Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Подводно
Автор: LoveLetter   
Дата:   04-09-05 17:24

Как стои въпросът с подводните снимки? Някой пробвал ли е? Какъв фотоапарат и други подобни подробности? А ако сте на по-дълбоко и дневната светлина не стига?

Отговори на това съобщение
 Re: Подводно
Автор: Mimic   
Дата:   04-09-05 17:32

Ами аз не съм пробвал, но със светлината вярвам нещата не се променят особено - като не достига, си носиш [beer]

Автор: Boby_   
Дата:   04-09-05 17:35

Принципно си прав. Но все пак държа да отбележа, че носенето на светлина предизвиква някои усложнения, когато мястото на снимките е във водна среда и е под налягане 2 атмосфери да речем. [smilie5] [shtrak]

Дата:   04-09-05 17:58

на 2 атмосфери все още имаш силен шанс за дневна светлина, помисли си какво е на 10метра надолу. а светкавицата така променя цветовете, че след това се чудиш това ти ли си го снимал...
снимките, които съм правил, са с фотоапарат тип "за идиоти", така че може би по-качествените няма да имат този проблем. някой да е пробвал с дигитален? ще ми се да видя снимки от дигитален...

Автор: aazaa   
Дата:   04-09-05 18:06

Аз пробвах веднъж на морето с една СКИНА,ама после снимки не видях![smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   04-09-05 18:11

а в какво я сложи тази Скина? има си кутийка или какво? сори, не съм на ти с апаратурата :( нов в занаята

Автор: aazaa   
Дата:   04-09-05 18:14

Ми държах си я в ръцете и паднах във водата![smilie9]После си купих друга![beer] [beer] [shtrak]

Дата:   04-09-05 18:20

[smilie25]
хехе ще пробвам и аз, току-виж моите станат по-успешни[smilie25]

Автор: scuba_d   
Дата:   04-09-05 18:25

2 атмосвери - 10м. Имаш една на сушата и прибавяш по 1ат. на всеки 10м.
В Черно море ти трябва светкавица още след 1вия метър, ако искаш снимката да има нещо друго, освен синьо-зелено. Хубаво е тя да е изнесена далеч от бокса, за да избегнеш отражението на светлината от частиците м/у обектива и обекта.
Важно правило е да се доближиш максимално до обекта, което става с широкоъгален обектив, например: 10мм или нещо до 20мм
Ползването на обективи- рибешко око е един от вариантите, например: никор 10,5мм, ако си с диг. камера APS формат на сензора или сигма 17мм-рибешко око.

Дата:   04-09-05 18:36

Както гледам не си много навътре в материала, но все от някъде трябва да се почне, нали!?
Затова кажи с колко средства разполагаш за камера за подводни снимки и аз ще ти кажа какво можеш да си позволиш.
Ако владееш англйски ще ти пусна няколко линка на тази тема.
А умееш ли да се гмуркаш!?[smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   04-09-05 18:41

ооо! това е друго... снимките ти са .... уау точно това търсех да разгледам....
п.с. това с 10те метра беше олуфка [smilie5]

Дата:   04-09-05 18:45

гмуркал съм се couple of times, но не знам кога пак ще имам възможност. а няма да кажа какъв фотоапарат имам, щото ще ми се смеете.[smilie2] вече казах - тип "за идиоти".
не знам дали скоро ще мога да си позволя нещо качествено, но все пак исках да чуя мнения. дай линкът да хвърля око.
ти къде се гмуркаш? от къде са ти снимките?

Дата:   04-09-05 18:51

Радвам се, че съм ти доставил удовоствие с моите снимки.[smile]
Едно уточнение за обективите рибешко око, сигмата е 15мм, а не 17мм[smilie5] [beer]
Ето ти и страницата на един от най-добрите подводни фотографи в България:
http://www.klissurov.dir.bg/
[beer] [shtrak]

Автор: Kostov_mladshi   
Дата:   04-09-05 18:56

аз пък имам един Полароид и прави горе-долу хубави снимки

Дата:   04-09-05 18:59

Ами, гмуркал съм и се гмуркам у наше си море[smilie5], Червено море и в езера и реки.[beer]
Работил съм като водолаз в Кипър.
Пускам ти един линк, където ще научиш почти всичко, ако не научиш има хубав форум, където можеш да задаваш всякъкви въпроси
http://www.wetpixel.com/[smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   04-09-05 19:09

[smilie2] ох намерих си аз профи да задавам въпроси...

Автор: Boby_   
Дата:   04-09-05 19:11

scuba_d, направо ми напълни погледа и душата със снимките си от Червено море! Поздравления! [beer] [beer] [shtrak] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   04-09-05 19:18

абе това със светкавицата... пак не е както на нормална светлина... в повечето случаи виждаш само рибката и нищо от околността [smilie9]

Дата:   04-09-05 19:19

Мерси, Боби!

LoveLetter, не съм профи[smilie5] [beer], ама се стараем, в повчето случаи само жалки напъни[smilie18] [smilie19] [shtrak]

Дата:   04-09-05 19:24

абе добри напъни са се получили.
къде може да се гмурка човек в бг и за какви пари горе-долу? видях, че някъде има padi-курсове, ама забравих къде :(
сигурно го има описано в онази страница, ама ми трябва време да я разгледам обстойно

Дата:   04-09-05 19:31

В повечето случаи, при добра околна светлина светкавицата се ползва за запълване(осветяване)на близкия(основен)обект и тогава виждаш и задния план.
Нощни снимки и на голяма дълбочина нямаш тази възможност или има(частична), ако си с SLR камера, но е дълга тема[smilie5] [beer]

Дата:   04-09-05 19:35

ок, ще я оставим значи за друг път. за сега трябва да си намеря място за гмуркане в бг, после фотоапарат, после да питам кое как става...[smilie22]

Дата:   04-09-05 19:39

LoveLetter, ето ти линк:
http://www.diving-bg.com/html/ca_ian.html

Дата:   04-09-05 19:41

[beer] бира от мене[beer]

Дата:   04-09-05 19:44

От горния постинг в линка ще намериш кое колко струва за ПАДИ курсове, ако желаеш другата година лятото заповядай на Приморско to get wet and have some fun[smilie5] [smilie19] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна