Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 otnosno glasuvaneto
Автор: pardon   
Дата:   06-06-04 07:25

v 6 4asa sutrinta mi doide tazi ideja:
4ovek vijda snimkata i dokato ne glasuva ne vijda avtora, edva kogato glasuva se pojavjava avtora i poleto za komentar.
komentarite na drugite 4lenove se pojavjavat sasto sled kato 4ovek klikne za glasuvane. Tova e kato vid log-vane! prosto za izpalnenie i sastevremenno otgovarja na uslovijata za anonimnost.
Nedostatk: tozi koito ne iska da glasuva njama da moje da vidi komentarite na drugite i izpuska u4ebnija prozess (koito sega i bez tova ne e mnogo predstaven)
Tova oba4e moje da se realizira sled kato snimkata premine njakakav period na glasuvane, t.e. glasuvaneto v edin moment stava nevazmojno i togava se vijdat vsi4ki komentari i kogato edin strani4en 4ovek vleze ste moje da 4ete po-starite komentari na snimkite...

Отговори на това съобщение
 Re: otnosno glasuvaneto
Дата:   06-06-04 07:39

oste nesto: za tozi koito ne jelae da glasuva za dadena snimka stoto xi4 ne mu xaresva ili e osobeno kriti4en, no vse pak iska da pro4ete komentarite otdolu s zel u4ebna, to da se napravi nulevo glasuvane, t.e. da re4em az vijdam snimka na terminator (ne znam 4e e negova) ne me kefi oba4e i glasuvam s nula, za da pro4eta komentarite, i xop vijdam 4e e na terminator, koito oba4e mi xaresva i bix iskal da glasuvam za nego, no sorry ve4e glasuvax s nula...
Nadjavam se mi e jasna logikata[smilie3]

Автор: Ivan_A   
Дата:   06-06-04 08:31

Вярно е, че на имащите приятели = по-старите клубари,е по-лесно!
Но само в първите часове, след качването на работата. И то САМО ако не са се ИЗДЪНИЛИ!
При недобра работа - името НЯМА значение!
Убеден съм, но ето и справка, по колко са гласувалите за работите на някои от клубарите:
1.Simon - max.107/min.19
2.VRussanov - max.85/min.2
3.Pho - max.64/min.4
4.Emmmo - max.61/min.1
5.Ivan_A - max.58/min.1

И ако разгледате снимките в профилите, ще забележите, че броят на гласувалите е право пропорционален на качеството - отклоненията са в рамките на индивидуалното "харесвам"/"не харесвам".

Нямам против промяна в начина на гласуване.
Начинът ще е един и същ за всички - резултатите ще са същите - добрите неща, може и след малко време, ще получат заслужена оценка.
Вярвам в колективния разум на Форума.
Убеден съм, че ПРИЯТЕЛИТЕ са ВИНАГИ по-малко от имащите право на глас!
ГЛАСОИМАЩИ, не само се възмущавайте/с основание!/ от ПРИЯТЕЛИТЕ, а гласувайте!

Подборът не е случаен - по "агитки" е.

/Emmmo, за теб не зная, но аз ще поговоря с моите ПРИЯТЕЛИ! Тези единици ... Не може така!):/

Автор: jumbo   
Дата:   06-06-04 09:58

аз продължавам да съм на мнение че има огромно приятелско гласуване....

Дата:   06-06-04 10:19

"... има огромно приятелско гласуване.... " - да, има.

Всеки има право на мнение, но аз се опитвам да докажа моето - че приятелското гласуване не е от толкова голямо значение.
Неделя е - имам време, започнах да разглеждам по галерии рейтинга за последните 30 дни - на едни и същи ИЗВЕСТНИ във Форума автори има снимки с голяма разлика в оценките - ИМЕТО не е гаранция, само добра предпоставка.
За създаването на някакво име отиват много време и труд.
За мен, на първите страници на рейтингите са най-добрите неща. И назад има добри, но не по-добри от първите.

Автор: Veniamin   
Дата:   06-06-04 10:55

Mislia 4e ideiata na "pardon" e strahotna
moze bi ima nuzda ot niakoi dorabotki, no bi moglo da stane pri dobro zelanie...
Ne bi triabvalo imeto i komentarite da vliaiat. Tova s nulevoto glasuvane (deklarirane na otkaz ot glas) e strahotno [smilie24]
Ako iskate da prestanat vsi4ki gnusni napadki i obidi, ako iskate da umre "Polly The Girl" promenete neshto !!!!
Vsashnost mislia 4e Poli sashto mnogo shte se izkefi.
Shte badat protiv samo tezi koito raz4itat na stari lavri, na niakakva "ierarhia"...
Utvardenite imena, koito prodalzavat da praviat strahotni neshta niama i da zabelezat razlika... (vsashnost ubeden sam 4e tiah hi4 ne im puka ot reitinga) [smilie25]

Автор: Георги   
Дата:   06-06-04 10:57

идеята е доста добра, само че не виждам да стане... досещайте се защо :)

Автор: jumbo   
Дата:   06-06-04 11:11

защо[smilie11]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-06-04 11:40

IvanA "Сигурно има и изключения-недооценени неща!". Не че сигурно има, а има, а щом има недооценени, значи има и пре-пре оценени. Докато има агитки, така ще е. Новият юзер добре го вижда, и почва да се присламчва, с идеята че ще му върнат топката. Прави го там, където ясно вижда, че се раздават такива голови пасове, и агитките дебелеят. Не ми се ще да давам примери, за да не засягам автори.Разбира се, не винаги и не от всички се проявява тясна партииност, но пък има достатъчно теснопартиини "другари", дето изключение не са правили:) . Ако става въпрос за конкурси, агитките се мобилизират.
За мен лично, снимки които пускам извън конкурса могат и да посъберат гласове и да се изкачат /ако в този момен нямам добре класирана друга напред/, а в конкурса - трудна работа без агитка, та ако ще и идеята да е.....е-хе. Поне откъм мен така се вижда:)
За трамплина при бързото събиране на оценки. Разбира се, че влияе. Една снимка ако не мине през такъв трамплин, е обречена на забрава, и после нищо няма да събере (значи повлияването е доста голямо). Трамплин ще има, и при новата система, но ако тя е направена достатъчно анонимна, не агитките ще скачат от едната му страна за да изстрелват снимката нагоре.
А относно разни съждения...какво значение има, хубавото си е хубаво и прочие. Това щеше да е така, ако снимките се редяха на една стена, дето всеки разглежда, но.....тук една снимка ако отиде в трета глуха, никои /извън активните агитки, / няма да я види, и автора обикновено си я маха от албума, и я заменя с друга. А кои каквото и да си говори, всеки снима, за да си сподели сниманото с по-голям кръг от хора.

Дата:   06-06-04 11:50

трамплина е важен най-много за едно нещо - вкарва снимката в страница 1 и 2 на рейтинга. Защото почти съм сигурен (нямам достъп до логовете от апачето все пак), че повечето хора гледайт рейтинга първите му страници, отколкото галерията в нейните 10 и нагоре страници от снимки, които не са виждали :-)

или снимка, която ти попадне на страници от едно до три в рейтинга има повече от 50% шанс да удвои точките си, иначе си остава с точките, които е събрала :-)

само като наблюдение, не се оплаквам, аз снимки в конкурса за заветния Панасоник не помня да съм качвал :-)

Дата:   06-06-04 13:46

Mobby,Георги, за много неща сте прави!
Добре, почти ме убедихте в полза на анонимността!
А това направо ме довърши:

"...за която не знаем НИЩО, нямаме снимка в профила, не знаем каква е, поства от дъжд на вятър, ПОЧТИ НЕ КОМЕНТИРА другите автори, няма реална позиция в този фотофорум като участник, и НЕЗАВИЗИМО от точките, които взема за ТОЗИ кадър, защото другите не са кой знае какво...НЕЗАВИЗИМО от всичко това, за мене тя не е активен участник в този форум и морално не заслужава каквато и да е награда."

- това е цитат от скорошно изказване под снимка.

Ами да! Май и аз съм за анонимността - не съм допускал, че има фотографи, за които името и "да те знаят" е толкова важно!

И последно:Разгледах рейтинга на всички галерии /без Panasonic/ за последните 3 месеца - само в "природа" и "портрет" има по 2 снимки с по над 50 гласа!
Т.е. опитвам се да докажа, че не е такава беда гласуването на приятели, а негласуването на ???? бр. автори, имащи право на глас.

Автор: Krassy_office   
Дата:   06-06-04 13:52

Почна се [smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-06-04 14:09

Статистиката ти е повече от показателна. Щом конкурсните снимки са събрали доста повече гласове от най-реитингованите от другите галерии, ясно е кои какво гледа и къде си слага гласа, и ролята на приятелите надхвърля в пъти ролята на безпристрастните оценители. За активността на безпристрастните оценители - може би точно това ги мотивира да не си дават гласа. Няколко пъти употребявам думата сепаре, в каквато се е превърнал не един подобен сайт. Там безпристрастни не само че не оценяват, но и рядко се отбиват.
А за: "не съм допускал, че има фотографи, за които името и "да те знаят" е толкова важно!". Аз пък не допускам, че има фотографи, които биха плащали за модел, за фототехника и консумативи, за ходене на 500 км. да "хванат" нещо, да се стараят, обработват, плащат за ИТ...и да си пуснат снимките анонимно някъде, без да държат и да видят дали те се харесват някому или не. Да не говорим пък, ако и копират копия 40/50 и ги пращат по изложби. Просто такива не познавам, защото човешката природа не е природа на мравките, и няма нужда да се чудим на очевидното, и защо всеки иска като направи нещо да му пляскат, а не да го пращат у лево. Обективната оценка е това, което ще му помогне, окрили, или направи незаинтересован.

Публикацията е редактирана (06-06-04 14:18)

Дата:   06-06-04 14:11

Mobby_Dick[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   06-06-04 14:13

https://photo-forum.net/static/forum/2014-06/pite9670.JPG
http://g.cult.bg/fuji.jpg

хаха

Автор: Krassy_office   
Дата:   06-06-04 14:15

ZORO [smilie7]

Тъпотии...
Автор: GenaDP   
Дата:   06-06-04 15:56

...фотографи, които биха плащали за модел, за фототехника и консумативи, за ходене на 500 км. да "хванат" нещо, да се стараят, обработват, плащат за ИТ - само за да могат накраяе да си пускат снимките във фото-форума, и да се радват на сбраните точки? Ако има такива, те определено са малоумни.

Смятам, че всеки, който прави гореспоменатите неща, се бори не за точки, а за парички. И се напъва не за да му ръкопляскат, а за да му плащат. В другия случай трябва да е тотално невред...

Дата:   06-06-04 16:17

GenaDP, kato ponamalim gornite tvardenija i ot 500 km napravim 50, kato maxnem modelite za koito se plasta i az spadam kam gornite ludi, stoto imam texnika za dosta pari, xar4a dosta pari za konsumativi i t.n. taka 4e ako ne sam lud to sam polulud. Otnosno to4kite, ami vse mi e taja, za rakopljaskaneto sasto, ina4e njamashe da otgovarjam na ponjatieto lud[smilie19]. Drugoto si e 4isto 4oveshko, ili kakto kazvashe Al Pachino v edin film ''...suetata mi e ljubim grjax!''[smilie3]

Дата:   06-06-04 16:39

Mobby_Dick, "...конкурсните снимки са събрали доста повече гласове от най-реитингованите от другите галерии..." - не е съвсем така. От всички конкурсни снимки на първа страница до сега, само 6 имат повече гласове от събралите най-много гласове в "портрет" и "природа". А всички след първа страница са с под 50 гласа!
Т.е. и тук привлекателността от състезателния елемент и наградата не вдига толкова броя на гласуващите.
Сайтът все още е далече от сепаре, не се сещам за открояваща се с качество и излъчване работа, която да не е получила добри отзиви. Посочи ми някоя - на мейла ми.
Посочете ми и един ПЕРФЕКТЕН сайт - не се заяждам, наистина не съм влизал в много други, а където съм - тяхното обективно се разминава често с моето субективно.
Прочетох,че с темата за анонимността е приключено и аз приключвам!

До скоро!

Дата:   06-06-04 16:42

Ivan_A, perfektna straniza: http://www.fotocommunity.de/index.php4?

първа  назад  1     всички  напред  последна