Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Vapros kam vsichki koito polzvat i sa polzvali Sony-F717 ?
Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   01-09-05 07:14

Vapros kam vsichki koito polzvat i sa polzvali Sony-F717 ?
Imam problem sys Sony-F717. Chesto mi se sluchva samo vednaj da svetva svetkavicata i snimkata izliza bleda. Tova defekt li e? Moje li da se napravi neshto ot nastroikite?!?!? Blagodarya.
P.S
Snimkite sa praveni na edni i sashti nastroiki na camerata, v sluchaya AUTO.

https://photo-forum.net/i/182125&USER_ID=4317

https://photo-forum.net/i/182125&USER_ID=4317https://photo-forum.net/i/182124&USER_ID=4317

https://photo-forum.net/i/182125&USER_ID=4317

https://photo-forum.net/i/182124&USER_ID=4317

Отговори на това съобщение
 Re: Vapros kam vsichki koito polzvat i sa polzvali Sony-F717 ?
Автор: Brummaker   
Дата:   01-09-05 07:24

имаш отличен апарат /и аз доста време го ползвах/ - но за съжаление той няма т.нар. "умна светкавица" :
като iTTL системата, например, при DSLR-ите...т.е. апаратът сам да преценява силата на светкавицата...

на кратко - с известен опит и експерименти ти ще трябва да уцелваш силата на светкавицата в зависимост от наличните осветление/разстояние до обекта...

и за това имаш 3 настройки за силата на светкавицата - успех [beer]

Автор: terminator   
Дата:   01-09-05 09:20

Хм :(

И аз съм снимал понякога със вградената светкавица, но чак толкова лош резултат не съм имал (бледата синкава снимка) - при нея нещо и баланса на бялото се е ошашавил.

А като пишеш в "режим AUTO" - това да не е на позицията на дето е зеленото апаратче?
Този режим просто го забрави - при него Сони-то се държи и снима като Скина. Аз най-често ползвам режима P - при него могат да се регулират доста параметри и дори и със светкавица стават сносни снимки.

Айде успех в борбата с настройките и [beer]

Автор: i_v   
Дата:   01-09-05 09:47

Хм :((
Прав е terminator-a, AUTO(ако е тва със зеленото апаратче и аз никога не съм го ползвал), но на P режим никога не съм виждал такъв резултат от F717!? Изглежда сякаш светкавицата му се изпразнила напълно + грешен WB?!?!? .М/у др.
Brummaker не е съвсем прав, вградената светкавица е TTL и при автоматичните режими има pre-flash, като при А и S режимите апарата си мери по същия начин както и без светкавица( в А режим светкавицата май е използваема само като запълваща, но е малко силничка дори на минусова настройка, силата е в зависимост от настройката за силата на светкавицата.
Та значи със светкавицата снимай в P режим като експериментираш с +/-( когато обекта е близо - ако е далече normal или +) настройката на flash-a и на ISO 100, като и свикнеш как се държи може и на М режим но нямаш ТТЛ( за добро или лошо).
М/у др. апарата прави доста добри снимки, имам предвид като за вградена светкавица де.
Ако продължаваш да имаш този проблем и се случва сравнително често може би има нужда от ремонт( дано не е така;)).
Успех!

Автор: Brummaker   
Дата:   01-09-05 09:51

i_v,

повярвай ми - това не е запълваща светкавица /тази на 717 де/

Автор: i_v   
Дата:   01-09-05 10:41

RE Brummaker:
Прав си не е запълваща, няма кво да ме убеждаваш:).
Както казах, доста е силничка.
Не съм казал, че е такава, но при определени условия върши работа като такава. Като цяло трудна работа:(

Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   02-09-05 03:03

Много благодаря на Brummaker, terminator и i_v за бързата реакция. Но май не сте ми разбрали въпроса за съжаление! Светкавицата светва само веднъж и тогава се получава бледата снимка а не ,че е дошла силна светлина. Надявам се да не я докарваме до ремонт.

П.П
А това с "П" ще го пробвам. Никога не бях снимал на този режим.

Публикацията е редактирана (02-09-05 04:23)

Автор: terminator   
Дата:   02-09-05 09:04

Поне доколкото съм забелязал светкавицата премигва няколко пъти преди истинското "светване" когато ти е активиран режима "премахване ефекта на червените очи (red eye reduction)" - от Setup менюто, иначе на режим P (Program) блесва само веднъж и горе-долу с нормално силна светлина, така че да не стават чак толкова гадно преекспонирани кадрите. Виж там разгледай книжката или направо в менюто Setup.

Автор: onlineivo   
Дата:   02-09-05 09:39

За това колко пъти светва светкавицата и дали толкова трябва няма да говоря, НО!

100% сигурно е че при използването на режима auto, автоматичния баланс на бялото не е сработил във втория случай!

Защо? Защото светкавицата осветява обектите с доста силен син цвят. За да може снимката да излезе нормална, в баланса на бялото има режим "светкавица" който "изсмуква" синьото. При режим auto WB апарата се опитва сам да прецени какво се снима: Слънчево, сянка, светкавица, лампа... Просто втория път апаратчето не е познало!

Затова: NEVER AUTO!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна