Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв монитор ползвате за обработка и разглеждане на СНИМКИ
Автор: delivero   
Дата:   19-09-05 16:58

Нека всеки каже какво ползва от какво е доволен[smilie11] ДОРАСНАХ да си купя ТФТ но незнам дали е добър избор.трабва ми за работа за разглеждане и ОБРАБОТКА НА СНИМКИ. Видях няколко ТФТ 17" на различни марки НА ПРЪВ ПОГЛЕД СА ПЕРФЕКТНИ. Но не знам дали са удобни при работа.
Дайте ми съвет какво да гледам като си избирам марката [smilie25] на какво да обърна внимание.
Бони напиши ми координати за връзка
delivero@yahoo.com

[shtrak] [beer] [shtrak] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв монитор ползвате за обработка и разглеждане на СНИМКИ
Автор: gorbi   
Дата:   19-09-05 17:00

iyama 510 pro ... родих се с него..... сега 17 инчовите ми се струват малки и смешни..... [smilie3]

Автор: pinko   
Дата:   19-09-05 17:26

21" CRT Ейзо [smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   19-09-05 17:28

пинко, много голямо бе [ezik]
и 19 стигат[ezik] [beer]

Автор: egoucm   
Дата:   19-09-05 17:35

по принцип съм чувал, че дизайнерите не работели на ТФТ-та защото там цветовете се променят малко. знам го от личен опит - в офиса съм със сони тфт, а домашния ми е CTX и наистина има разлика.например градиентните цветове при единия за много по-плавно изменящи се от другия но това вече може да е от модела. по-добре питай някои който се занимава точно с обработка на снимки да ти каже дали е така

Автор: pinko   
Дата:   19-09-05 17:40

Така е, само най-скъпите ТФТ се доближават до добрите ЦРТ[smile]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   19-09-05 17:43

точно за обработка и разглеждане на снимки - CRT

Автор: PeterPAN   
Дата:   19-09-05 17:47

Кажете някакъв хубав CRT Монитор за да става за обработка на снимки SAMSUNG, LG ..

Дата:   19-09-05 17:51

То май всичките стават, ама хубаво=скъпо обикновено, и после като Мечо Пух - Колкото повече - толкова повече[smilie25]

Автор: MindWall   
Дата:   19-09-05 17:54

az imam 2, edin CRT i edin plosak
poniakoga hvashtam neshta na LCD(ili tam TFT kakqvto e) koito na CRTto ne se zabeliazvat.
calibriraneto na CRT e po-lesno i ima poveche ustroiistva, no veche ima i za LCD, taka che kakqvto i da vzemesh vzemi i utroiistvo da go calibrirash
;)

uspeh

Дата:   19-09-05 17:59

Майндуол, у-вото за калибриране е колкото един монитор по цена [ezik]

Дата:   19-09-05 18:01

Изборът на монитор е като избор на фотоапарат.
Въпросът трябва да е "препоръчайте ми монитор до 800лв" , "препоръчайте ми ТФТ монитор до *** лева"...
Иначе и аз зяпах едно ейзо, ама е хилкИ в евро[smilie2]

Дата:   19-09-05 18:04

Стоев : kupuvash go, naglasiavash monitorite i go vrqshtash do 30 dena i si vzimash parite kato kazvash ("ne mi vqrshi rabota" ili "neraboti" ) hehe
[smilie25]

Автор: djore   
Дата:   19-09-05 18:06

ЦРТ засега, а за "скъпото" е вярно, но може да опиташ с втора употреба. Продавачите винаги дават да пробваш монитора, да тестваш - често както намериш за добре (софт). Та много често излизат доста добри предложения за 100-150$ 19" - тръби Митсубиши[smilie24], Сони[smilie24], и т.н. а едих приятел късметлия има 19" ИЙЯМА "секъндхенд" за 185$ - как му завидяяхх :)

Автор: digit_all   
Дата:   19-09-05 18:18

Az suvetvam tozi model : http://shop.sonystyle-europe.com/SonyStyle/b2c/init.do?shop=SST_FR_FR
Purvia TFT koito ne me razocherova [smilie24] Razbirase za maximalna chistota na signala, triabva da se vkluchi s DVI-D link na izhoda na dobra grafichna karta, v sluchaia ATI RADEON X850 XT !
Inache sum saglasen che dobur CRT vadi po dobri tsvetova ot skup TFT !

Автор: ivo80   
Дата:   19-09-05 18:35

MindWall, аман от такива потребители като теб!!! [smilie23]

Автор: graver   
Дата:   19-09-05 18:41

eto tozi...raboti prili4no:)
http://www.apple.com/displays/specs.html
samo 4e 30-inch Apple Cinema HD Display.....?

Автор: джъмбо   
Дата:   19-09-05 18:43

аз ползвам самсунг 997
дава верни цветове и контраст но за съжаление има едно светло ровозо петно в центъра [smilie2]
иначе наистина добра работа ми върши даже снимките на бони за които повечето реват че са тъмни се виждат добре
а съм го калибрирал по Нокия Тест Монитор и като разечатвам в атиа или на кониката при НДК нямам проблеми [smile]

Дата:   19-09-05 18:55

Значи ПИТАМ защото съм събрал близо 600 левчета и като видях щефа ми си купил в офиса SAMSUNG 713n гледам едни пастелни цветове доста засилени от нормалното добър контраст яркост добра разделителна способност добра детаилност. НАПРИМЕР оварям една снимка снимана с 300Д в къщи на дъртият 15" МАГ ХДЖ500т и гледам снимката няма фокус няма добра детаилност ИЗГЛЕЖДА МИ ТЪМНА за да е нормална на вид яркоста и контраста трябва да са на 100% обаче ОЧИТЕ МИ ИЗТИЧАТ след 5 минути в тоз режим на работа !!! УЖАС! Отварям същата снимка на шефа на монитора увеличавам я на 300% и тя стои много добре ЕГАТИ аз ли съм тъп или това е истина [smilie25] [thankyou] .
Отделно понеже съм сватбарски фотограф,а хората днес искат ОСТРО КОНТРАСТНО И ПАСТЕЛНО та не бива тоз монитор да е СЪТВОРЕН ЗА МЕН !!!!

Кажете си мнението и вие !!! за сега съм за ТФТ макар да е малко пресилено и нереално !!!!
ДАНО И БОНИ СИ КАЖЕ ТЕЖКАТА ДУМА !!!![beer] [shtrak] [shtrak] [thankyou]

Дата:   19-09-05 19:01

Деливеро,
аз понеже страдам от ТФТ (лаптоп), та често мушкам снимките нейде в нета и бегам да си ги гледам от служебно ЦРТ, та дори и некалибрирано...
Има разлика, Вервай ми [smilie3]
Иначе хубавите ТФТ са много паре, за които може да се вземе супер ЦРТ.

Автор: adhc   
Дата:   19-09-05 19:02

аз съм със Sony Multiscan E530...доста доволен..не ми стигнаха париците за EIZO ili iyama....

Автор: rawadinec   
Дата:   19-09-05 19:02

imam samsung SynsMaster 913n...ima strahoten kontrast.

Дата:   19-09-05 19:13

delivero : ti snimkite na toia monitor li shte pokazvash na klientite? :)
az po princip edvam se sqbiram na dual monitor (19" CRT i 17" LCD) edin do drug, no po princip stava duma za Video, taka che ne e kato tvoia sluchaii...
naii vajnoto e da si kalibrirash monitora, moje da probvash s niakolko programi ima koito mogat chastichno i bez specialno ustroiistvo da gi ponaglasish...
maii na Gretag ProfileMaker moje da napravi niakoi neshta bez hardware-a, ili v naii lesnia sluchaii Adobe Gamma koeto naii veroiatno go imash veche v Control Panel-a

Автор: Ted_74   
Дата:   19-09-05 19:21

HP 1955 - това е моделът, който си взех от Стемо.
Падна голямо търсене и четене из предимно немски форуми.

При мен нещата опираха и до време на реакция.

Има големи разлики от ТФТ до ТФТ, включително лаптоп.

От това което четох из немксите форуми - там се казва тестове на модели - Hynday, HP, Samsung.

Но това принципно е за 3-и highend модела.
Трябва да ви кажа и това че има голяма разлика между модели на една и съща фирма.

Та за тестовете да ви кажа - предимно черния цвят - със софтуер, светломери и някакъв уред, който не можах да преведа.
Снимка на СРТ и ТФТ - кое как се държи откъм тоналност на цветовете.
Комбинация на цветове - 90% от моделите имали проблеми с комбинации от цветове - ту светли участъци, ту тъмнотии.
Време за реакция на матрицата, ъгъл на виждане- поведение по време на игра.

Докато не изписаха, че клони към 100% идеалните цветове - не го взех.

Задължително е да търсите DVI. Геометрията отпада а и качеството на картината.

Винаги преди да купите ТФТ - тествай с tfttest.exe или друга програма за мъртви пиксели.Прочетете гаранционните условия.

Не си мислете че Sasmung са най-добрите, най-добър е отделен модел. Факт е че познати хвърлиха СРТ и се хвърлиха на Samsung + NVIDIA - ги накара да правят още инвестиции.

Като купувате гледайте окомплектовката с кабели и др., да не купувате качествени кабели за по 50 лв.

Исках само да наблегна на някои моменти при покупката на ТФТ. Целта е да си избереш 2-3 модела и да прочетеш из форумите.После да се поразходиш и да тестваш.После питайте по HWBG приемрно какви впечатления имат юзерите и най-накрая се решете.

Има много бозави ТФТ, честно.

Публикацията е редактирана (19-09-05 19:24)

Дата:   19-09-05 19:33

TED_74 благодаря ти за съветите много изчерпателно го каза . аз също ходих днес до СТЕМО и ми предложиха НР много си прав първо проучване после мненя на потребители инфо от сервиз за модела и [shtrak] [beer] [smilie25] после правилен избор.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна