Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фотографи изнудвачи?!
Автор: vazmuten   
Дата:   08-09-05 18:55

за какво иде реч.
преди 2 седмици бях на сватба. младоженците си бяха наели професионален фотограф, който си беше комбина с един оператор. на влизане в обредната зала само те двамата регистрираха събитието. на излизане от някъде изскочиха още двама фотографи и взеха яростно да харчат лента по който им види обектифчето. след малко новодошлите изчезнаха. на влизане в църквата се появиха други един или двама вече не помня. пак щракаха редом с цанените профита. като се свърши дългото в църквата и те изчезнаха. това е към 18 вечерта. към 21-22 вечерта в ресторанта където се черпехме обилно се появиха на 3-4 пъти момичета които носеха нащраканите по-рано фотоси. най-малкият размер на фотките беше 10/15 които продаваха за 5 лв парчето. по големите бяха съответно по 10 и 15 лв. повечето които зърнах бяха преекспонирани на места. явно гореспоменатите бяха някакви дебютанти. нито един от тях за момент не промени ъгъла на светкавицата и да не кажа всички сватбари излизаха с доста лъскави носове, чела, скули и разни други анатомии. та вече почерпени повечето гости си взеха лъскави портрети.
според мен това да дойде някой при теб и да ти каже: "тук има ваша снимка струва 5 (10; 15 лв)" си е кофти работа. правите ли така и какво мислите по въпроса? иначе пришълците снимаха кой с никонче, кой с канон, абе хубава техника, но непрофесионално отношение.

Отговори на това съобщение
 Re: фотографи изнудвачи?!
Автор: Brummaker   
Дата:   08-09-05 18:58

смени си заглавието бе - това е пазарна икономика [ezik] [ezik] [ezik]

някой би ли те да си купиш....

Автор: navy   
Дата:   08-09-05 19:02

Това е много стара практика и големи пари се вадят във фолк клубовете, особено ако има и фолк певица на живо.
Доста големи пари, като половината е за собственика на бардака [smilie19]
Един фотограф да снима нон стоп и една мацка да тича да вади снимките в най-близкото фото за 30 мин.
Колко колеги мерцедеси си купиха ехеееее [ezik]

Автор: todorov   
Дата:   08-09-05 19:09

Досадно и дразнещо ... особенно за бащите на булката и младоженеца ... но стааааа-ра практика.
Така че, хич не се изнервяй.
То и папараците никой не ги обича ... ама в-к Сън си е Култ ... нъль тъй [smilie25]
[beer]

Автор: maimun   
Дата:   08-09-05 19:13

->navy: [thankyou] Redim si gi po desetina w garazha.
No naistina taka se wadyat yako mqngizi, nai weche kogato se opiyandurchat gostite-POZNAI!!!![beer]

Автор: vazmuten   
Дата:   08-09-05 19:15

пазарна икономика щеше да е ако бяха дошли да ме питат преди да ме снимат и да ми предложат по добра цена от този който вече е нает. това дето съм описал по ми прилича на циганетата дето стоят по кръстовищата и ти мият стъклото на колата докато им казваш да се махнат, че няма да им платиш. обаче те продължават, накрая идват и ти търсят и пари за това, че са ти замацали стъклото което си измил точно преди да тръгнеш. може би думата изнудване е малко пресилена за случая, но като не мога да се сетя по подходяща оставям заглавието така. поне докато някой не даде по - добро предложение. и наистина не са ме били, но утре и това може да се случи :Р идват момиченцата барабар с двама мъжаги и те викат отвън да ти покажат нещо твое, което не си си платил

Автор: MisterX   
Дата:   08-09-05 19:52

Незнам за БГ аз съм снимал няколко сватби тук в US. Само на едната имах подобен проблем. Но след като попитах семейството на булката дали случайно не са наели и 2-ри photograph... те каза не след което бащата на булката отиде и го помили да напусне защото той беше меко казано 2 пъти по-нахален от мен че чак по едно време просто си стоеше пред мен.

Аз като ходя на сватби където си има платен фотограф си нося D70-то само с 50мм 1.8 и снимам само познати и то така че да не преча на човека които е там по работа.

Това за което ти говориш си е меко казано цигания. Ако са толкова добри нямаше да им се налага да нахълтват така а щяха самите младоженци да ги ангажират.

Sorry ako ima prvopisni greshki:) pisha na latineca i posle prevejdam na kirilica :)[beer]

Публикацията е редактирана (08-09-05 20:13)

Автор: pmartinov   
Дата:   08-09-05 19:53

vazmuten никой не може да те накара да платиш нещо което не си поръчал .[smilie6]

Не е задължително да си спортно облечен за да нокаутираш първия селски рекетьор. [smilie18]

[beer] [shtrak]

Автор: Karino   
Дата:   08-09-05 20:58

ами това е като всичко останало в татковината - криворазбрано[smilie3]. дочули чалгаджийте за "пазарна икономика", ама разбрали само тая част, където се взимат парите. а ако ги питаш, закона за лоялната конкуренция съществува само ако те са засегнатите. аз такива на мойта сватба бих ги изгонил без да се замислям[smilie22]

Автор: Crossblade   
Дата:   08-09-05 20:59

Аз не съм фотограф, ама ... бизнес като бизнес. Те не бият гостите, че да си купят [smilie6]

Автор: MisterX   
Дата:   08-09-05 21:21

Karino [smilie24] [smilie24]

Crossblade

Най-малкото са досадни. Плюс пречат на човека на които си платил да заснеме сватбата. Ако те организираха самата сватба разбирам но да нахълташ така си е най-малкото нахално и неуважително. Ако искаш да правиш пари ше трябва да се изправиш срещо конкуренцията а не да крадеш бизнес под масата.

Автор: Мики   
Дата:   08-09-05 21:48

Абе виж сега - простоия е това с което си се сблъскал но при нас /в България/ е така . Така е било от преди доста години. Ако ти кажа, че така е било от преди 40 години примерно няма да ми повярваш...Имах приятел - стар фотограф който ми казваше същото - значи сложи още 40 години назад...И аз мисля като теб но явно при нас съществуващите качества като честност, достоинство, знания, практика не се ценят...Но! ... ако все пак не сме си взели парите за тези качества които притежаваме /ако наистина ги имаме/ трябва да се замислим сериозно а не да питаме наслуки какво да правим...

Автор: iviv   
Дата:   08-09-05 22:05

Тва е щото наетите фотографи не са достатъчно печени. Що не ходят при семейството и да им кажат - тука има едни навлеци притесняващи гостите а после ще ги изнудват със снимки по 15лв. Тетенцето хваща микрофона предупреждава гостите и ония изгарят.

Алооо аз за 15лв ще се снимам с игуана на плажа, за кво ми е някаква грозна булка [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна