Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с TV кабелче.
Автор: Donsky   
Дата:   03-09-05 17:36

Сдобих се със следния проблем: затрих си кабелчето за директна връзка между апарата и TV. Тъй като такива, естествено на пазара няма, а аз имам поялник и умея да манипулирам с него си купих стерео жакче 2 mm, два CHINCH куплунга, 2 m стерео кабел, свързах ги, както ми подсказа интуицията и нищо не стана.
Молбата ми е, ако някой разполага с такова кабелче, да го мерне с един уред и да ми каже, кой край, къде е вързан.
Не са много вариантите, ама не ми се тръгва по метода на пробите и грешките.
Благодаря за вниманието [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с TV кабелче.
Автор: youn   
Дата:   03-09-05 17:55

имам 2 кабела - този който е с един жак стерео 2мм като го меря - масата на жака отива на масите(външните) на чинчовете а върха и средното на жака L и R канали отиват съответно върха на жака към черния чинч и средния към червения чинч - това е кабел за Сони
Другия е за ДМ425з и е с два жака - 2мм за аудио и по-тънък за видео, но това сигурно не е твоя случай

Публикацията е редактирана (03-09-05 18:06)

Дата:   03-09-05 18:11

Моят е като първия ти кабел. И аз така съм го вързал. Масата на жака към външните на чинчовете, средното и върха, към двата активни, но резултата е: никаква картина и брум в звука, както и да ги разменям.
Притеснявах се, да не би оригиналния жак да е бил с две пръстена, ама явно не е.

Дата:   03-09-05 20:01

Ами за какъв апарат? Мери ли го да не е дал на късо в жака след затварянето? Щом има брум и в двата варианта на разменяне на чинчовете може би масата нещо не е наред ама не може да е обърната защото жака има 1 маса и 2 активни. Не е логично на чинчовете масата да трябва да е отвътре а активните отвън. При мене масата е отвън. Дали апарата дава този сигнал който поддържа ТВ ?

Дата:   04-09-05 18:50

Апарата е HP720 и си имаше оригинално кабелче за A/V TV, с което съм работил и което, съответно, затрих.
Няма късо, мерих го. При чинчовете масата е задължително отвън, но от към жака може HP да са проявили инициатива. С оригиналния кабел апарата разпознаваше включването към TV и си вадеше специално меню. Сега с този кабел ни Хъ, ни Мъ! [smilie11]

Автор: de5   
Дата:   04-09-05 21:27

ако искаш иди в сервиза на СТЕМО и ги помоли да ти покажат оригинален кабел

Дата:   05-09-05 00:27

Не съм имал такъв модел. Не е невъзможно да не съвпада напълно дължината на жака. В ревюто му като гледам пише че се превключва на NTSC или PAL. Да не е останал на NTSC? Най добре да каже някой който има същия модел

Автор: vladod   
Дата:   05-09-05 01:20

Питай ZENTEX от форума...Той ще те просветли[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна