Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся съвет за "START" - 6x6
Автор: penchev79   
Дата:   27-09-05 12:50

Предлагат ми камера 6х6 марка START. Не съм го чувал досега и съответно не знам дали изобщо е хубав апарат, заслужава ли си парите, и в крайна сметка на старо за какви пари върви? Колко е разумната цена? Надявам се някой да помогне.

Апарата мисля е в много добро състояние.

ramones79@mail.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Търся съвет за "START" - 6x6
Автор: 5kan   
Дата:   27-09-05 13:16

мека Полска оптика, ако си късметлия ще фокусира правилно, трудно се работи при слабо осветление - не се виждат номерата на кадрите в прозорчето (то това важи за всичките с такъв "брояч")
за мен, като цяло е по-зле от Любител 66/166 особено, ако последния е и с приставка за 4,5 х 6
ако ти го подаряват на символична цена - все от някъде трябва да се започне[smile]

Автор: юнга   
Дата:   27-09-05 13:22

Любител 2. Поляците твърдят,че е по добрият любител 2. Един приятел фотограф е снимал на времето с такъв и с нищо не е впечатлен. На мен също ми попадна такъв и ми го предлгаха за 30 лв. в много добро състояние. Аз го исках за 10-15 и когато продавачът клекна, просто не го взех. Не го взех, защото не е за колекция, няма да хукна да снимам 6Х6 картички, заема място за два апарата.
Има 3 генерации старт и никой на запад не е чувал за него. Правен е във Варшава мисля и бях намерил малко за него на полски език в полския нет.
За продаване също не става.
По добре вземи Киев или нещо гедерейско, ако имаш нужда от 6Х6, или го вземи на ниска цена, докато си вземеш по-свястно.
Сега за цената. Поне във Варна се наблюдава следното.
Лятото цената на старите апарти се вдига, защото ги купуват "антиквари" които ги "продават" на туристи за по 100-150 лева.
През лятото вехтошарите искат за старите си боклуци 30-40 лева. Зимата, никой не ми поглежда стоката и в периода януари - март цените са 5 до 20 лева.
Това се отнася за ФЕД, Зоркий, Москва, Искра/ако се покаже/ и понякога Киев и Зенит. Въпросния Старт също, но излиза рядко.

Автор: penchev79   
Дата:   27-09-05 14:06

ясно, не е за мен

благодаря ви [smilie24]

[beer] [beer] [beer]
[shtrak]

Автор: GenaDP   
Дата:   28-09-05 05:12

Брей... Все големи разбирачи на средния формас са сбрали тъдява, гледам... [smilie19]

Автор: fotocolor   
Дата:   28-09-05 20:29

Юнгарайде да снимаме сьс Старт и Любител а!Мога да ти кажа че много че по лесно и бьрзо се работи с Старта.Особенно фокусирането.Пьрво поснимай с двата модела пьк после изказвай мнение.[smilie24]

Автор: fotocolor   
Дата:   28-09-05 20:29

Юнга-хайде да снимаме сьс Старт и Любител а!Мога да ти кажа че много че по лесно и бьрзо се работи с Старта.Особенно фокусирането.Пьрво поснимай с двата модела пьк после изказвай мнение.[smilie24]

Дата:   28-09-05 20:59

Първо, не изказвам свое мнение. Чети внимателно!
Второ, като Ви харесва Старт, вземете си по един и си снимайте и си хвърляйте другите апарати.
Трето.Нямам никакво, ама никакво намерение да снимам нито със Старт, нито със Любител и не съм показвал такова.
Четвърто. Какво ще кажете за първите 3?
Приятно стартене.

Re: Още по темата
Дата:   28-09-05 21:44

Предполагам,че стартенето ще става с това:

http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-viewpage-pageid-8.html

та за него е полезно това:

http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-viewpage-pageid-9.html

И макар езикът ми вече да е на моряши възел от полския, желая на любителите на Старт, приятно стартене.

Re: И още
Дата:   28-09-05 21:58

http://www.tlr-cameras.com/Polish/

първа  назад  1     всички  напред  последна