Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Фото Химия !
Автор: penchev79   
Дата:   25-09-05 15:28

Ако някой знае къде се продават химикали (за приготвяне на разтвори) нека сподели ? Ще съм много благодарен.

Надявам се, че ще публикувате проверени места, където веществата са достатъчно чисти от примеси, пресни и годни за употреба за фотографски цели, благодаря предварително.

Може и на емайла - ramones79@mail.bg

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Фото Химия !
Автор: Junior   
Дата:   25-09-05 15:50

Българска Фотохимия
ул. Будапеща (зад Грамофон)

Автор: Junior   
Дата:   25-09-05 15:51

Екуипекс
ул. Голаш

Дата:   25-09-05 16:03

Джуниър, е във Фотохимията продават готови химикали, аз от там купувам, ама и вещества ли продават ? Ако да - не съм го знаел..

Автор: 5kan   
Дата:   25-09-05 21:08

трудно ще е да провериш дали са пресни
аз лично си ползвам старите от преди 15 години и си работят
пусни меил за какво точно ти трябват-ще се намери нещо което съм пробвал

Автор: mario   
Дата:   25-09-05 23:01

имам няколко буркана стари запаси от кисел фиксаж. Неотваряни. Ако има интерес, пишете на babayaga2002 at yahoo dot com

Автор: icikonti   
Дата:   26-09-05 09:22

Аз купувам от Плевен ул."Гренадирска" не знам кой си номер , преди Окръжната им болница вдясно.Тази е последната улица вдясно преди жп гарата им.Отпред има магазин за резервни части на Мерцедес.Ако те интересува - да им потърся визитката.Има сухи вещества подходящи са проявители и т.н.Аз втора година ходя там и съм доволен.Продават и всякаква лабораторна стъклария.Някои от форума ми казаха , че цените им били "здрави" , но впредвид липсата на такива химикали в Б-я - мисля , че все пак е оправдано!
Не съм пробвал някакви по-странни рецепти и дали има химикали за тях , но D76 за филми ,D72 за хартия ги правя от тези химикали.Има и тониращи в-ва- натриевсулфид /май така беше/ за кафяво.
[beer]

Автор: 5kan   
Дата:   26-09-05 10:43

това е маг."Ломоносов" - сега май не се казва така, но телефонът е актуален 064 844 169

Дата:   26-09-05 11:13

Благодаря на всички включили се в темата.

icikonti - за съжаление съм от София [smilie8]

5kan - мейла ми е : ramones79@mail.bg

Очаквам някой да се включи с предложение за подобен магазин/лаборатория в София.

Между другото къде продават полиетиленови класьори за негативи ? Че нещо не ме кефи да ги държа навити в кутийки.

Автор: snooper   
Дата:   26-09-05 13:43

Ами и аз от "Ломоносов" - Плевен купувам, в софия подобен магазин досега не съм срещал, но би трябвало да има все пак ???

Автор: Caro-anton   
Дата:   26-09-05 13:50

ot zhaltiya magazin do BAN - ul. Akademik Bonchev - ima reaktivi.

Дата:   26-09-05 16:04

Caro-anton благодаря за информацията, ще го проверя [smilie24]

Като гледам малкия брой постове, тук май почти няма хора, които да се занимават с класическия сребърен процес още по-малко пък сами да си бъркат химикалите.

Хех... [smilie8]

Дата:   26-09-05 16:36

Има бре, аз [smilie5] Просто реактивите си ги купувам от Плевен, ако закъсаш с нещо и мога да помогна със съвет или услуга - свирни на мейла или Q-to ми, че тук не знам дали ще видя. [beer] [beer] [beer]

Дата:   26-09-05 16:41

Снупър, не знаеш къв дявол си взимаш на глава, ще се възползвам [smilie19]

а бира пиеш ли?

то аз вече открих зимния сезон с коняка и рома ама и бира не отказвам, тя е целосезонна напитка [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[beer]

Дата:   26-09-05 16:50

Абе от бира ме болят некои органи после... евентуално само тъмна [smilie25] Принципно - вино от Телиш - реколти 99-та, 2001-ва и 2003-та [smilie18]

Пък микрокристалите на сребърните халогениди в емулсиите са мои хора, споко[smilie18]

Автор: hans   
Дата:   26-09-05 17:11

Търсиш ли нещо конкретно- да инвентаризирам лаба - преди имах доста екзотики? Или просто да става раздумка?

Дата:   26-09-05 17:29

hans, търся място, където продават химикали, за да си правя сам проявители, фиксажи и т.н.

Още нямам везни но скоро ще взема.

Ако имаш нещо за продан драсни 1 емайл: ramones79@mail.bg

Автор: hans   
Дата:   26-09-05 20:10

Има доста софийски фирми, които търгуват с реактиви (бих ти препоръчал "Валерус" и "Теоком"), но предимно с "масовки": основи, киселини, карботати, роданиди и т.н. Но се съмнявам да намериш нещо по-специално при тях(например проявяващи вещества - метол, хидрохинон, диетилпарафенилендиамин сулфат ). Вариант е да се обърнеш към представители на западните химически концерни - Мерк например се представлява от "Аквахим", но там цените са зловещи. Дано не съм прав, ама май винаги са липсвали специализирани магазини за хора, които сами опитват различни рецепти.
Ще ми трябва време да прегледам какво ми е останало и ще постна един списък с по-интересните неща.

Автор: adonchev   
Дата:   27-09-05 10:57

Здравей, Ето ти един линк: http://www.chimtex.com/mainframesB.htm
Нямам личен опит с тях засега, но списъка с предлаганите химикали е внушителен. Контактувал съм с мяколко американски и един канадски, но проблема там е че доста реактиви се водят опасни и доставката е проблемна. Ако те интересува мога да ти пратя линкове и за тях. adonchev [at] dir [dot] bg

Дата:   27-09-05 11:09

adonchev, много благодарско за линка, дано имат каквото трябва, ще ги видя.

hans - тия фирми някви уеб сайтове, адреси и телефони имат ли? А иначе без метол и хидрохинон и т.н. работата не става, ако ти имаш останали запаси от тия вещества драсни 1 майлче, или дай информация за контакт с оная фирма дет викаш мн скъпата.

То така или иначе тия вещества се позват в малки количества.

ramones79@mail.bg

Дата:   27-09-05 11:13

Chimtex наистина имат всички вещества, които са необходими, ама гледам нямат представител в София. Ще се обадя да ги питам все пак..

но наистина гледам имат каквото е необходимо, включително ментол на кристали и хидрохинон.

Автор: nrk   
Дата:   27-09-05 11:15

Пенчев, виж наистина линка на Химтекс - цвните са значително по-добри от това което ще ти предложат представителита на Сигма-Олдрич, Мерк, Панреак, Шарлау и тн. и тн. (макар че Химтекс покрай другото май представлява поне една от изброените) но и на теб не ти трябва чистота като за лаборатория, и български реактиви ще ти свършат рабора.

Дата:   27-09-05 12:17

Метол не МеНтол...................!!!А везни можеш да купиш от същия магазин в Плевен , просто си направи една разходка от Софето с трена и си вземи повечко денги и на връщането ще си счастлив!!![beer]

Дата:   27-09-05 12:41

ициконти, наистина е метол, съжалявам за грешката случва се [smile]

Ми и аз нещо такова почнах да си мисля, да направя 1 разходка до Плевен.

но първо ще ги питам дали нямат в София представител. Ако имат - ще публикувам тук адреса, че и на друг ако му трябва..

иначе колко вървят такива везнички нови ? някой знае ли?

Дата:   27-09-05 12:44

Накарай някой от плевенчаните да ти проверят или звънни на дадения ти телефон.[beer] Купи си и стъклария, там е по- евтина от други места/ 800 мл,600 мл и т.н/Май имаше и всякакви термометри.Като тръгнеш си вземи написаните рецепти на проявителите и карай по тях , щото аз един път ги забравих и карах по спомени..........!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна