Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За цената на копирането...
Автор: Boby_   
Дата:   15-09-05 18:54

... или защо копирането на цифрови снимки е средно два пъти по-скъпо от копирането на снимки от филм?
Днес за пореден път ми направи впечатление този не особено приятен факт. Зададох въпроса "Защо?" в кварталното фото и получих отговор "Ми защото така е прието, даже още по-скъпи бяха цифровите преди." Останах безмълвен пред тази желязна логика.
Аз съм икономист по образование и съм наясно с принципите на търсене и предлагане, но някак не ми се вярва това да е причината - ако беше, тенденцията щеше да е точно противоположна. Икономическата логика гласи, че при увеличаване на търсенето, се качва цената, на която се предлага стоката. А в нашия случай с увеличаване на търсенето цената пада.
Забелязал съм, че тук влизат и собственици на фотостудия. Може ли някой от тях да обясни този дисбаланс в цената с друго, освен с обикновена спекула и чиста алчност? [smilie23]
[smilie6] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За цената на копирането...
Автор: zoomaniak   
Дата:   15-09-05 18:57

Смени си студиото. Тва е нелепа тъпня. При нас е на 1 ниво всичко и в София за сега не съм попадал на такива небивалици. [smilie11]

Автор: pinko   
Дата:   15-09-05 18:58

Цифровите машини са в пъти по-скъпи, трябва да се избие инвестицията, това първо.

Собствениците на цифрови апарати имат в пъти повече пари, това второ.

Алчни сме, а сме и спекуланти, това трето.[smilie5]

Автор: Airborne   
Дата:   15-09-05 19:00

боби: стимулира се ползването на лента! в германия също е петкратно по-скъпо!!!

Дата:   15-09-05 19:06

pinko, това, че цифровите машини са по-скъпи, няма никакво отношение. Обяснявам защо. Във фото, в което има цифрова машина, на нея се копират и аналоговите снимки, т. е. инвестицията важи и за тях. Следователно е оправдана разлика в цената между фото с цифрова машина и фото с машина само за аналогови снимки, но не и разлика между цените в едно и също фото.
Airborne, и кой го стимулира това ползване на лента? Производителите, които са пред фалит? Самите собственици на фотостудия? Не ми се вярва.

Автор: scrap   
Дата:   15-09-05 19:06

Какво се занимавате с тези студиа (: копирайте в рекламни агенции [smilie5]

Автор: ecobo   
Дата:   15-09-05 19:08

При мен в Ямбол няма такъв филм. В най-доброто студио, на Коника-Минолта, цените са еднакви от файл и филм. В другите студия вероятно е същото, ама не съм ходил скоро и не мога да съм сигурен.

Дата:   15-09-05 19:08

Скрап дай оферти [smilie5]

Дата:   15-09-05 19:10

От отговорите на ecobo (Ямбол) и zoomaniak (Перник) съдя, че разликата в София се дължи на чиста алчност. [smilie23]
Сигурно съм предубеден, но много мразя да ме дерат.

Дата:   15-09-05 19:11

A3 формат цветно,хартия - мат - 1.70 лв.
черно/бяло - 1 лв.
така е в Бургас.

Дата:   15-09-05 19:15

Еееееееееееее Бургас деееееееейба. [smilie11] Не мога в София да набарам качество на ниски цени като в Бургас и Пловдив. Там в Пловдив формат А3 за 1 и 50 стинки - цветен лазерен принтер

Дата:   15-09-05 19:16

В перник давам диска с 300 снимки за този ден е 30 стинки за другият 20. Ама заради тва отношение към клиентите в тва фотостудио е като в супер маркет - фраш от хора [smilie18] [smilie18] [smilie18] не мога да си промия лентите на време [smilie7]

Дата:   15-09-05 19:18

К'ъф е тоя А3 за 1.70[smilie10]
Сигурно се печата на лазерен принтер, а тези разпечатки не стават - нямат градация, цветовете не стават...

Дата:   15-09-05 19:21

Ецабо е А3 на фотохартия май нема. Остава на Мариа луиза видях 30-40 до 4лв беше за дургият ден

Дата:   15-09-05 19:24

ecobo ами това е алтернативата (:
при нас в студио А3 е 15 лв.как ти звучат 15 лв за ученик? [smilie5]

Дата:   15-09-05 19:27

Скрап - бахти фена си ти [smilie5] [smilie5] са скивах профила ти - еваларката батееееееее - все такива ученици да излизат от школата евалааааааа [smilie5]

Дата:   15-09-05 19:32

15 лв е горе-долу добре за фотографски процес, ако качеството е добро. Пък кой ги кара учениците да копират А3?!! Да си джиткат на 15х20 - повече от достатъчно е за учебни цели. Аз не копирам на А3, щото ми е прекалено грандоманско, а на учениците за чий им е?

Дата:   15-09-05 19:36

ecobo какво значи "учебни цели"?

Дата:   15-09-05 19:39

Ами щом говорим за ученици, значи става въпрос за учебни цели - с цел научаване на нещо. Поне така си мисля аз. Учениците учат. поне по мое време беше така. Сега май повече павкат тревица, ама това е друга тема.

Дата:   15-09-05 19:40

еми да ви имам отношението към учениците [smilie23]

Дата:   15-09-05 19:54

Времената се менят - менят се хората и нравите. Туй е положението, к'во да правим.[smilie24]

Автор: athom   
Дата:   15-09-05 21:50

scrap купи си един принтер кат ти е зор за А3...ако наистина ти е мерак, то значи принтера ще го избиеш за има нема половин година.

[beer] [shtrak]

Автор: Li_Na   
Дата:   15-09-05 22:00

Към собствениците на ателиета:

Защо, наистина цените се различават?

Автор: mitko_malkia   
Дата:   15-09-05 22:25

Еми според мен основната причина ц.снимки да са по-скъпи и ,че при тях няма такава рентабилнос,защото при снимките от филм имаме и проявяване на филма което е например 1 левче и ако има 30 снимки да кажем по 0.20лв то ще струва 7.00лв , ако са ц.снимки ще загубим това левче,т.е. е нормално да са по скъпи с около 2-3 стотинки на снимка и тогава тези 30 сн. пак ще са ни 7.0лв.за да се компесират нещата .

Автор: Li_Na   
Дата:   15-09-05 22:32

Да, обаче, цифрови снимки се копират много повече, понеже някои любители нямат спирачки.., а при снимките от негатив все пак имам някакво ограничение... цена на филма, проявяването, записа на диск... Пак няма логика :)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна