Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 някой да има такъв скенер ?
Автор: 8250   
Дата:   05-09-05 23:27

Minolta DiMAGE Scan Dual IV Film Scanner
Някой да има такъв скенер, или впечатления за него. Прекалено евтин ми се струва нещо...

Отговори на това съобщение
 Re: някой да има такъв скенер ?
Автор: simpleman   
Дата:   05-09-05 23:53

Аз имам такъв скенер, сканирам си диапозитивите, но тъй като нямям друг, не мога да дам оценка, каквото и да кажа ще бъде субективно. Вижте многото анализи и оценки в чужди, предимно американски фото източници. Общото мнение е качеството сравнено с цената е добро, никонските скенери са доста по-добри, според тези източници.

Автор: 8250   
Дата:   06-09-05 00:35

simpleman, благодаря ти.
Удобно ли е да ми пуснеш един файл на максималната резолюция на e-mail-a?

Автор: ahab   
Дата:   06-09-05 15:52

Имам го от няколко месеца.

Доволен съм защото софтуера му е добре направен и няма никакви проблеми под ХР с Фотошопа.
Недоволен съм защото няма хардуерно почистване на прашинките по филма и трудно се обработват много филми ако не са пазени. Също така не може да сканира среден формат, а само 35мм.
Също така е изключително трудно да се намери фотостудио където да не дерат или пипат с пръсти негативите. Ето каво поразии правят:
http://photo-cult.com/showpic.php?aut=Ahab&id=46155&PHPSESSID=909fbc5175e6ec06e21bdcf7ba997d02

Като качество за парите си получаваш точно колкото си платил.

първа  назад  1     всички  напред  последна