Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дали е удачно да се създаде галерия "Репортаж" ?
Автор: opeldjia   
Дата:   20-08-03 15:01

Всъшност мислех си го докато зяпах една стара снимка на Бони - детето с котка в плик -
все пак репортажната фотография си е съвсем ралична от художествените ни напъни [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Дали е удачно да се създаде галерия "Репортаж" ?
Автор: J0R0   
Дата:   20-08-03 15:07

То има и сега. Галерията се нарича "всекидневие". Репортаж е чуждица и означава именно отразяване на събития, които се случват в ежедневието ни.

Думата "репортаж" може да е чуждица, но е доста по-точна и ясна ...
Автор: opeldjia   
Дата:   20-08-03 15:18

... поне според мен.
"Всекидневие" ме навежда на мисълта за някаква повторяемост и монотонност която в общия случай отсъства при събитията отразени от репортажната фотография.
Както и да е - нека да е "всекидневие" щом така сте решили, дано само не изпаднем в дивните казуси породени преди време от "жанр" ;-)))

П.П. "жанр" и до ден днешен си остана загадка за мен ! [beer]

Re: Дали е удачно да се създаде галерия "Репортаж" ?
Автор: J0R0   
Дата:   20-08-03 15:26

Значи - галерията в която ще се слагат репортажи/всекидневни снимки, ще е една. Как ще се казва - за мен няма особено значение. Ако надделее мнението, че "репортаж" е по-добре, ще я преименувам.
За мен "всекидневие" е малко по-общо, то съдържа в себе си както събитийността, така и тая монотонност и повтаряемост, за която говориш. Затова я предпочитам.

първа  назад  1     всички  напред  последна