Автор: юнга
Дата: 27-09-05 13:22
Любител 2. Поляците твърдят,че е по добрият любител 2. Един приятел фотограф е снимал на времето с такъв и с нищо не е впечатлен. На мен също ми попадна такъв и ми го предлгаха за 30 лв. в много добро състояние. Аз го исках за 10-15 и когато продавачът клекна, просто не го взех. Не го взех, защото не е за колекция, няма да хукна да снимам 6Х6 картички, заема място за два апарата.
Има 3 генерации старт и никой на запад не е чувал за него. Правен е във Варшава мисля и бях намерил малко за него на полски език в полския нет.
За продаване също не става.
По добре вземи Киев или нещо гедерейско, ако имаш нужда от 6Х6, или го вземи на ниска цена, докато си вземеш по-свястно.
Сега за цената. Поне във Варна се наблюдава следното.
Лятото цената на старите апарти се вдига, защото ги купуват "антиквари" които ги "продават" на туристи за по 100-150 лева.
През лятото вехтошарите искат за старите си боклуци 30-40 лева. Зимата, никой не ми поглежда стоката и в периода януари - март цените са 5 до 20 лева.
Това се отнася за ФЕД, Зоркий, Москва, Искра/ако се покаже/ и понякога Киев и Зенит. Въпросния Старт също, но излиза рядко.
|
|