Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Защо по дяволите
Автор: toncho   
Дата:   01-10-05 19:12

Защо хората толкова се мятат на тея сапунери със стабилизация и дълъг зум и само това дрънкат по форумите?
10 пъти по-добре е да си купите един DSLR Nikon D50 или Canon 300D с китов обектив и 70-300, щом сте любители да папаращината и дивите животни. Целия комплект отвън ще ви е 1000$. Дори и несъвършени, тези обективи в комбинация с голямата матрица са многократно по-добри от сапунките.
На 1000ISO снимат така, както паналайките, сонитата, каноните и минолтите с дълъг зум и микро матрица не могат на 50ISO. Изображенията тъпят 10 пъти повече обработка и изостряне по-късно.
На 800ISO и 300мм, което е 450 с кропа 1.5, при бленда 5.6 е същото както 400ISO и бленда 4 или 200ISO и бленда 2.8. До 50-те ИСО на сапунерата има още 3 бленди, колкото дава стабилизатора. Да не говорим за допълнителните възможности за обективи, за скоростта, бокето и т.н.
Тогава ?
Заради малкия размер ли си купувате тея играчки? Да не сте слаботелесни нещо или толко ви е акъла просто?[smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (01-10-05 19:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Защо по дяволите
Автор: dau   
Дата:   01-10-05 19:15

Айде сега го препрати това и до арменския поп!

Автор: boni   
Дата:   01-10-05 19:16

Тончев, прав си в разсъжденията си [smilie24]

Автор: garry   
Дата:   01-10-05 19:34

pich razsujdeniata sa ti genialni, a sega mi kaji kolko shte mi struva canona + obektiva + faktura v BG, shtoto az JIVEIA V BG i plashtam danuci v BG i mi pisna ot idioti i trafikanti na aparati.[smilie21]

Автор: nemchev   
Дата:   01-10-05 19:37

и така се почна еднаааа.....[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Mimic   
Дата:   01-10-05 19:39

<Упс>

Автор: GuruMMX   
Дата:   01-10-05 19:40

ot dialoga se vijda, che g-n garry njama nikakva ideja kak stojat nehstata sus serviznata poddrujka v BG h ahahaha..

no javno sushtija bere pari ot durvetata... :)[beer]

Автор: mickata   
Дата:   01-10-05 19:42

Хайде на сапунерките моляяяя, хайде не останаха.....хайде сега на промоция 2 за 1 (ДСЛР-че)

Автор: garry   
Дата:   01-10-05 19:44

kum GUGUXXX

pich garrry mu pisna ot idiotski temi, tva mu e problema,
a ne mi govori za servizni podrujki, shtoto predi 1 chas mi se preeba gilotinata i sha ubivam na seki chas po 1 che imam poruchka za ponedelnik [smilie19]

Дата:   01-10-05 19:48

e z atva prikazvah i az de..

po dobre ot vun na choveshki ceni ot kolkoto ot BG na idiotski ceni bez servozno obslujvane..

Дата:   01-10-05 19:49

majstor za gilotinata trjabva li ti?
az sum v majna town i moga da razpitam kolegi.. :)

Автор: bokser   
Дата:   01-10-05 19:53

защото тук Canon 350D е 1100 USD (в америчко като гледам е от 744 до 999.99 USD), Nikon D50 тук се продава за 940 USD, а в америчко от 739.95 до 799 USD!!![smilie5] А и парите които взимаме са различни! Иначе и ние знаеме с какво да снимаме![smilie22] [beer] [shtrak]

Автор: tochnia   
Дата:   01-10-05 19:54

Аз пък супер много си харесвам моето Sony F717, нищо че не е DSLR [shtrak]
И светлосилата му е само някви си 2-2.4 [smilie18]
Освен това май на повечето DSLR не могат да им се въртят визиорите спрямо обектива [smilie7]
Аиде върви после пак обвинявай....

Автор: Георги   
Дата:   01-10-05 20:02

тончо, глупости говориш, ша знаеш :)

Автор: carl_cox   
Дата:   01-10-05 20:03

ама верно ли тея апарати снимат по-хубаво[smilie10]

Дата:   01-10-05 20:04

Георги докато не сам те изпуснал ... ще купувам Р72, защо не ми препоръчваше да го слагам на 50мм [smilie11]

Автор: Георги   
Дата:   01-10-05 20:10

бе слагай го на китака бе :)
ще снимаш пейзажчета, ще ти трябва широчко.

да не мислиш да снимаш ИР на бленда 1.4 ?
незнам, нали каза че е пак 58мм, тествай с 50тката щом искаш. все пак си е по-добре според лични наблюдения бленда около 4 поне. иначе с тоя ръчен фокус и на бленда 1.4 .... успех :Р

Дата:   01-10-05 20:12

Да де, той и китака и 50мм ф/1.4 са на 58мм резба. 10Х [beer]

Автор: FF   
Дата:   01-10-05 20:29

toncho написа:

> Защо хората толкова се мятат на тея сапунери със стабилизация и
> дълъг зум и само това дрънкат по форумите?

[smilie5]

защото не всеки си изкарва парите със снимане. а пък, който снима просто за удоволствие може и да не му се задълбава чак толкова ( че да мине на DSLR ).

току що си купих Sony H1 [smilie24] - и за мен си е перфектен... е - не е Hasselblad - но такъв и не ми трябва...
[shtrak]

Автор: kirilius   
Дата:   01-10-05 20:37

toncho, за другите не знам, ама аз си взех Panasonic FZ20 защото не искам на този етап да имам DSLR.
Когато го купувах FZ20 предлагаше най-много за парите си и за класа си в България.

Не искам да имам DSLR по няколко причини:
1) Цената изобщо не е сравнима с тази на сапунерките, колкото и да смяташ. Особено като си купиш 1-2 обектива освен китовия.
2) Предпочитам да нося компактна чантичка/калъф вместо ГОЛЯМА чанта със 100 кила тяло + обективи.
3) Удобство - не искам да отделям време да сменям обективи.

Тези неща, дето си ги написал са така и на мен понякога ми липсва голямата матрица, малкото шум и качеството на DSLR-ите, ама съм си преценил, че за моите нужди не си струва да се примирявам с гореизброените неудобства.
[shtrak]

Автор: boni   
Дата:   01-10-05 20:40

Абе и двете страни са прави май :)

Дата:   01-10-05 20:42

Абе квот да ми говорите, факт е че мадамите се лепят повече по големите бели убектиФчета отколкото по малките, компактни сапунерки ... мен кат ма видят с базуката и им увисват ченетата (пък нали съм и блондинка, предценете само каква притегателна мощ имат ) [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (01-10-05 20:43)

Автор: Максим   
Дата:   01-10-05 21:38

"toncho - Да не сте слаботелесни нещо или толко ви е акъла просто?"[smilie23] [smilie23] [smilie23]
toncho - толкова ти е акъла просто[smilie5]
Още един хванал апарат и се възкачил на стола в Хайдпарк да крещи на другите и да ги учи. Сметките са ти смешни. Значи стабилизацията ти дава 3 бленди (а при сапунерата щото я няма, та ...). Надувай си стабилизацията и ISO-то на макс и бъди хепи, щото да обира луфтовете като ти притреперва ръчицата от факта, колко си се изръсил и за какво[smile] Ако знаеш колко допълнителни възможности ти режат скъпите сменни обективи - като острота, бокето и т.н. ... но отде да знаеш, да не си снимал с такива, и то не на кропфактор а на лайка формат, за какъвто са проектирани и като работен отрязък, и като площно покриване? Обектива ще си е хубав, но сложен на калпав апарат - комбинацията е ясна. Ти си плащаш обаче отгоре за това непознаване, че не може скъпият обектив да си прояви качествата като при 24/36.
А широките и свръхшироките ти остават само в съня [smilie5]

Драги toncho, онова което става при снимане с такива микроматрици на "сапунери" със стабилизация и дълъг зум не може да стане на твоя кроп[ezik]

Защо?

Вярно, DOF расте с намаляване на формата (затова и ДОФ при теб не е като на филм 35 мм)[ezik] Някои обичат дълъг - някои къс DOF обаче - въпрос на харесване и стил. Ти обаче не можеш да разбереш друго: Защо не можеш да си купиш един такъв "дългозумест" обектив с добро качество и за твоя кропапарат?

Ами не можеш, защото възможността да се прави такъв обектив пък се
увеличава с намаляване на формата! Защо е така ли!? Ами ще ти кажа грубо:
- защото въпреки, че вътре може да има 15 лещи, нужни за доброто му
качество, те не тежат колкото и 5 лещи в твоя обектив, аналогично -
поглъщат точно толкова светлина, колкото 5 в твоя! Отделно, че е
по-евтин - защото изработката му е по-лесна и по-малко ресурсуемка.

От трета страна тоя дългозумест си е разчетен за апарата, а при твоя кроп няма такива обективи, дори "S" не е това - покрива само площа на матрицата, но през дъъългия раб.отрязък на Nikon/Canon тела за 35 мм. с отделно надута работна отсечка, заради огледалото и удобния байонет и автоматики! Работната отсечка на апарата ти е неимоверно дълга - тя не е за този формат матрица! Апарата ти е удобен само за дълги телеобективи - където работната отсечка е без значение, а площното покриване на кадъра от по-малко значение, отколкото при широки и нормални! Това го прави един боклук, дори когато снима със скъпи обективи. Можеш да си го мериш само със "сапунери", и то само по показател снимане на високо ISO апарата. Този формат матрица може да даде много повече, ако е в по-подходящо тяло и за него си има по-подходяща оптика! Така направиха Olympus E-300 (скоро новия ще е на пазара), Sony DSC-R1 10.8 million p CMOS 21.5 x 14.4 mm 24-120/2.8 - 4.8 пък направи "сапунера" с матрица като твоята почти - не бих се наел да сравнявам качеството и с твоя кроп, на всяко ISO, нищо че е със zoom [smilie5] Затова и цената и е по-висока от твоя (1000$ USA).
Ако сега ми кажеш, че ще слагаш обективи от стари апарати с преход - не оправяш нищо от кусурите, освен цената, но за сметка на това се лишаваш от тия екстри, за които си броил хилядa $ (а "сапунерата" ще си ги има). Трабант - с гуми на Порше!

Ако ти можеше да си сложиш такъв дългозумест качествен обектив на твоя
DSLR -12Х F2,8 !!, щеше да си спестиш 3 по-късозумести - парите и
теглото за тях, и щеше да подскачаш от кеф - защото предполагам, друго
освен зумове нямаш (бокета, светлосили за без пари и с IS USM и т.н. по дяволите). Освен това забележи факта - тези "дългозумести"
въпреки, че са такива и един замества три ... покрива целия диапазон - 2
чанти с обективи, са с бленда 2.8! Ни се праши, нито трака, нито затвора се амортизира така, нито затвора е кумуфлаж!!Panasonic DMC-FZ30 35-420/2.8 - 3.7. При твоя така ли е - бленда 2.8? Ако е така, той ще да започва от числото 1000$, и пак ще си е късозумест 3Х.

Ти не учи любителя какво да си вземе с 1000-1500 лв, той по-добре знае от тебе, и знае как да си провери! Който си е изкарал парите с пот, най-добре знае в какво да ги вложи и колко да вложи. Замисли се по-добре върху факта, защо точно кроп DSLR се обезценяват с най-голяма сила? Всичко това си е любителска продукция - и "сапунери" и кроп DSLR-и, така че не виждам смисъл в разгарянето на такива тъпи пунически войни и мерения кой е по-по-най. Този любител, който добре си управлява парите според целта и постъпленията - избира правилния апарат за нуждите си, и го купува в правилния момент. Няма нужда да е нон-стоп обиждан и хулен от такива като тебе.Тъпия любител си слага гуми от порше на трабанта, за да изглежда впечатляващ, щото и неговите възможности се простират до такава сума ...[shtrak]

По-твоята проста логика ще ти тресна твоя въпрос: Взимай 24/36 ако не си слаботелесен. Още по-добре среден формат, а най-добре голям.[smilie5]

Умните хора първо си задават въпроса: За какво ми е при тази цена? Аз какъв съм, щом не ми е ясно какво точно ми трябва, да се хвъргам напред, към това което повече прилича на "профи"?

Mimic - последното нещо което искам от апарата ми е - да впечатлява! Поради тази причина често ми се е налагало да оставям "нужния" апарат, и да хващам по-малък и скромноизглеждащ модел, за да мога да си направя снимките както аз искам, без да създавам излишен смут у хората или реакция на позиране.
За всяка задача си има апарат, няма универсален...но има надути дизайни с форма на фолсваген в магазините - за по тия...[smilie5]

Дата:   01-10-05 21:42

Еееее недей така ... поне като ша го вадиш голям, да има кой да го види [smilie5] [smilie5] [smilie5]

А сериозно, на мен не ми пречи ... хората даже ми се радват като ме видят така натоварен [beer]

Автор: Максим   
Дата:   01-10-05 21:47

На мен ми пречи - и като тегло, и като впечатление у хората дето снимам...и не само на мен.
Ако те радва да се натовариш, вероятно не знаеш какво е среден формат SLR с 5-6 обектива и 2-3 гърба. Само призмата отива колкото 2-3 претежки апарата като твоя [smilie5]
Купи си един Киев 88 - евтини са, и ще ти даде бегла представа поне [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна