Автор: explorer
Дата: 17-09-05 12:04
egoucmе, аз не съм голям адвокат на американците - все пак след 8 години прекарани там съм решил, че в България ми е по-добре и съм се върнал, ама недей да говориш наизуст неща, които си дочул оттук-оттам.
САЩ е много голяма държава, и има всякакви контрасти. В Юта има цели общини, в които не се продава и сервира алкохол (някакви религиозни фанатици живеят там). На повечето места наистина не можеш да да пиеш навън, но има места, където може. Пример - в Сан Диего не можеш да пиеш бира на плажовете, защото принадлеждат на "града", но има един градски плаж, който е към друга "община" един вид, и там може. В Лас Вегас нямаш никакъв проблем да се разхождаш дори със стъклени чаши и бутилки по улицата (понеже на други места където е разрешено, не може да е в стъклен съд - от съображения за безопасност).
За автостопа не съм чувал да е забранен, но в щатско има такива психари, че по-добре да не рискуваш. Лично на мен във Флорида, като съм се разхождал пеша покрай freeway-а учтиви хора са ми спирали да ме попитат дали не искам да ме закарат донякъде.
За монокините - иди на South beach, Miami и виж дали не се пекат по монокини. В Сан Диего, близо до Лос Анжелис, Сан Франциско, и на много други места в Калифорния има и нудистки плажове.
И не всички закони и ограничения са тъпи и абсурдни. Там ако си оставиш кучето да се изтакова, с извинение, и не почистиш след него, отнасяш солидна глоба. В някои паркове даже специални кутии с торбички са поставили хората. А тук в България какво е, като вървиш по тротоарите, с извинение, трябва да лавираш между изпражненията. Иначе сме много културни и сме големи европейци.
|
|