Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 [offtopic maybe] Таблети
Автор: Darksorrow   
Дата:   29-09-05 10:52

Здравейте! Може би не е за този форум темата, обаче предполагам, че все пак ще се намерят хора, които да ми дадат компетентно мнение.
Накратко - искам да си взема таблет. Проблемът е, че от тая периферия много-много не отбирам. И както е характерно за хора като мен, искам за по-малко пари да взема нещо по-добро [smilie6] .
Та може ли някой да ми даде съвет към какво да се насоча, да сподели личен опит и т.н. Парите, които мога да отделя, са 70-80, но максимум 100 евро, така че изборът не е много голям..
И един друг въпрос - от това, което поразгледах, за тази скромна сума може да се взема таблет с големина А6. Това прекалено малко ли е за работа и ограничава ли?

Отговори на това съобщение
 Re: [offtopic maybe] Таблети
Автор: 2metraninja   
Дата:   29-09-05 11:27

Не е много малък А6 - ако за векторна графика ще го ползваш. Предполагам че и за растерни картинки няма да е малък. Виж, вече ако ще го ползваш вместо мишка - може да ти трябват известни умения:) Лично аз ползвам А4, но никога не съм чертал/рисувал с някав замах, при който да му използвам цялата площ. Виждал съм много хора да ползват точно А6, че само това могат да си позволят. Wacom е супер марка по моите виждания. Техните А6 ги има за по 52$ + ДДС в магазините.
Успех![smilie24]

Дата:   29-09-05 11:29

И аз на Wacom съм се спрял засега...
Явно такова ще...
Благодаря, а ако още някой има да каже нещо - моля.

Автор: i_viper   
Дата:   29-09-05 11:33

Wacom е марката. За А6 немога да ти кажа не съм ползвал. За кратко съм работил с А4 и повече с А5. А5 ми е доста удобен и ако можеш да заделиш още малко парички е добра инвестиция.

За ретуш се е утрепал и за векторна графика също.

Автор: Mimic   
Дата:   29-09-05 11:34

И аз смятам, че е малко ако ще го ползваш за мишка. Аз понеже съм с лаптоп и имам само тъчпад също гледах за таблет, да го ползвам с шопа ... А6 не ми се видя удобно [beer]

Дата:   29-09-05 11:38

Мдам - да каже човека за какво ще го ползва все пак, а и колко тренирана му е фината моторика на китките и пръстите - има си значение:)

Автор: ancho   
Дата:   29-09-05 11:52

А ще кажете ли на незнаещите какво е това?
Може и линкче да го видим.

Дата:   29-09-05 11:55

За съжаление повече от 100 евро наистина нямам, пък тези с размер а5 са доста, доста над тези пари... За мишка няма да се ползва, искам предимно да рисувам с него, евентуално ретуш, ако му свикна...
Такива работи :)

Дата:   29-09-05 12:14

за Анчо:
http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/show_prod.cgi?prod_id=SCANTABLSWACA6 примерно

Посочващо устройство накратко. Ако искаш да рисуваш нещо както рисуваш с молив, което неестественото положение на ръката върху мишката възпрепятства - таблета е много добра алтернатива.

А за Дарксороу - ако можеш, пробвай при някой приятел/познат как ти стои под ръката А6 работна площ все пак преди да купуваш, но смятам, че ще ти е ок за тези неща, които ще правиш с него. Както ти казах още и в първия ми поуст.
И да покажеш рисунки като го вземеш[smilie3]

Публикацията е редактирана (29-09-05 12:26)

Автор: legba   
Дата:   29-09-05 12:34

http://www.adcom.bg/Web/ADCOM_EN.htm
Това е с малко повече инфо.
Определено Ваком е фимрата за тия неща.
Бачкал съм на Интуос 2/А5 и е нормално. За някои неща е мъничко но с повечето се справя много добре.
Помисли дали това нещо ти трябва наистина. Няма смисъл да хвърляш 60-70$ за нещо което ще стои и само ще заема място до компютъра ти след като ти мине мерака да джиткаш с него. По-добре да земеш 512 РАМ или нещо такова...

Дата:   29-09-05 18:18

Мисля, че ще влезе в употреба, защото освен от фотография се интересувам и от дизайн.
Примерно за едно арт-портфолио би бил пърфект :)

първа  назад  1     всички  напред  последна