Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За цените и фотоапаратите
Автор: Li_Na   
Дата:   17-09-05 00:45

Може да е малко закъснял въпросът ми, но понеже чак сега ми се случва да се замисля сериозно... Някой може ли да ми даде логично обяснение на нелогично високите цени на фотоапаратите (а и на цялата техника) в България. Защо в Щатите, например, можеш да си купиш в пъти по-евтин апарат, който тук:
1) е на космическа цена;
2) може изобщо да не го намериш по магазините;
3) дори не можеш да оставиш на сервиз, понеже няма такъв...
Та... въпросът ми е наистина сериозен.
Защо е тази разлика?

Отговори на това съобщение
 Re: За цените и фотоапаратите
Автор: Mimic   
Дата:   17-09-05 00:51

Ами разликата не е толкова България - Щатите, колкото е Европа - Щатите [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   17-09-05 00:53

Ли На, колко струва литър бензин у щатите и у БГ?
Защо е толкова голяма разликата?

Дата:   17-09-05 00:54

Стоев, кажи ми, моля ти се :)

Дата:   17-09-05 00:58

Аз се возя на маршрутки, ама млекарката каза веднаж, че разликата била голяма[smile]

Дата:   17-09-05 01:00

Благодаря, а сега кажи за апаратите.

Автор: boni   
Дата:   17-09-05 01:01

Когато стане долара 2 лв ще си говорим пак къде е по-скъпо.
Освен това в щатите няма ДДС.

Автор: navy   
Дата:   17-09-05 01:01

8% [smilie6]

Автор: anastassiu   
Дата:   17-09-05 01:35

Защото сигурно в един магазин в Ню Йорк се продават долу-горе толкова апарати, колкото в цяла България.

Поради същата причина от онлайн магазин в Англия си купувам CD за 5 лири, с доставката 8 (т.е. 24 лв.), а същото CD в София Анимато мюзик, представителите на EMI, ми го предлагат за 38 лв без доставката. Освен това трябва да отида до офиса им (на 15 км. от работата ми и на 16 км. от нас) да предплатя половината и след 5 седмици да отида пак да си го взема. А от сайта ми взимат парите от кредитната карта и до 5 дни си го получавам по пощата.

Пазар...

Автор: chicagoboy   
Дата:   17-09-05 07:38

ei boni koi ti kaza 4e niama dds v USA ami tax-ite kakvo sa,apak kolkoto do dolara molise danestava 2 lv.i pove4e 4e togava v BG.pak 6te pitat kade serat gladnite ,ne 4e sega ne pitat

Дата:   17-09-05 07:41

a ina4e benzina sega e 2,70$ za 3.8 litra,skapotia goliama

Дата:   17-09-05 07:48

i kak moje niakoi da sravniava EVROPA ili BALGARIA s USA po ceni kato e vseizvesno 4e Amerikancite sa nai golemite konsumatori v sveta,za sajelenie v BG>sme na svetlinni godini v tova otno6enie

Дата:   17-09-05 07:53

Хм, значи бензина по 1.10лв, у БГ гони 2лв....
Права е била млекарката....[smilie24] [beer] [beer]

Автор: athom   
Дата:   17-09-05 08:04

Ти Стоев, мани ги тия млекарки ся.
Човека е от ЮЕсЕй, той е "А"мириканец, виж как обяснява за Штатско и Нештатско...сичку знай.

Гат ти прикаат таквиз "пийпъл" штрайш, ти млекарката, та млекарката.

[beer] [shtrak]

Автор: Marillion   
Дата:   17-09-05 08:23

Някой да знае как са цените в Япония? Аз не им разнирам на йероглифите. Там трябва да е най евтино. Ако има и нещо на ишлеме направо супер. Да мятят по един каноно-никон.

Дата:   17-09-05 08:46

[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-09-05 09:06

прост пример без имена
една фирма произвежда около 1 000 000 камери от един модел годишно
продва в щатско 490 000 от тях останалите в европа азия африка и тн
в бг продава официално 100

или не съм ясен?

почти официална статистика

Автор: pinko   
Дата:   17-09-05 09:49

Ааааа, navy, ОтвъдГоляматаВода ДДТ-то не е винаги 8%, според зависи е, в повечето щати е различен такса, в Делауер например е 0%, та като типични българи бръмчахме от Уестминстър (около Балтимор, МД) до Делауер на пазар, не е далече, пък и бензина беше евтиничък[ezik] [ezik]

Автор: penchev79   
Дата:   17-09-05 10:42

мащабите ни са малки, нищожни. Тук няма пазар почти за нищо, освен за цигари, алкохол и дрога май... [smilie23]

Автор: moiamilost   
Дата:   17-09-05 11:19

Имайте предвид, че ние се прехласваме по разни on-line цени, т.е. - няма магазинна площ, няма продавачи, охрани и т.н. В нормалните магазини в щатско цените са по-високи. Така или иначе да им имам цените!

Автор: SLR   
Дата:   17-09-05 11:32

Marillion,доколкото знам,цените в Япония не са като в Щатите.Затова японците пазаруват техника от Хонг Конг и Сингапур.
BTW-мисля че цените на фото техниката в Хонг Конг са най-ниски изобщо[smilie24]
[beer] [beer] [beer]

Автор: egoucm   
Дата:   17-09-05 11:42

айде стига сте им завиждали на щатите!
в страната на големите възможности хич даже нямаш големи възможности. това е полицейска държава.

- нямаш право да пиеш алкохол навън - представяте ли си жовота без биричката в парка след работа???

- нямаш право да пътуваш на автостоп - ХА!

- нямаш право да се печеш на плажа по монокини - въййй ми какво ще правим ние всичките папараци там? [smilie23] [smilie23]

- за абсурните закони относно секса да не говорим

а колко още неща има...
смешно е, там не си свободен. там си роб на държавата, която ти дава много, но ти взима още повече.

have fun! [beer]

Публикацията е редактирана (17-09-05 11:43)

Автор: explorer   
Дата:   17-09-05 11:49

Айде сега пак - мащабите били малко, ония продавали само онлайн и пр. глупости. Малки са мащабите, ама не на пазара, а на търговчетата ни. То не става да купиш 1-2 бройки за да имаш на склад от по-евтините неща, по-скъпите да ги поръчваш едва след като си взел парите на клиента, и да искаш производителя да ти намали цените. На практика, нашите търговци купуват на цените на дребно, и като платиш транспорта, митото и ужасяващите 20% ДДС, и малко печалба да сложиш отгоре - те ти я цената двойна.

Как може хората на Бони да внасят и да продават Самсунгчета на крайни цени, на които се продават в Щатите? Защо вносителите на другите марки да не могат?

Само едно ще ви кажа - стиснете зъби, и потърпете още една годинка. После като паднат митата и ДДС-то за стоки купени в Евросъюза, ще видите какво ще стане с цените тук. Щото който не го устройва, ще хване примерно влака за Солун (15 евро в двете посоки в момента, ако го купиш 20 дни предварително), и ще си купи оттам. То не че и сега не може.
[ezik]

Автор: explorer   
Дата:   17-09-05 12:04

egoucmе, аз не съм голям адвокат на американците - все пак след 8 години прекарани там съм решил, че в България ми е по-добре и съм се върнал, ама недей да говориш наизуст неща, които си дочул оттук-оттам.

САЩ е много голяма държава, и има всякакви контрасти. В Юта има цели общини, в които не се продава и сервира алкохол (някакви религиозни фанатици живеят там). На повечето места наистина не можеш да да пиеш навън, но има места, където може. Пример - в Сан Диего не можеш да пиеш бира на плажовете, защото принадлеждат на "града", но има един градски плаж, който е към друга "община" един вид, и там може. В Лас Вегас нямаш никакъв проблем да се разхождаш дори със стъклени чаши и бутилки по улицата (понеже на други места където е разрешено, не може да е в стъклен съд - от съображения за безопасност).

За автостопа не съм чувал да е забранен, но в щатско има такива психари, че по-добре да не рискуваш. Лично на мен във Флорида, като съм се разхождал пеша покрай freeway-а учтиви хора са ми спирали да ме попитат дали не искам да ме закарат донякъде.

За монокините - иди на South beach, Miami и виж дали не се пекат по монокини. В Сан Диего, близо до Лос Анжелис, Сан Франциско, и на много други места в Калифорния има и нудистки плажове.

И не всички закони и ограничения са тъпи и абсурдни. Там ако си оставиш кучето да се изтакова, с извинение, и не почистиш след него, отнасяш солидна глоба. В някои паркове даже специални кутии с торбички са поставили хората. А тук в България какво е, като вървиш по тротоарите, с извинение, трябва да лавираш между изпражненията. Иначе сме много културни и сме големи европейци.

Автор: egoucm   
Дата:   17-09-05 12:12

explorer, съгласен съм с теб, наистина някой закони са доста полезни, но все пак според мен европата е много по-добре за живеене. не говоря за БГ...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна