Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 konica minolta dimage z...
Автор: alma   
Дата:   12-09-05 13:50

Здравейте!Бихте ли споделили какво мислите за фотоапаратите konica minolta от серията dimage z...?По-конкретно съм се спряла на dimage z3 и z10.По това, което съм проучила и чула от познати за тях, са с добра оптика, което е доста важно, дори да са 3-4 мегапиксела.
По принцип, първоначално бях се спряла на canon powershot A95 или A520, но със сигурност за параметрите си са по-скъпи от konica minolta.Kaкво мислите за тези модели фотоапарати и в случая може ли да става дума за сравнение?
[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: konica minolta dimage z...
Автор: anastassiu   
Дата:   12-09-05 13:55

Аз снимам с z10 и съм доволен. Това, което получаваш срещу тези почти никакви пари е доста добро.

Това дали е добра оптиката, не бих го подкрепил напълно, но пак опира до това с какво сравняваш и колко плащаш.

Автор: scrap   
Дата:   12-09-05 14:02

Z3 е хубав апарат за цената си.Снимал съм с него близо година..като цяло доста аберира,шум бая от 200 нагоре,от време на време снимките ти избиват на червено/лилаво (зависи и от условията),но от другата страна имаш стабилизирана оптика,хубаво тяло,чудесно макро и бърза серия снимки.

Вадил съм доста разпечатки 20x30 от него и съм доволен като цяло за парите която бях дал,сега чух че му била паднала доста цената,към 600 лв,така че е добра оферта [smilie24]

Дата:   12-09-05 14:04

Е да, много е относително да се каже дали оптиката е хубава,но все пак не търся супер професионален фотоапарат[smile]А z10 и Z3 ме впечатлеха с оптичния zoom,съответно 8 и 12 както и макрото от 1см!А ти твоя от къде го взе и за колко?

Дата:   12-09-05 14:12

Моя го взех от Фотоваканцията миналата година за доста повечко отколкото е сега (: Но тогава ми го дадоха с wide-convertor и 256 мб карта.

Автор: Crossblade   
Дата:   12-09-05 14:46

Тея работи дето scrap ги приказва като минуси са, защото има 350d? Или некво такова животно.

Спрямо А520 и А95 се справят доста добре. Zoom стабилизиран + макро са много добре, макар и да имат някои минуси спрямо А95.

Ако имаш възможност взимай Z3, ако не ... и Z10 е прилична машинка, даже доста добра за парите си [smilie24]

Автор: Splif   
Дата:   12-09-05 14:51

az snimam sus z10 i sum dovolen obshto vzeto za tezi pari nadali shte mojesh da si zemesh po hubav ili pone az ne sum chuval(imam predvid nov ne second hand)
ponqkoga izpuska focusa i noshtno vreme trqa da snimash na iso 64 ili 100 inache mnogo shum dava naistina
az sum kachval snimki s nego na profila

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

p.s. az iskah z3 ama mnogo skup

Дата:   12-09-05 14:55

Crossblade във втора тема за Z3 говориш глупости.Имал съм 350д..първо на първо нямам 350д и второ,тези минуси които изброих съм ги виждал по снимките ми,когато снимах с минолтата и казвам директно плюсовете и минусите на апарата.Ако си взема 5д или 1дс минолтата пак ще има същите недостатъци и преимущества,каквито ги има и сега.

Дата:   12-09-05 15:51

Това, че ги има, не значи че А520 ги няма [smilie18] И всички от ЦЕНОВИЯ КЛАС ги имат [smilie5]

А аз ако искам по всички теми ще си приказвам глупости [smilie5]

Дата:   12-09-05 20:09

alma написа:

> Е да, много е относително да се каже дали оптиката е хубава,но
> все пак не търся супер професионален фотоапарат[smile]А z10 и
> Z3 ме впечатлеха с оптичния zoom,съответно 8 и 12 както и
> макрото от 1см!А ти твоя от къде го взе и за колко?

Аз моя го взех от МЕТРО за 360 лв. В момента и Z3 е в промоция и е на някаква хубава цена.

Автор: denevd   
Дата:   20-09-05 22:33

След три дена търсене, най - накрая попаднах на подходящото място. Където и да погледна всеки хвали Canon серия "A", заради това и се насочих към него, но все Konica Minolta Dimage Z10 ми е в очите. Характеристиките като MPx, Zoom, Flash, ISO са ми ясни, ограниченията на Canon за 3 минутен клип също, факта че konica-та не записва звук също, но още се колебая, кой апарат да избера.
Canon A510
http://photo.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=131&cat=2953&shop_id=43
Konica Minolta Dimage Z10
http://photo.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=396947&cat=2953&shop_id=28&c=1

Ето и сравнителна таблица http://photo.market.dir.bg/fscat.php?firm_id=3680&id=2953 щракнете горв в дясно на бутона "сравни".

Ако може някой да ми даде обоснован съвет какво да избера ще кажа "Благодаря", а ако се видим някой ден ще почерпя.[beer] [smilie5]

Автор: Brummaker   
Дата:   20-09-05 22:35

Алма,

SD е твоят човек от форума ... [beer]

Автор: Zedrules   
Дата:   20-09-05 23:22

Леле мале, тези се оливат отвсякъде:
http://photo.market.dir.bg/fscat.php?firm_id=4726&id=2953
"Цифров професионален SLR фотоапарат Konica Minolta DiMAGE Z3"
[smilie10]

Автор: ROLIK   
Дата:   21-09-05 14:22

аз съм с Z1 и като любител съм доволен.десет зум/което надали е най важното/ , а що се отнася до клипа и звук имам.на всичкото отгоре никакви 30 секунди или минути..работи докато има памет.някъде 11-12 минути със 128 мегабайтова карта.всъщност клипа не ме вълнува изобщо..макрото е повече от добро, а на който не му стига може и да си помогне с подходяща техника..за парите си апарата си струва..трикратно позициониране на фокуса. ръчните му настройки допускат възможност за доста промяна в кадъра и аз снимам почти само на тях.недостатък е слабото капаче на батериите.твърде малки са жлебчетата с които се стяга за тялото и лесно се чупят.домашния ми принтер е канон 2000 и няма проблеми с разпечатването при 3.2 мегапиксела на лист А4.
пък и ако мен питаш няма да се жениш за първия си апарат..вземи, пробвай и след време ще го смениш, ако не ти харесва.има разни промоции в метро и другите магазини.проверявай и се ориентирай сама..

Автор: _alice_   
Дата:   21-09-05 16:54

И аз снимам с z10. Не съм кой знае какъв фотограф, но съм доволна от апарата. За тази цена (360 лв. с ДДС в Метро) си е доста добър. Предполагам, че z3 е още по-хубав, но ми беше извън финансовите възможности и не съм го разглеждала. Като начало и двата са добри, и както ROLIK каза "няма да се жениш за първия си апарат". Взимаш един и започваш да се учиш...
Успех [shtrak]

Автор: k_photo   
Дата:   21-09-05 17:04

Моето мнение като потребител на Минолта:

-Относно оптиката: действително най- силната черта на въпросните модели. Факт, е че обектив GT се използва и при модели като А200, който е от съвсем различен ценови клас.
Приятел ми беше поставил същия казус преди време, за въпросните модели Канон-Минолта. Препоръчах му Z3 и не съжалява.

-Относно проблемите: 1.фокусът при такъв голям зум и без наличието на фокусен ринг е малко бавен; 2.на тъмно фокусира по-бавно; 3.при автоматичен баланс стойностите на бялото се менят прозиволно при последователни снмики, направени при едни и същи условия; 4.действително има забелижим шум при ISO над 200 и при по-тъмни условия.

Моето лично мнение и съвет е да вземеш Z3 без каквито и да е притеснения. За парите си заслужава.

Автор: vikk   
Дата:   22-09-05 01:00

mnogo kaprizen aparat-imamgo ot 3 dena ive4e go mraza.palen bokluk[smilie9]

Автор: krassimire   
Дата:   22-09-05 03:52

Аз пък го имам от 6 месеца (Z3) и като цяло съм доволен.

Дата:   22-09-05 10:08

Много ви благодаря за многобройните мнения и съвети!Аз от няколко дни не бях влизала във форума и не видях, че толкова много хора са ми писали [smile] Ами аз пропуснах да ви се похваля, че вече си купих апарат.В крайна сметка се спрях на konica minolta z3 [smile] Взех го от Метро за 575лв. В Техномаркет Европа го имало за 565, но точно когато отидох, нямаха в наличност. Доволна съм от апарата, е все още го разучавам и не съм му свикнала. За шума е вярно, че го има, но пък макрото наистина си струва. Иначе, това, което ми направи впечатление е, че батериите много бързо падат. За съжаление в момента съм изчерпана финансово (ясно защо [smilie25])и все още нямям зарядно.
Хайде, аз отивам да правя фото-експерименти[shtrak] Още веднъж благодаря на всички [smilie3]

Дата:   22-09-05 10:10

Честито! Много [shtrak] [shtrak] и да качваш да гледаме [smile] и да критикуваме [smilie3]

Автор: Георги   
Дата:   22-09-05 10:13

alma чакаме вече хубавите фотки :)

Автор: krassimire   
Дата:   22-09-05 11:12

alma, случайно да си от София и да продаваш Photoclip-чето?

Дата:   22-09-05 11:28

Цитирай:

Автор: vikk
Дата: 22-09-05 01:00

mnogo kaprizen aparat-imamgo ot 3 dena ive4e go mraza.palen bokluk[smilie9]

Давай да ти го изкупувам тогава [smilie19] Ще те утърва от него [smilie18]

Честито за Z3, готино апаратче е [smilie24] Само да не е като ония дето преди гледах [smilie18]

Айде и чакаме фотки, а алкални (и не такива) батерии винаги падат бързо .... преди в Метро имаше за 27 лева на прИмоция Uniross Sprint Photo с 4х2300 ...

Автор: TheSaint   
Дата:   22-09-05 11:47

Уф, докато ти пишех, си го купила... ;)

alma, потърси из форума, има пискано за Z3, беше оплют (и от мен).
Скоро го смених с FZ5.

+ -сове - много екстри и доре работещи функции за парите си! Много добро макро + клип!

Това което мен ме издразни:
1. Апарата не се справяше никак добре на ярко слънце - ужасни цветове - най-вече зеленото избиваше на жълто, като цяло жълтееше снимката. Цветовете се оправят до някъде с мануал wite balance, но точка 2 не можах да коригирам ->
2. Много тъни полутонове и ярки светли тонове (на ярко слънце), но като цяло "тъмна снимка" при всякакви условия. Компенсацията ня експозицията не помогна...
Единствено не пробвах повече с различните metering modes (сега ме е яд) - снимал съм предимно на pattern.
3. МНОГО слаба светкавица, съответно много шумни снимки на тъмно при по-високо ISO.

Може и да гадна бройка да съм попаднал, щото чета тук форумци които са доволни. Ама май като цяло народа оплю апаратите от Метро (моя беше оттам).

Гледах снимки на колегата (беше с Z1, пак от Метро) преди да му го чорят. Няма нищо общо с Z3 -> много добри цветове, много добър контраст!

Успех!

Дата:   22-09-05 12:21

Crossblade написа:

>
Цитирай:

Автор: vikk
> Дата: 22-09-05 01:00
>
> .... преди в Метро имаше за 27 лева на прИмоция
> Uniross Sprint Photo с 4х2300 ...

Още има. Купих си такова и съм много доволен.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна