Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Надежден чужбински магазин?
Автор: dimatan   
Дата:   17-09-05 14:14

И така, след като изтормозих сума народ с питания (включително и във форума), избрах фотоапарат, но се оказа, че далаверата в нета си е далавера, та ще се поръчва online.
Някой от вас има ли впчеталения (хубави/лоши) за някой US online магазин за техника, който е коректен с доставки, цени, качество и прочие.
От предишната тема помня, че някой спомена B&H Photo Video, който наистина изглежда добре, пък и там има това, което търся.
Да се хвърлям ли на него или има и по-добри варианти?[cool]

Публикацията е редактирана (17-09-05 14:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Надежден чужбински магазин?
Автор: varedo   
Дата:   17-09-05 14:41

ОТ КЪДЕТО И ДА ВЗЕМЕШ ЦЕНАТА СЛЕД 3 МЕСЕЦА НИАМА ДА Е СЪШТАТА , А ДОКОЛКО СА КОРЕКТНИ МИСЛИА ЧЕ ИМА ФОРУМЦИ КОИТО СА ВЗИМАЛИ ОТ ТАМ (НЕ САМ ЧУВАЛ ЗА ПРОБЛЕМИ)[smile]

Автор: asahi   
Дата:   17-09-05 14:55

Хвърли се.

Автор: jivkonik   
Дата:   17-09-05 15:08

Да се включа и аз с въпрос по темата.
Ако си го поръчам директно от магазина да ми го доставят тук (а не да ми го носи човек от чужбина като идва насам) какво се случва на митницата? Колетната пратка има обявена стойност, пише и какво садържа и съответно ще ми сложат мито и неизбежното ДДС. Някой знае ли колко е митото за фотографска техника и аксесоари? (ако има опит с такива доставки). Ако си го купя от европейски он-лайн магазин би трябвало да няма мито (защото идва от европейския съюз) и да се сложи само ДДС върху стойността. Така ли е наистина, някой доставял ли си е от европейски магазини?
[smilie25]

Автор: dimatan   
Дата:   17-09-05 15:17

Е, моят случай не е такъв, защото ще ми го донесe приятел от САЩ, където ще бъде поръчан online. Така няма проблем.

Да ти кажа, аз имам съвсем леко взимане-даване с митница и по принцип ако си фирма, която трябва да получи нещо от контрагент, ситуацията е точно както я описваш - ДДС и мито, ако няма EUR1 или текст във фактурата, който удостоверява, че "да, стоката е произведена в ЕС" и прочие бляд.
Не знам обаче дали нещата стоят така и когато поръчва физическо лице и когато е явно, че става дума за потребителски стоки.
Препоръчвам ти да изчакаш да ти отговори някой, който е правил нещо подобно. Другия вариант е да звъннеш в офиса на UPS в София и да ги попиташ каква ще е процедурата. Така като гледам, много от големите чуждестранни онлайн магазини доставят с тях, така че би трябвало да знаят.

Публикацията е редактирана (17-09-05 15:19)

Дата:   17-09-05 15:22

мита и такси сте ти сложат ако стоката се декларира, ако е изпратена до частно лице като стандартна пратка ниама проблем,
предполагам че от саита си правиат сметката за тези нешта(все пак с това се занимават) и ниама да има проблем.[shtrak]

Автор: moiamilost   
Дата:   17-09-05 15:27

Аз на два пъти сипвах пари в Butterfly Photo - никакви проблеми. Beach Camera бяха търговец на годината за 2003, а и сега се държат на върха. BYDIG.com са същата фирма.

Дата:   17-09-05 15:39

Имам опит с доставка на велосипадни части от САЩ. Купих ги онлайн и ги пратих на мой човек там. Той преопакова всичко в по-голям колет и като тръгна да го пуска с USPS - EMS (услуга на щатските пощи за бързи колетни пратки) човека от USPS пита каква е стойността на нещата, обасни че ако са над 100 лв ще бъдат обмитени в БГ въпреки, че е частна пратка и на нея пише GIFT. Моя човек беше инструктиран предварително и написа, че част от нещата са втора ръка, сложи едни смешни цени направи стойността на всичко $ 50 и всичко мина и дойде успешно при мен за 5-6 дни. Никакви пороблеми на митницата поради обявената необлагаема стойност и факта, че наистина не разбират за какво са тези неща. Една малка подробност - превозвача в случая USPS носи отговорност до обявената стойност на колета - ако се беше изгубил ми плащат $ 50. Вътре имах неща на стойност около $ 300!
Я се опитай да го направиш това с един 350D примерно! Онлайн магазина НЕ СЕ НАВИВА да го пусне със занижена стойност, защото пратката има застраховка, ако нещо стане те трябва да си вземат стойността на загубените неща от превозвача. А дори и да напишат "Фотоапрат $ 50" - митничарите тук не спят! Мои познати са викани на митницата с колетни пратки, за които митницата оспорва обявената стойност и стават едни пазарлъци не си е работа....

Дата:   17-09-05 15:45

именно затова си мисля 4е хората си знайат работата, но риска да се загуби от такива тарикатлъци си го има.[smile]

Дата:   17-09-05 15:53

jivkonik , niama greshka , proverih v DHL
stokata se deklarira i se obmitiava.
moze da se proveri i kolko ste ti izleznat taksite [smile]

Дата:   17-09-05 16:02

Е то ако е през DHL или UPS цената на доставката обезмисля начинанието направо! Хубаво е да се намери магазин, който за международна доставка ползва USPS - EMS услугата.[smilie24]

Дата:   17-09-05 16:05

bi tiabvalo ot saita da sa se vurzali s niakoi kurier i da polzvat otstupki [shtrak]

Дата:   17-09-05 16:06

ot magazina de

Автор: ecobo   
Дата:   17-09-05 16:10

В БиЕйч може да се поръча доставка с USPS и това е най-евтиния вариант.

Дата:   17-09-05 16:25

[smilie24] ecobo да, едни от малкото които предлагат този начин на доставка!
Въпроса е с какъв процент мито ще ми се "зарадват" на митницата върху фотографски стоки преди да ми сложат и задължителното ДДС.[smilie10] Няма ли някой митничар да сподели опит и тарифи![smilie21]

Публикацията е редактирана (17-09-05 16:28)

Дата:   17-09-05 16:29

Ако е цифров фотоапарат - няма мито, само 20% ДДС.
Ако е оптика (обектив) - 6% мито и 20% ДДС.
Ако дадеш 20 евро на митничаря - 0% мито и 0% ДДС.[smilie25]

Автор: Sidewinder   
Дата:   17-09-05 16:56

Да споделя опит от последните седмици и месеци: Колети, дошли от САЩ чрез нормална пощенска пратка от физическо лице там до физическо лице в БГ ( т.е. до мен) ВЕЧЕ се отварят задължително в пощата от митничар и стойността им се определя по един голям списък.БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ каква е декларираната стойност на техниката. Хората в митниците не са чак токова прости, и те ходят по магазини [smilie11] .( Естествено, че човека в Щатите бе подробно инструктиран какво да пише). Та така- ако е цифров апарат, иам значение дали е DSLR или не ( да , така е, с очите си го видях).Митото е ( не си спомням точно, но май втория път успях да се вмъкна на 18% мито) и задължителните 20% ДДС.

Дата:   17-09-05 17:10

Sidewinder прав си за отварянето, сетиха се от митниците, че доста народ си вкарва на дребно така (а някои бизнес правят с това!) и затвориха кранчето. Чист късмет е, че с частите за колела нямат още опит в оценките, но скоро и там ще секне предполагам...[smilie2]

Дата:   17-09-05 17:17

И накрая пак потребителите са преебани. Пък митата са уж за зашита на потребителите.
Пфу, да е*а и тъпа държава![smilie9] [smilie9] [smilie9]

Дата:   17-09-05 17:34

Примерна цена на нещо с доставка, мита ДДС и т.н.:
От www.bhphotovideo.com си харесваме да речем Panasonic FZ30
Цена в сайта: $ 649.95
Доставка до БГ с най-ефтини вариант US Postal: $66.75
До тук: $716.70
На митницата те зарадват: 18% мито (върху цената на апарата плюс цената на доставката): $ 129.01
До тук: $845.71
И финално РАЗБИРА СЕ 20% ДДС: $ 169.14
ОБЩО: $1014.84
ХА ЧЕСТИТО!
В eTronics.bg същото чудо е за $ 850 и една година гаранция към тях т.е. не ти са налага да си го връщаш сам по куриери в Щатите да ти го оправят ако стане нещо....
С две думи МАМАТА СИ ТРАКА ако си платиш всичко по митниците...[smilie4] [smilie9] [smilie9] [smilie9] обезмисля се всяка ефтиния отвън!

Публикацията е редактирана (17-09-05 17:44)

Дата:   17-09-05 17:37

Не съм казал, ама пак повтарям: Цифровите хапарати нямат мито. Мито има само оптика, която е отделно от апарата - 6%. К'ви са тия 18% - да не внасяте оръжие?

Автор: Sidewinder   
Дата:   17-09-05 17:52

Специално за ecobo: От почти година мой близък е в САЩ и в началото на тази ми изпрати подарък - Canon G6. При получаване на колета платих 1лев и някакви стотинки за обработката му.Bез мита, без ДДС-та. Да, обаче негов приятел разбрал, че в провинцията( щото съм си провинциалист [smilie10] ) няма мита и решиха да изпратят друг апарат за друг човек, но чрез мен( разбирай провинцията).Апарата пристигна няколко месеца по-късно, мисля през април или май, и се започна ходене по мъките. И понеже ЛИЧНО четох ОНЗИ документ, за който пиша малко-по горе, наистина ИМА МИТО ЗА ФОТОАПАРАТИ. При това са стриктно разделени на цифрови и други, на видеокамери и т.н. А самите цифрови се делят в зависимост от това дали са DSLR или не( и по други параметри,но това ме впечатли най-много), защото докато разлиствах за N-ти пореден път списъка с надеждата да си намеря по-ефтинка ниша за митото, наблюдавах лелката пред мен и се чудех дали е в състояние да познае дали апарата в кутията е ДСЛР, при условие, че самата кутия е в пощата, а лелката в митницата? Много се "разприказвах" , но в резюме: МИТО ЗА АПАРАТИ ИМА!!!!!!!!!!!

Публикацията е редактирана (17-09-05 18:10)

Автор: asahi   
Дата:   18-09-05 17:26

Ти на лелки ли ще вярваш или на митническата тарифа? Следващия път ще ти таксуват и въздуха, дето си го дишал в офиса им.

Автор: mad_rad   
Дата:   18-09-05 17:46

Много ми е интересно е-троникс как действат? "Цената, на която поръчвате е крайна", значи са включени тези разходи по доставката, така ли е? Харесал съм си една Sigma 180mm f/3.5 EX IF HSM или пък по-евтиния вариант 135-400mm F4.5-5.6 APO за сметка на хубави екстри, но се чудя дали ще ми излязат по 600 и 500$, колкото струват в USA...Малко вероятно[smilie2]

Автор: Mimic   
Дата:   18-09-05 17:49

Плащаш точно толкова, колкото пише на сайта [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна