като плат е малко) и на него надписвам и така - примерно "пейзажи, датата.. и примерно ИСОто колко е".

негативи които са били съхранявани навити, не е препоръчително след това да се режат и да се слагат в класьори. Не ме питайте мен защо, така пише в 1 книга, предполагам, защото като са стояли дълго време навити емулсията се е свила или нещо такова, и за да не се напукат после.

иначе е готино както ГТ вика с класьори за снимките и негативите и със съответстващи номерации , а и отделно сканиране. Това наистина е добро решение.

къде между другото продават класьори за негативи ? някой да даде насока

Автор: volokin   
Дата:   06-10-05 13:32

Рола, има едни пергаментови класьори, няма по-добър начин, поне доколкото аз знам. Целофанът е лошо решение. Така когато ти потрябва нещо, можеш винаги да бръкнеш в папката да погледнещ срещу светлината и да си потърсиш това което ти трябва [smilie24]

Автор: El_Fuego   
Дата:   06-10-05 14:21

rolla, Hama имат няколко вида (като материал и като размери) класьори за негативи, потърси си в някой магазин подходящи за теб. Аз лично гледам да си нарежа филмите колкото може по-скоро след проявяването, навити не ги държа.

Автор: nanapak   
Дата:   06-10-05 14:58

Хамата на Кракра имат три вида класьори - двустранен пилюр, пилюр и целофан, и само целофан.
Аз си купувам от смесения - отпред целофан, отзад (откъм емулсията) - пилюр. Пакета 100 листа беше към 40 или 60 лв, не помня. Филмите ми са с ежегодна номерация, в папки по години, отделно сканирани, отделно индекси - със съответстваща номерация.
Получава се горе-долу прилична организация. [smilie25] [smilie24] [shtrak] [beer]

Дата:   06-10-05 15:06

Хех[smilie24] ,благодаря ви[beer]
Ще потърся в магазините нещо такова.Или ако има такива дето Волокин предлага-хартиени,и аз като че ли съм повече за тях[smilie24] [smile] [beer]
ОК филмите ги оправихме:)),я сега кажете за снимките.Всички снимки от дадена лента ли слагате в албум или само тези които ви харесват.В смисъл-талаша кво го правите.Аз от 1 филм ако харесам 5-6 е пак добре.Обаче не искам да ги изхвърлям другите защото са си добре експонирани,не са лоши и може пък някога да ми харесат.

Автор: volokin   
Дата:   06-10-05 15:13

снимка не се хвърля, не заемат никакво място, ама никакво!!! Вкусовете се променят, после преоткриваш някой шедьоеври![smilie3]

Дата:   06-10-05 17:14

ааа,точно,да!Май и тях ще трябва да ги каталогизирам:)

първа  назад  1     всички  напред  последна