Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Първото ми предложение!
Автор: zoomaniak   
Дата:   15-09-05 17:51

Бони чей че до са спах и изпуснах нещата. Та има вариант, който може да Ви оправи нещата и в бъдеще да не се притеснявате за боклука в сайта. Нещо като рейтинг А и рейтинг Б.

Разделяте сайта на два класа:

1 майсторски - там ще се подвизават автори, които са доказани или поне им се знае авторството на снимките.

2 начинаещ - тука всеки нов/а член на сайта се подвизава до момента когато не отговори на (условия измислени от вас) за да премине в майсторският клас на сайта........и така си решаваш проблема с Хора Като малкият принц и разни плагиати

3 може да има зона за кандидатстване в майсторският клас - там всеки ще си даде вота за или против този автор да влезе в майсторският клас на сайта

Идеята си я взаимствам от един форума за графични изкуства. Там всеки новак пише само на 1 място когато покаже стойностни творби - може да пише на другите места. Е не на всички - примерно след около 2 години става пълноправен член на форума и т н....

Все пак реномето на сайта ви е високо и разни сплетни само ме нервят а и вас предполагам. Така хората ще могат да разглеждат снимките на истински автори от майсторският клас било то профита или хобисти с богата фантазия а при начинаещите ще хвърлят по едно око за да виждат кои се задават като нови таланти....или поне се учат....

Защото така ще изчистиш сайта и ще систематизираш авторите и ще улесниш посетителите да знаят от кого да се учат - не само от хората в топ 10 :)))))))

Поздрави....отивам за морков

Отговори на това съобщение
 Re: Първото ми предложение!
Автор: ocb   
Дата:   15-09-05 17:54

има хляб в идеята, но трябва да се доиз кусури![smilie24]

Автор: explorer   
Дата:   15-09-05 17:55

аз пък не мога да разбера кво му е на сайта, че все мрънкате
[smilie18]

Автор: Mimic   
Дата:   15-09-05 17:55

A що не направим раздел "Предложения" дето да се постват такива работи ... и без това никой не ги чете [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Marillion   
Дата:   15-09-05 17:56

Интересна идея...

Аз не разбирам. Шефовете да си казват!

отивам за бира!

[beer] [beer] [beer]

Дата:   15-09-05 17:57

Аз бях длъжен да предложа. С годините сайта ще се развива главоловно - и много сплетни ще го преследват и много автори ще си правят тука пишки с админите. Не са ли изчистени нещата ще страда реномето на сайта. Мен ми пука за някой неща. Пък другото квото доде [ezik]

Дата:   15-09-05 17:59

И един ден като сайта е сформирал около 200 истински фотографи и те са един вид ядрото на сайта. На мене ич неа да ми дребе че некъв от начинаещите си е пуснал снимката на Мадона - и казва че той я е правил. [smilie24]

Автор: dhw   
Дата:   15-09-05 17:59

Грешка, груба грешка!
Всичко тук е върха - друго няма ;-)
Предложих намаляване на квотата от 3 снимки на ден и веднага ме обвиниха че искам 10 пъти повече боклук.
Макар че имаш по-добър подход...успех

Дата:   15-09-05 18:01

Точно че по моето предложение боклука ще се отсява-------той ще седи на страна от хората занимаващи се с фотография в различна степен и т н.......

Автор: Стоев   
Дата:   15-09-05 18:01

И раздел за "Само Наш'те" един за "Само Ваш'те", разрешително за успамване и на фотографски теми след доказани заслуги и поне 1000 безмислени поста (те тука вече мога да изкарам и едно за приятел[smilie5] )...
Увлякох се [smilie18] [smilie18] [smilie18]
И аз като Marillion излизам по спешни и неотложни задачи [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: naik   
Дата:   15-09-05 18:04

Аз ще ви предложа друга макар че няма да ви се хареса,24 часа поне снимките да са анонимни за да се оценяват те а не да се правят четки на тоя или оня .[beer]

Автор: Mimic   
Дата:   15-09-05 18:05

Четки винаги може да се правят. Аз си имам няколко любими профила и ги обикалям всеки ден [beer]

Дата:   15-09-05 18:06

И аз [smilie5]

Автор: hostage   
Дата:   15-09-05 18:28

Зоо помислих, че това си го сънувал, но после дочетох поста ти... [smilie6]
малко хард става така и май ще е много разправията.Всеки ще иска да се тества за "майстор"

Автор: aazaa   
Дата:   15-09-05 18:30

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   15-09-05 18:31

На сън са ми се раждали доста идеи [smilie5] [smilie5] еми нека се тества. Примерно в една категория "Кандидат майстор" качва си там най-добрите според него творби 3 на брой примерно направят ли примерно 300 точки 1 - става майстор. И се мести в майсторският клас. Нещо като майстор-калфа-чирак и т н.....

Фасулско е като осмисляне.

Автор: Стоев   
Дата:   15-09-05 19:28

И ICQ-то ще прегрее бе Зоо [ezik]

1 майсторски - там ще се подвизават автори, които са доказани или поне им се знае авторството на снимките. Това с Доказан майстор е като Заслужил майстор на спорта..., за авторството на снимките - мойте патки са си мои и не е трудно да го докажа, ама това хич не ме слага у майсторската група [smilie5]

2 начинаещ - тука всеки нов/а член на сайта се подвизава до момента когато не отговори на (условия измислени от вас) за да премине в майсторският клас на сайта..... това ясно

3 може да има зона за кандидатстване в майсторският клас - там всеки ще си даде вота за или против този автор да влезе в майсторският клас на сайта е те тук ще стане мазало, дори ако само Майстори гласуват...( ама самите Майстори кой ще ги утвърди[smilie11])

Чакай сега да дръпна една биричка, че да ми дойде Музата [shtrak]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   15-09-05 19:32

В момента Стоев ако аз се разходя по форума ще утвърдя поне 50 майстори. Винаги ще става мазало. Но поне ще намалиме проблемите. Аз също не се слагам в майсторската група - но искам да я знам коя е а не да търся - ровя и проверявам по разни там етикетчета кой къв е и т н....

Гоооооол за ЦСКААААААААААА [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: hostage   
Дата:   15-09-05 21:05

Зоо ти нямаш 300 [ezik] базик :)

инече идеята е смислна, но трябва да се преустрои сегашния фото-форум [smilie11]

по-скоро един нов [beer]

Дата:   15-09-05 21:08

Не трябва Хостаге [smilie5] - както се създаде рейтинг А и рейтинг В - може и да греша но не е сложна да се създаде на техническо ниво - необходимите неща.

Който има желание ще я осмисли по яко са съм на бири мири и не мога да я дообмисля аз но е яка. Все пак на сън ми се яви - [smilie5] [smilie5] [smilie5]

ЦСКА - победааааааааааааааааааааааааааааааааааа

Автор: fastman   
Дата:   15-09-05 23:20

zoomaniak[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Neli78   
Дата:   16-09-05 04:58

(OFF!!)за админите:
"Как мислите, дали е добра идея да се въведе и една категория "съвети"(в слисъл критика). Различна от албумите всичко и избрано. В момента единственият начин да чуем още едно мнение за снимката, преди да я качим в Албум Всичко, било относно кропа, обработката, цвета на шалчето , ...било то дали изобщо кадърът си струва да го пускаме в Албум Всичко, е по мейла (и ICQ)- на нет френдове. Недостатъкът е, че поради притеснение да не ги обезпокояваш, в 99,9% от случаите не го правиш. В следствие на това, в общия случай пускаш снимката с недостатъците й. Което, погледнато мащабно, води от своя страна до понижаване качеството на снимките като цяло в сайта.
Никой, след като е видял недостатъците, не си редактира снимките (защото трябва да я изтрие, а това е неприятно).
Мисълта ми е, че като пишеш коментар в албумите, т.к. не си сигурен иска ли този автор съвети или не, често си я спестяваш. А ако влезеш в категория 'съвети' (в смисъл критика), спокойно можеш да пишеш:
Няма идея в снимката
и т.н.
Особено, ако някой е в настроение за писане на критика - просто влиза и пише. Това би било изключително ефективно, защото много хора след такъв коментар (Снимката няма идея) не биха я пуснали изобщо. Това ще доведе до поне някакво (но според мен значително) пресяване на "плявата" и съответно до подобряване качеството на снимките. Т.е. един вид филтър. Сега, за да не кажете, че и Албум Всико е филтър, ще опиша разликата. Във Всичко изобщо не влизаш с цел писане на критика. Именно поради тази причина критиката там липсва.
Разбира се, има хора, които НЕ желаят критика. Не говорим за тях, т.к. те са изключение (N1).
Също изключваме и авторите, които си редактират снимките, независимо, че губят коментарите и/или точките, натрупани до момента, т.к. и те са изключение (N2).
Т.к. ползата за авторите от това е обратнопропорционална на степента им на развитие в областта на фотографията, също изключваме и малкия процент автори, които са толкова добри, че нямат нужда от критика.(изключение N3)
Моля, кажете какво мислите по въпроса, като се обосновете. Благодаря."

Публикацията е редактирана (16-09-05 05:17)

Дата:   16-09-05 05:09

Ето пример за автор, който получава критика, едва като пуска тема за това:"
Много ще съм благодарен ако дадете малко конструктивна критика!
Отговор:"Мястото е красиво,но трябва и още нещо в една снимка ,за да те хване като фотография;
първата е по-добре,но втората няма нищо ,което да ме грабне,за да и обърна внимание"

Автор: nikolayradev   
Дата:   16-09-05 05:12

?????????

Дата:   16-09-05 05:12

иначе по темата - зоо, в смисъл да се направи "Топ n" от рейтинг В?[smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна