Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за внос на евтина оптика?!
Автор: Amigo   
Дата:   26-09-05 21:27

Знаете ли дали се обмитява оптика до 150-200 лв. - например бинокли, оптически мерници и подобни увеличителни уреди?[cool] [smilie8] [smilie8] И изобщо на митницата плаща ли се нещо?[smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (26-09-05 21:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за внос на евтина оптика?!
Автор: Mimic   
Дата:   26-09-05 21:35

Стоки под 100 евро не се обмитяват - питал съм на границата [beer]

Дата:   26-09-05 21:40

Mimic, сигурен ли си - независимо за какво става въпрос, така ли?![smilie10] [smile] [shtrak]

Дата:   26-09-05 21:45

Ами на границата те питат носиш ли нещо над 100 евро, аз казвам "не" и той казва ОК.

Не знам какав е случая ако носиш обаче 10 работи по 99 евро [smilie5]

Аз лично съм внасял мп3 плейър и външен хард, показах ги, казах че са по стотина долара и не ми взеха пари

Публикацията е редактирана (26-09-05 21:47)

Автор: dramli   
Дата:   26-09-05 22:44

Официално тук е отговораhttp://www.bcci.bg/bulgarian/cust_tarifa_2005/.Неофициално-"..според..,.. зависи.."

Дата:   26-09-05 22:49

10X, dramli[smilie6] [smilie24] [shtrak]

Автор: Junior   
Дата:   26-09-05 23:59

интересно четиво

Автор: krassimire   
Дата:   27-09-05 00:18

Леле, обмитяват се и космическите кораби, бахмааму, задлъжнях [smile]

Автор: vaskomil   
Дата:   27-09-05 12:29

Може и да греша, но според моя опит на влизане и зилизане от/в БГ Laptop, Camera и GSM се броят за ли4ни вещи не се обмитяват. Ако имаш обаче 3-4 апарата, може и да стане проблем. Дано дае вярно. А ако си стоял пове4е от 6 месеца в чужбина, горното важи за вси4ки лични вещи, придобити в този период. Последното разбира се не беше уточнено в закона за да има вратички за митничарите да ти смъкнат някой лев.[shtrak]

Дата:   27-09-05 12:32

vaskomil, освобождаването от мито на подобни вещи, за хората пребивавали повече от 6 месеца в чужбина става единствено и само след писмена молба, която може да бъде отхвърлена [beer]

Автор: vaskomil   
Дата:   27-09-05 12:36

Mimic, товам което казваш е вярно, но в повечето случаи не се стига до това. Митничарите те пускат, ако случайно те проверят.[beer]

Дата:   27-09-05 12:44

Ами не знам, аз като излязох последният път си оставих вратичка - в митническата декларация написах "фотоапарат + обективи" и тук си купих три ... та се надявам да мина на влизане без проблем ... бтв на границата митничарят ме накара да пиша в декларацията серийните номера на лаптопа ми, външния хард и фотоапарата [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   27-09-05 12:45

Мимик, ще почерпиш като се върнеш [ezik] [beer]

Дата:   27-09-05 12:47

Ми то не остана ... нито време (3 седмици), нито пари (след покупките) ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-09-05 12:48

Ще продадеш двата, и ще изпием парите за здравето на третия [smilie5] [beer]

Дата:   27-09-05 12:50

Ми то така като се замисля то и твоите не сме ги поляли, да не почернеят там, едно-друго [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-09-05 12:52

Бе аз яко ги поливах, по софийски сБирки, добре че оцеляха след премеждията [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: k_photo   
Дата:   29-09-05 13:21

Относно "безмитния внос", който и мен живо ме интересува [shtrak] , поствам цитат от "информационен митнически портал":

"Случаи, при които се разрешава безмитен внос на стоки от физически лица:
Внос на стоки с незначителна стойност - под "стоки с незначителна стойност" следва да се разбират стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 EUR или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка."

Ако някой има повече опит, особено за колети нека пише, мисля че всички ще го оцентя [smilie24]

Дата:   29-09-05 13:36

Току що направих запитване до "митници" по този важен въпрос [smilie3] .
Ако има интерес ще го поустна тук.

Автор: dtl   
Дата:   29-09-05 15:29

k_photo - пускай инфото после :))

Автор: aquarius_v   
Дата:   29-09-05 16:19

Относно митнически проблеми, потърсете мненията на колегата svetal от форума. Той май е в час с тези неща!!!! [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   03-10-05 15:18

Изпълнявам обещанието си и веднага след като получих отговор от "Митници" го публикувам тук заедно с моето запитване:

ЗАПИТВАНЕТО:

"Здравейте, бих искал да ви питам следното. Ако купя стар обектив за фотоапарат (използван, "втора ръка"), например произведен 1980 г., от магазин в Германия, ще бъде ли обмитен, когато го получа под формата на колет? Ако "Да" с колко? А ако го закупя от частно лице по интернет как мога да докажа стоиността му? Благодаря Ви предварително! Желая Ви приятен ден!"

ОТГОВОРЪТ:

"За целите на митническото облагане от значение е цената на пренасяните стоки, а не обстоятелства от сорта на "употребявано", "подарено" и т.н. Всички стоки, чиято собствена стойност надвишава нормата от 50 евро подлежи на обмитяване, т.е. за нея при внос се заплащат вносни митни сборове. Във Вашия случай обективите попадат в тарифен номер 9002 11 000 и за тях размера на митото е 6,7% от митническата стойност. За да спестите това мито трябва да представите сертификат EUR.1 от Германия, който трябва да е заверен от немска митница. Тъй като покупката е единична, лично аз се съмнявам, че лесно ще се снабдите с този документ. Ако все пак успеето, то на заплащане ще подлежи само ДДС в размер на 20% от митническата стойност.
Ако оформите пратката от частно лице, то тогава стойността на безмитния внос нараства на 100 евро. При изпращане на колета, лицето е задължено да декларира стойността на изпращаните вещи, и именно тази декларация служи като основа за начисляване на митата у нас. Ако лицето изпращач декларира по-ниска стойнсто може да си спестите плащането на митните сборове, но митницата винаги може да оспори това и да Ви наложи по-висока стойност, по която да обмитите."

Дата:   03-10-05 15:23

Даааам, лоша работа ... да видим аз кви ще ги съчинявам като се прибирам [smilie8]

Дата:   03-10-05 16:52

Мимик, аз какво ти казах за двата и здравето на третия[ezik] [beer]
k_photo[smilie24]

Дата:   03-10-05 17:00

Помня [smilie5] [beer] [smilie5]