Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 кино на супер 8
Автор: Caro-anton   
Дата:   10-09-05 09:54

Има ли в България мозъци, които все още откриват очарованието на малкия формат? Аз мисля да се окомплектовам и да снимам. Да, имам цифрова камера, но мисля, че като киното няма друго. Вие какво смятате - и главно дали снимате на супер 8.

Отговори на това съобщение
 Re: кино на супер 8
Автор: Todd   
Дата:   10-09-05 09:58

Аз имам 2 чисто нови 8мм/S8mm киномашини за продан.
Ако някой се интересува - да се обажда !!!!
[smilie5]

Автор: nemchev   
Дата:   10-09-05 09:59

ами лента???

Дата:   10-09-05 09:59

Какви пари са и какви марки? И друго имаш ли?

Дата:   10-09-05 10:00

лента от Фома или кодак. ще пиша координати по обед

Дата:   10-09-05 10:05

Марките са руски - не помня .Но са в кожени чанти с ролки за лентата, там каквото беше онова де се сменя за перфорацията на филма и каквото е там вътре .Не са пипани .Чисто нови са .Бях купил 20 бр едно време щото ми трябваха оптиките и захранването с охлаждането и тия двете си останаха .
Все пак трябва да проверя но мисля че не съм ги отварял дори .

Автор: avela   
Дата:   10-09-05 10:58

Todd, на мен ми трябваше машина скоро, просто не те намерих в базара...
а помня, че имаше едно време нещо такова там. имаш ли случайно резервни лампи?

Дата:   10-09-05 11:02

мога да взема едната, евентуално. проблема е, че дори да са нови, лампите им горят много бързо.

Дата:   10-09-05 11:05

а ако някой има ролки, дори стари и изветрели на супер8, които не му трябват да се обади[smile]

Дата:   10-09-05 11:14

Как така бързо горят лампите ? Аз нямам такива впечатления .Сигурно нещо с охлаждането не е наред при теб .
Целите оптики с лампите съм ги слагал по разни машини и нямам впечатления за бързо изгаряне .А и те работят с режим на подгряване така че ....

Дата:   10-09-05 11:57

Фома - фирма интеграл Христо Дончев ще търсите телефон 8581711, или Димана от Бояна, на портала ще питате за телекино.
Цените - фома 2х8 и 2х8С 10 м ролка 11 лв с ДДС, Кодак ч/б S8 50 фута в касетка - 30 лв с ДДС. Кодак имат и цветни - очакват се филмите на Е-6, които могат да се проявяват и ръчно от фотографите, защото в БОяна не проявяват 8 мм филми. Иначе има цветни на С-41, ама кой ще го обръща?

Дата:   10-09-05 11:59

Търся ролки, на които да си слагам филмите след като ги проявя. Някой да знае нещо по въпроса? А тия крушки много ли са дефицитни - защо са ми казали, че били незнамсикви халогени, дето ги имало, макар и със зор по магазините?

Дата:   10-09-05 13:34

Ба , 100W /12V халогенни лампи има под път и над път .Ако щеш китайски, ако щеш чешки, или Osram or Tungsram.
Някой ви юрка .

Автор: caro-anton   
Дата:   10-09-05 13:48

Мани бе, някой ни ментосва.
Но все пак се чудя дали има в България хора, които снимат с кино на 8 мм. В Русия, Северна и Латинска Америка има ограмни общества на кинолюбителите, да не говорим в Япония - където Фуджи пуснали отново филми на 8 мм, въпреки че ги били спрели. Има и във Франция и то бая са там, ама нали не зная франски, нищо не разбирам. Германците си имат доста сайтове за кино на 8 мм, конкурси си правят, какво ли не.
А тук, нещо май това е умряло. Странно как загърбваме нещата. Такова нещо не се случва в останалия свят.
В Мадрид има фото за чернобяла фотография - ама има повече от 30 вида фотохартии, витрина 2х5 за филми, има от пиле мляко, а тук сме си в някакъв див хаос, дори проявители и хартии няма /от поизчанчените/.

Автор: 5kan   
Дата:   10-09-05 13:49

за ролки се използваха и ролките от обикновени ленти за магнетофон - и те са 8 мм

а за халогенните лампи има малка разлика - тези дето са ФОТО-ОПТИК и т.н. , те имат и УВ излъчване, те са и по-скъпи, греят доста
масово срещаните са UV protected или там някакъв знак че нямат УВ излъчване
за прожекционна машина не е от особено значение - разлика във видимия спектър няма, стига да не се прегряват филмът и оптиката

Дата:   10-09-05 14:52

Киномашините (поне тези които имам ) си имат UV филтри .Проверено 100% .
А рефлектора им пропуска IR -отразява само видимия спектър .

първа  назад  1     всички  напред  последна