Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Защо става така???
Автор: naeg   
Дата:   21-09-05 10:23

Наскоро си купих фотоапарат Canon Prima Super 105X,но нещо ми прави проблеми.Понякога снимките който правя не стават на фокус.Преди известно време ходих на концерт на Destruktion и снимките които направих (снимах вечерта) там бяха с ужасно качество:- без фокус и с някакви рамазани светлини от прожекторите.Когато отидох във фотото да проявя снимките ми казаха,че с такива фотоапарати става така,но не ми казаха защо.
Отчаих се.Дадох си всичките пари за този фотоапарат-(225 лв. за мене са ужасно много пари).
Моля който знае защо се получава така да ми помогне.

Отговори на това съобщение
 Re: Защо става така???
Автор: kaff   
Дата:   21-09-05 10:35

със станив няма да имаш проблем, бавно фокусира а ти бързаш търпени му е майката....[smilie24]

Автор: Gen   
Дата:   21-09-05 10:48

Апаратчето ти е наред, но ти трябва малко теоретична подготовка и малко практика в техниката на снимане. Пробрай първо да подпреш фотоапарата на нещо за да е неподвижен по време на снимка. Ако е много тъмно и моя дето е 10 пъти по скъп пак може да се случи да маже. Пробрай с ръчно фокусиране ако има или му осигури достатъчно светлина.

Автор: naeg   
Дата:   21-09-05 11:47

Nqma ru4no fokusirane:(Kato osvetlenie nqma problem.Snimkite stavat dostatu4no svetli,no tova mazane me drazni.
Blagodarq vi za suvetite[beer]

Автор: nemchev   
Дата:   21-09-05 12:20

ако е достатъчно тъмно и статив няма да ти свърши работа...а и пичовете от дистракшън сигурно не седят на едно място....като се движи обекта пак ще ти се размажат снимките...трябва ти бърза скорост и по затворена бленда...за по голяма дълбочина на рязкост...щом си вкарал фотоапарат на концерта трябвало е да опиташ със светкавица да снимаш[beer]

Автор: pinko   
Дата:   21-09-05 12:24

За такова снимане на тоя сапунер трябва да сложиш филм 1600(кониката хич не е лоша) и да го снимаш на -1EV(ако изобщо може да чете DXкода на филмите и ако има корекции) , един стоп недоекспониране не го усеща много много.

Е, в никакъв случай не става 3200, ама...за толко пари толко[smilie5]

За светкавицата забрави, тя не метка на повече от 3 м., а и може да те набият[smilie10]

Публикацията е редактирана (21-09-05 12:26)

първа  назад  1     всички  напред  последна