Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за преходник
Автор: mad_rad   
Дата:   02-09-05 18:18

Бих искал да попитам с какъв преходник мога да закача този ленс на Никона ми Д70:
https://photo-forum.net/i/182909&USER_ID=10330
Това М42 ли е или какво е? И може ли въобще това да стане? Не ми се смейте, защото от 2 месеца само се занимавам със снимкане...[smile] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за преходник
Автор: fine   
Дата:   02-09-05 18:24

аз мисля че с подходящ чук ще стане :) как така снимаш от два месеца а с д70? извинявай за страничния въпрос де.

Дата:   02-09-05 18:26

[smilie18] Имах предвид с Д70-то от 2 месеца[smilie18] [smilie18] , иначе преди бях с едно желязо Практина FX, но с този Zeiss правеше невероятно остри и хубави снимки, та ми се иска да го ползвам с Никончето...

Автор: Mimic   
Дата:   02-09-05 18:26

Що ве, какъв е проблема да снима от 2 месеца и то с д70 [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: todorov   
Дата:   02-09-05 18:47

Май шЪ пилиш [smilie11]

Автор: TPECHAT   
Дата:   02-09-05 18:55

t.k. ne e moderno da imash fokus - udri edna rakia i go blysni s vse sila v nikona - sha se namesti nekak si, posle go udari v asfalta da stanat edno nerazdelno cyalo art mogyshto ustroistvo i buhai mama im po dyrvetata - ne e vajno da se vijdat pilci i lista - moe da dignesh isoto i da otlepish svetkavicata i da muash po horata po ulicata - te i bez tva nema se poznaqt posle, che da te sydqt, che gi snimash bez pozvolenie - basi horata - kvo tolkova be? - ama i otvori blendata, che da imash po-yak DOF, demek da imash nefokusirani nekvi si tam neshta po fona ili pred fona - t.e. prednia i zadnia plan iskam da kaja - ama vij to syshtoto moe da go napraish i ako nacepish shisheto ot vodkata v ogledaloto na nikoneca - to e s f0 i nishto ne e na fokus - demek izbegvash drazneshtia AF, deto na tymno ya sraboti - ya ne, a pa te ot nikon i bez tva nemat merene s rychni obektivi - taka, che mai nema smisal da si troshish nervite i t.n.... ai nazdrave!!! [smilie21]

Дата:   02-09-05 18:55

Добре де, ясно ми е, че не може да се закачи без преходник и ЩЕ ГО ПИЛЯ, ЩЕ ПОЛЗВАМ ЧУК И Т.Н.[smilie9]
Май пак ще осерете темата, както много други! Ако нямате желание да ми отговорите, не ръсете глупости, просто не пишете нищо! Днес цял ден следя форума и гледам сеира и какви кретенски постинги могат да се видят!

Автор: todorov   
Дата:   02-09-05 19:01

Гледай сЯ!
Ни сЪ изригвай - аз съм напълно сериозен.
Нищили сме темата за М42 към Никон. Трябва си пилене, защото се получава разлика от около 1 мм и става макро [smilie5] /поне така е за Флектогон 2,8/20/. Най-добре иди при Здравко Деков на Иван Асен, той ще те посъветва.
Хайде успех!

Дата:   02-09-05 19:04

Благодаря, това ми звучи вече не като празнословие, а наистина като полезен съвет![smilie3]

Автор: ahab   
Дата:   02-09-05 19:41

Трябваше да го снимаш изотдолу. Така се вижда, че е Тессар, но байонета му е доста черен.

С тези ушички много ми прилича като да е за Пентакон Сикс. Разбира се че може да се монтира на Никон. Виж как изглежда преходника в профила ми.

Ако искаш кукни да се видим из София почивните дни. Ще го пробваш и ако става ще ти кажа откъде да си набавиш. Цената на преходника е около 35 лв.

Ако не си в София ми го снимай отдолу за да ти кажа със сигурност.

Автор: ahab   
Дата:   02-09-05 19:49

Тук случая няма нищо общо с М42.

Спокойно - няма да пилиш. И няма да е макро - има си безкрайност.

И потвърждение на фокуса ще има. [shtrak]

Дата:   05-09-05 19:43

ahab,
писах ти на ICQ-то[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна