Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 относно stock photography?
Автор: navy   
Дата:   05-10-05 13:02

та за кви пари ще се продават снимките в сток фотографи или това зависи от приложението им а ако говорим за пълни права върху фотоса кой ще определя цените ще бъдат ли написани под снимката и така ще има ли дъмпинг или подбиване на цените и сверяване а може би ще е по друг начин кой би предположил на какви цени варира една авторска снимка на голо тяло например не пейзаж и категорията ли има значение за цената или майсторското изпълнение може би автора и неговата известност но това не е гаранция за добър кадър и все пак колко ще струват едни пълни права върху една средно добра фотография?

Отговори на това съобщение
 Re: относно stock photography?
Автор: Mimic   
Дата:   05-10-05 13:05

Що не си смениш ника на копи/пейст ... [smilie5]

Дата:   05-10-05 13:09

а на вас най ви е кеф да спорите
с много по голям ентусиазъм обсъждате кой колко прост бил а за фотографията нямате мерак щото ви е ясна сигурно нали може би едва ли кой знае а и ко ли ма интерва [smilie23]

Дата:   05-10-05 13:11

Ами не е съвсем така ама този пост го пускаш за четвърти път. Виждаш, че се избиваме взаимно покрай тези теми. Има мейл, има и телефон - питай там, като толкова се интересуваш баси ...

Дата:   05-10-05 13:18

е кого да питам
това е въпрос на лично мнение и си мисля че всеки има някаква представа колко биха стрували шедьоврите му и при какви условия би ги продал един е доволен на 5 лева друг на 500 хора вякакви интересно ми е средностатистически масовия любител как би си оценил непрофесионалния си труд

Дата:   05-10-05 13:21

Ами ОК, ето ти отговор - аз моите бих ги дал без пари ако вървят ръка за ръка с името ми. Не съм профи и не си изкарвам с това хляба ... дет са вика "и едната слава ми стига" ... [beer]

Автор: Георги   
Дата:   05-10-05 13:26

нави, удри по някой препинателен знак иначе скоро ще трябва да кандидатстваш за гинес с най-дългото изречение без препинателни знаци [smilie7] [smilie7]

Дата:   05-10-05 13:29

Той кат Бекет ве Георги ... [smilie5]

Дата:   05-10-05 13:33

бях чел навремето едно книжле с разкази и там всичките бяха така майсторски написани че съставляваха едно единствено изречение без никакви точки знаци или каквото и да е и въпроса е че едва на средата на разказа се усетих в пиниза и бях яко накефен и поради факта че наскоро се сетих за тази книга почнах да пиша и аз така от самосебе си яко а цвай калориен :)

Автор: nikolayradev   
Дата:   05-10-05 13:34

кой каза бекет??[smilie5] [smilie5]
и аз живо се интересувам щото искам да купя малко фотки...колко-зависи от цената[smilie5]

Автор: tan4o   
Дата:   05-10-05 13:43

Мир и Любов да има,хайде от мен[beer]

Автор: Marillion   
Дата:   05-10-05 13:56

Разгледах доста сайтове за stock photography и това, което ми направи впечатление в повечето сайтове е, че цената на една снимка е различна в зависимост за какво се ползва. Примерно: 3 условни разделения

1. WEB - за интернет нужди(поставяне на сайт или вмъкване в дизайна на сайта) цените са от 5-20 евро.

2. Print - за календари, картички, въобще всичко свързано с издателски материали - 30-100 евро

3. Покупка + права (за срок или пълни)- видях какви ли не цени, от 200-1000 евро в зависимост от майсторлъка на автора или неговата известност.

4 - за пълни права... цените като гледам са доста високи - от 1000-2000 евро.

Това са примерни цени от някой по-известни сайтове. Всичко си опира до това, какво иска фотографа и дали някой ще му го даде. Не бива да се забравя, че сайта ще се посещава от чужди фирми, а те са по-платежоспособни. Думата ми е за резделението в зависимост за какво ще се ползва фотографията - смятам, че това е доста удачно разделение.

Автор: v_d   
Дата:   05-10-05 18:04

има друго положение ако приживе се продаваш примерно за фотография 200лева или евро няма значение ама ако вземе фърлеш топа цената ти скача 10-но[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (05-10-05 18:09)

Дата:   05-10-05 18:07

Земем да цаним и професионален снайперист тогава ... [smilie8]

Дата:   05-10-05 18:11

що ли усещам че средната цена на сравнително добра фотография тип а ла сираков ще се котира на средна цена тридесет лева като само една на сто ще надхвърля сто лева и то не за дълго

Автор: Airborne   
Дата:   05-10-05 18:34

нави, колко е средната цена на една кола: 500 лева или 50,000? не виждаш ли, че задаваш въпроси?[smilie23]

Дата:   05-10-05 18:37

средната цена в световен мащаб на една нова кола варира между 10 и 15 хиляди долара но за по точни данни може би си има статистика а тук говорим за комерсиализиране на авторски професионален и непрофесионален продукт на територията на бедната ни дръжавица и мнението на същите тези автори конпрендо [ezik]

Дата:   05-10-05 18:40

Какво значение има бтв колко ни е бедна държавицата ... нали се говореше, че сме щели да продаваме и на некви световни агенции ... [smilie8]

Автор: glorious   
Дата:   05-10-05 19:01

ще продаваме, те хората нас чакат..
добре,че открихме америка с тая сток фотография..
ке ни забършат с по 40 кинта за едни карти, и после кой от дето дошъл..

Автор: Mick   
Дата:   05-10-05 19:17

аве нейви си е прав да пита пък който иска да отговаря кво толкоз ся..
..и мене ме интересува като цяло кое как ще е ..не че кой зане какво имам за продаване ама ми елюбопитно..
а ве мимик , не се стягай излизшно де[cool] , ако номера ставаше да се изясняват питанията ни/ви само по телефони..то за какво аджеба е тоя форум.. [cool] ??
ехх...
[smilie5]

Дата:   05-10-05 19:20

Глей го сега, чел недочел и почва да ма отпуска ... [smilie5]

За друго ставаше въпрос нейсе ... той нейви ме разбра ... [beer]

Автор: Mick   
Дата:   05-10-05 19:24

..бе то и аз тА разбрах... ама трябваше да ти се каже.. [smilie5] [beer]
ай бягам на сБирка [beer]

Автор: 4i4obenjy   
Дата:   05-10-05 21:43

Автор: glorious
Дата: 05-10-05 19:01

ще продаваме, те хората нас чакат..
добре,че открихме америка с тая сток фотография..
ке ни забършат с по 40 кинта за едни карти, и после кой от дето дошъл..
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] [smilie19]

Автор: sofianec   
Дата:   05-10-05 21:47

Може и пресскарти да не получите, защто са ментета.

Дата:   05-10-05 21:51

ей софиянчето с мирис от село - какво значи фалшива и легитимна прес карта как ще докажеш твоята каква е

първа  назад  1  2     всички  напред  последна