Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon или Nikon ???
Автор: explorer   
Дата:   02-09-05 14:29

Ся, понеже знам че thor ще види тази тема... тя си е предимно за него де, ама и други могат да се включат.

Значи, решил съм в близките месеци независимо от колекцията си от филмови апаратчета, и аз най-после да се обзаведа със най-новото от цифровата техника. След като се разделих със любимия си D1 (да му е честит на новия собственик), пред мен изниква въпроса, дали следващия ми DSLR да е Canon или Nikon.

На пръв поглед отговорът изглежда очевиден - Canon като че ли са лидер при DSLR-тата, Nikon дори нямат full frame модел. Обаче на второ четене, нещата не са толкова прости... значи, какво имаме:

Canon 1D markIIn: $4,000
Canon 5D: $3300 + $250 дръжка = $3,550
Nikon D2X: може да се намери за $4,100

при това положение, мисля че 5D веднага отпада от състезанието - за някакви си $550 повече мисля че D2X е много по-солиден апарат... 5D на картинките поне ми изглежда като пластмасова играчка от класата на никонския D70 например.

Значи остават 1D markIIn и Nikon D2X, двата на почти еднаква цена. Обаче нали не съм много наясно с Каноните, тоя кроп фактор 1.3х малко ми се вижда странен. Има ли специални обективи за точно този формат, фиш-ай например? Има ли нещо което да пропускам... например Canon 1Ds (не mark II) на старо... може ли да се мери с тия двата?

Аргументи от типа какви обективи с какви адаптери можело да се слагат не ме интересуват. Имам достатъчно класически апарати, искам цифровия ми апарат да е с автофокус, така че ако е Канон ще е с канонски автофокусни обективи.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon или Nikon ???
Автор: zoomaniak   
Дата:   02-09-05 14:33

Никон [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   02-09-05 14:43

Идват тъжни времена за Никон това е очевидно.
Вземи едно 20д и хубави обективи.

Дата:   02-09-05 14:50

20D изобщо не е от класата, за която говорим. Искам "сериозен" апарат, не 20D или D70s, искам голям и ясен визьор, бърз автофокус и тежко и удобно тяло. В сравнение с F100 и D1, които съм позлвал досега, този апарат ще ми е като някаква играчка в ръцете.

Автор: dau   
Дата:   02-09-05 15:00

На мен малко странно ми се струва 20Д и 1Д Марк2н с един и същи обектив да фокусират с различна скорост!

А относно кроп-а 1.3 да има такива обективи за него и това са ФФ обективите!

И още нещо старите ти тела са били железни на новите са магнезиева сплав и за това може да ти изглеждат като играчка, но това съвсем не е така!

Дата:   02-09-05 15:06

Ами аз затова питам, защото не разбирам от Канони... знам например, че разликата между автофокуса на Nikon D70 и D2X е осезаема. Предполагам че и при Канон е подобно положението. 1.3х може и да е по-малко от 1.5х, ама пак е кроп... има ли специален фиш-ай за 1.3х кроп?

Автор: ciril   
Дата:   02-09-05 15:17

bate vzemi mi si D2X i napravo go prashtai na pochivka v greec!

Дата:   02-09-05 15:17

Няма обективи за 1.3 кроп
ако искаш Такова чудо си вземи ФФ това е!

Като 5Д ти е играчка взимаш 1Дс Марк2 и мирясваш те ти апарат те ти фиш ай за него и така ...

То като човек не знае какво иска трудно се угажда!

Автор: thor   
Дата:   02-09-05 15:18

аз незнам ,ако аз бих избирал , бих се спрял на :

D2х с Nikkor 28mm f1.4D

или

1D MK II N с EF 35mm f1.4 USM

като за начало де ..

за рибешките очи нинам ..не съм се замислял ..
системата вече ще си я избереш според обективите ,както и бъдещето на фирмата ....,трудна работа ..

все пак бъдещето е на ФулФрейма ,там вече зависи кога Nikon ще изкарат ФулФрейм ..

[beer]

Автор: Георги   
Дата:   02-09-05 15:21

забавна тема

ако ти след (явно не са малко за техниката която продаде) толкова години снимане неможеш да си отговориш на въпроса канон или никон и кой точно от моделите ти пасва най-добре на търсенията.... си направо неспасяем :)

без да се сърдиш :)

Дата:   02-09-05 15:23

Мда важно е какво ще снимаш с него какво ще го правиш този апрат въпроси достатъчно които те насочват и така ...

Отговаряш си сам и така ...

Аз си отговорих на моите и си взех 20Д :)

Автор: pmartinov   
Дата:   02-09-05 15:24

Никон ще искарат ФФ когато Сони настигне Канон !

[smilie18]

Дата:   02-09-05 15:24

Абе де факто на мен ми трябват точно два широкоъгълни... един фиш-ай и един друг. За останалите обективи кроп фактора няма да ме бърка. Ама фиш-айа ми е любим, с никонския съм си направил едни от най-любимите ми снимки... сърцето ми се къса че ще се наложи да го продам, ама няма как, дори и да остана на Никон ще трябва да взема DX фиш-айа.

1Ds markII е извън класацията, $8000 за тяло никога няма да дам, независимо дали мога да си го позволя или не.

Дата:   02-09-05 15:40

най добре ще е да пуснеш ,няколко теми по Nikon-ските и Canon-ските форуми конкретно за обективите които най те интересуват ( а там поне ще получиш мнения от притежатели на такива обективи )..щото това е мноо пара ..и ако се набуташ ,а после нещо не ти хареса ..някой тука ще отнесе псувните .....
[smilie6]

Дата:   02-09-05 15:42

dau аз може и нищо да не снимам с него, дето се вика. Аз не се имам за нещо повече от хоби фотограф, например тук във форума определено има хора, които с една сапунерка се справят къде по-добре от мен, но все пак, не е необходимо да си Шумахер за да си купиш Мерцедес, нали? [smilie5]

Дата:   02-09-05 15:47

Ами именно! Не виждам къде е проблема на 5Д тогава?

Те още не са го пуснали ти го квалифицира като играчка?

Дата:   02-09-05 15:51

май май ..като размисля ,ако не те бърка ФулФрейма D2x + 28mm f1.4 + Nikon-ския fisheye ..ще да е най доброто за теб ... обаче ако Canon изкарат ФулФрейм на добра цена за теб в бъдеще ..трудна работа ..ако си падаш по Nikon май пак отива работата към D2x...

Автор: Стоев   
Дата:   02-09-05 15:59

Преди време Тор беше казал, че не се жениш за апарата, а за Марката и за Обективите...
Най-добър съвет може би ще е да се погледнат тенденции за развитие на фирмите, ако има къде..
Иначе едва ли ще сбъркаш с която и да е от двете марки.

Автор: Brummaker   
Дата:   02-09-05 16:03

Твърдо подкрепям Стоев [smilie24] [smilie24]

Има и нещо друго...кото говорим за фирмите - виж им и политиката - не е шега това...

Според мен едната ти дава на час по лъжичка и ти трябва постоянно да си на "UP" , докато контурента им е на точно обратната, според мен, философия - дава се едно нещо, но изпипано като хората и то остава във времето много повече ...

/не говоря за първенството кой кога във времето !/

И така...сметни си и какви обективи имаш и разбира се - ясно е, че фул фрейма е бъдещето ... значи кои от тях ще можеш да използваш в бъдеще и ...

УСПЕХ С ИЗБОРА [beer] [beer]

Дата:   02-09-05 16:04

е то в тоя смисъл аз вече веднъж съм се оженил, та въпроса е дали да се развеждам, за да се оженя за друга марка [smilie5]

Автор: Avi   
Дата:   02-09-05 16:13

explorer написа:

> е то в тоя смисъл аз вече веднъж съм се оженил, та въпроса е
> дали да се развеждам, за да се оженя за друга марка [smilie5]

ми мое да ми подариш кот имаш никонско аз да му бера гайлето - па ти почни "на чисто" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mad_rad   
Дата:   02-09-05 16:19

Сега чак разбрах какво съм си купил-пластмасова играчка Д70[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Brummaker   
Дата:   02-09-05 16:20

в твоя случай /о, Чудо [smilie5] /, но по-добре си карай със старата жена [smilie18] [smilie18]

[smilie24] [smilie24]

Дата:   02-09-05 16:22

абе ще изчакам още месец-два, току виж Никон извадили Д200, който може да се окаже не лош, пък току виж дръпнал и цената на Д2Х-а малко надолу. И без това първо трябва да направя нов компютър, и много нагорно ще ми дойде.

Никон хем си ги харесвам, хем ме дразнят. Нямат фул-фрейм и не е ясно ще имат ли, няма ли да имат, новите им обективи са без пръстен на блендата (ся ще ме питате "за какво ти е", ами свикнал съм оттам да си нагласям блендата), аксесоарите им за професионалните и за полупрофесионалните апарати не стават от едни на други... ей такива дреболии, ама дразнят. Но защо ли имам чувството, че ако мина на Канон има да си спомням с носталгия за някои неша от Никоните [smilie7]

Автор: Стоев   
Дата:   02-09-05 16:23

относно фулфрейма, дето всички сме му малко или повечко мераклии - не знам кое ще е по-доброто при снимане с по-дългички обективи:
1) с ФФ обектива ще е "късичък", но може да кропнеш повечко
2) с кропфакторката обектива е "по-дълъг", ама имаш ограничение от матричката

Кое е за предпочитане (ако се използва едно и също дълго обектифче) ???[smilie11]
за широките май си я ясно

първа  назад  1  2     всички  напред  последна