Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon v kosmosa
Автор: pardon   
Дата:   28-05-04 14:02

http://rosko.net/rosko/gallery/view_photo.php?set_albumName=bojan01&id=Nikon_und_NASA123

Публикацията е редактирана (28-05-04 14:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon v kosmosa
Автор: pinko   
Дата:   28-05-04 14:05

????

Дата:   28-05-04 14:06

http://rosko.net/rosko/gallery/view_photo.php?set_albumName=bojan01&id=Nikon_und_NASA123
ja po dobre si kliknete linkahttp://rosko.net/rosko/gallery/view_photo.php?set_albumName=bojan01&id=Nikon_und_NASA123

Дата:   28-05-04 14:14

njamam ideja sto kartinkata ne iska da se pokaje po-gore, no s link-a stava...
Snimkata beshe publikuvana, po povod na edno tornado zasneto esenta na 2003 ot kosmosa, tornadoto ako ne se laja se kazvashe Alice ili nesto takova i po toja povod bjaxa pomestili i ''fotografa''...

Публикацията е редактирана (28-05-04 14:21)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-05-04 15:10

pardon, и ти да си платиш, и теб ще те качат в космоса.

Автор: night   
Дата:   28-05-04 15:18

пардон линка трябва да е до самия файл (jpg, gif) и ще става :)

Автор: plamennk   
Дата:   28-05-04 16:04

https://photo-forum.net/static/forum/2015-01/ngxp8131.JPG
http://rosko.net/albums/bojan01/Nikon_und_NASA123.sized.jpg

te taka

Публикацията е редактирана (28-05-04 16:05)

Дата:   28-05-04 16:24

mobby dick, moje bi iskash da mi kajesh, 4e nikon sa si platili za da pusnat toja kadar ot NASA ili kakvo, ili moje bi si plastat da im sedjat mikroskopite v laboratoriite na CERN, interesno...mislene imash!
Samo 4e v kosmosa nestata se pravjat po malko po-razli4en na4in ot na zemjata!!!
Tam vsjako nesto e dobre primereno i prezeneno. Reklamata moje da sponsorira NASA, no ne po toja na4in...
...predstavjam si kak kosmonavta e bil Canon user i sa go molili ot NASA da posnima s Nikon, stoto vijdash li ne im stigali parite da si kupjat edna kamerka s kojato da posnimat tornad-za...[smilie19] [smilie19] , i kak sa mu obestali na zemjata kato se varne 4e pak ste si snima s kakvato si kamera iska...
S toja posting ne iskam da vazbujdam sporove prosto go pusnax ei taka, ako njakoi se s4ita za obiden, molja admin-a da go iztrie...

Автор: pinko   
Дата:   28-05-04 16:31

pardon, на Моби проблема му в това, че Лайка не е летяла в Космоса (едно куче на име Лайка - да, ама апарат - нъцки), докато Никон и Хаселблад са били ободрени от НАСА (между другото, в конкурса и Лайка е участвала) и са били използвани при различни мисии[smilie5]

Дата:   28-05-04 16:47

...tova e problem, golem!!
Tova 4e leica ne e letjala v kosmosa ne ja pravi po-losha firma, prosto leica e druga...i moje bi ne stava za tova, ne gi znam kriteriite na NASA, no vav vseki slu4ai tuk ne stava vapros za reklama!
li4no az ednakvo obi4am i dvete firmi i obestavam 4e ako letja v kosmosa edin den (stom srestu pari leti vseki) ste vzema edna leica s men (za bez pari)[smilie10] , osobeno R9 + digi Back!!

Дата:   28-05-04 16:47

pardon, от космоса се снима от времена, дето Никон таман минаваха от телеметрични към SLR и догонваха маса други фирми, правейки апарати десетилетия назад по техни предни модели - но това всичко е в сферата на ПОПУЛЯРНИТЕ,масовите фотоапарати. В науката нещата са други.
В космоса може да се снима със всичко,/един друг когато се щтракат/ и се е снимало, и се снима. За какво му е на този японец светкавичката там - да осветява торнадото!? Или с теле-вариобектива ще си щтракне от ръка през дупката долу земята? Това е повече от несериозно, и комерсиална реклама, туристическа дори бих казал. Наредил си лайка-филмчета 35 мм. и ще снима с Никончето :))
Има фирми, които предимно с това се занимават - изготвяне на такива снимачни уреди, и Никон не е между тях./да не навлизам в подробности...а и темата не е никак нова/
От космоса се снима предимно с апарати с много голям формат, и специална оптика..и те не висят на врата на някои турист, а са юстирани на специални места. Снимки не си ли виждал - аз имам доста, но навсякъде ги има - гигантографии се правят от там. По атласи, в нета - снимки на градове и месности...по 100 Мб. снимка средно - можеш и да си изтеглиш. Материалите също са специални.
Ако ти е любопитно, кажи..ще трябва да намеря някой, де съм гледал, да ти покажа.
Не съм против нито Канон, нито Никон или които и да е, а против тъпите реклами. Всеки апарат си има предназначение, и на този тип апарати предназначението им не е, да снимат от космоса.
Имаше дискусия преди. НАСА е преработила Никон Ф5, монтирали са гривни за фокус с ръкавици, и т.н...но всичко това не е, за да правят научни снимки отгоре, а полеви и репортажни./ На луната също имаше фотоапарат на врата на астронафта:))

Дата:   28-05-04 17:08

Mobby Dick, moga li da te popitam kolko struva edin kg tovar da iskarash v kosmosa? I kato gledash snimkite kolko kg imat tija dve kameri zaedno s objektivite? Ti mai ne si snimal s Tele-objektiv prez staklo...
Da, za nau4ni zeli ima drugi kameri, koito njamat nisto obsto s tija gore, no znaesh li kolko e goljama edna takava kamera, i na 4ii vrat bi mogla da se sloji tja i koi e toja koito ste snima drugarite si kosmonavti na lunata?
Da, snima se s kakvo li ne: infrarot, radiovalni, radari, ili vsi4ko sto e valna moje da pravi ''snimka'', kojato oba4e 4ovek ne moje da vidi s prosto oko, a samo na computara....Radioteleskopite v south America sasto pravjat snimki...
No tova ne zna4i 4e gore ne se nosjat normalni aparati, makar i prisposobeni za tam, stoto normalnija 4ovek samo tjax moje da si gi oka4i na vrata!! Mashinata vse oste ne e stanala 4ovek!!
A za NASA podukzija davat vsi4ki firmi koito rabotjat v taja oblast, ot Olympus do Leica. Istori4eski si prav 4e vsi4ki kopirat leica, dokato izlizat parvite SLR-aparati! Dokato japonzite vkaraxa elektronika i po4naxa da pravjjat stakla koito sa na nivoto na nemskite, dokato ne izmislixa vatreshnoto fokusirane vodesto do drugi po-genialni konstrukzii na objjektivite, dokato doide AF-a, ...
posledno, dali Nikon e mejdu firmite koito izgotvjat takiva uredi znam mnogo dobre, stoto do predi nova godina ne izlizax ot edna laboratorija kam CERN, za testvane na poluprovodnikovi detektori za elementarni 4astizi, razbirai digi-Back-ove, no samo silizievija Wafer!! Nikon i Olympus sa edinstvenite predstaviteli ot poznatija mi snima4en svjat koito sa vatre ...(za kodak ne spomenavam)...

Дата:   28-05-04 17:23

С телеобектив през стъкло съм снимал, но ти гарантирам, че никои не го прави от космоса./през някои случаен люк/, освен ако не е японски турист.
Leica няма нужда от евтина реклама, защото е монополист в тези дейности, а и в цената и качеството на 35-мм. оптика за обикновени фотоапарати /ако разгледаш листите на фирмите, ще видиш, че другите нямат освен на такава цена, и такива модели по опт.характеристики/.
pardon - точно Leica произвеждат предимно навигационно, инженерно, геодезическо и всякакво оборудване, и са №1 без конкуренция - видно е ако погледнеш сайта им, или попиташ някои. Оборудване на Leica през 60-те е щтракало спектри във видимата и невидима зона от космоса, още докато Никон са се опитвали да правят подобие на легендарните телеметрични камери Leica от 2-та световна.Масовите фотоапарати са една нищожна част от производството на Leitz, докато Никон не правят нищо друго освен масови фотоапарати.Японското оптикоелектронно оборудване е на нищожна цена, и няма 1/100 от това което прави Leica - нито като цена, нито като качество.Жалко, че такъв елементарен въпрос от обща култура озадачава някои хора.

Дата:   28-05-04 17:44

Sorry, moeto uvajenie kam Leica, i na men mi e ljubima firma, no xi4, ne si prav!!!

Leica sa edna mnogo malka firmi4ka, mnogo mnogo malka! V kosmosa e nujna elekronika, oblast kadeto leica ne sa si v kasti!! opto-electronica-ta e edno razteglivo ponjatie v koeto se srestat i firmi kato Philips ili Omron (Japan)...
No tova njama nisto obsto...
Vsjaka edna firma ima nujda ot reklama, dori i giganti kato IBM, HP, Microsoft i t.n. si pravjat reklama, stoto tova sa zakonite na ikonomikata. Edin den ste ja pravjat i v kosmosa, tova sasto e jasno...
Ne iskam pove4e oba4e da sporjja na tazi tema, stoto javno ne si na jasno. Nikon, Canon, Minolta pravjat nesta za koito si njamash predstava, i otdavna sa v kosmosa... Masovite aparati gi vijdash ti, njakoi xora vijjdat drugi nesta, treti nisto ne vijdat...
Ne slu4aino leica si pravjjat digitalkite s japonska texnika, stoto...ne sa vodesti! Imacon, Kodak im satrudni4at... za Panasonic ne spomenavam, za Minolta sasto. Optika-da, elktronika-ne! A bez neja dnes ne stava!
(Ako vse pak ne si 4uval, no nikon pravjat i objektivi za Goljam i sreden Format kameri, koito vav nikoi slu4ai ne sa masovi.)
Tuk ne govorja ot obsta kultura za razlika ot teb, az prosto rabotix njakolko godini v taja oblast...

Дата:   28-05-04 18:08

pardon - защо си мислиш, че говоря от обща култура, а ти не?
Leica

Дата:   28-05-04 18:31

1: tazi straniza ja posestavam ot okolo 3 godini vseki den, dori sam 4len na texnija forum (imam leica diaprojektor, koeto e edno ot uslovijata)
2: 2-godini sam rabotil v Canon: otdel remont na EOS-systemata (bez Objektivi-te), razbirai ot 4isto mexani4na rabota do optoelectronika, da tova sasto go ima vatre vav vsjaka edna takava mashinka na Canon, Nikon, ta dori i na edin obiknoven HP-printer..., ot software na realtime microprocesor-ite na Canon-ite, do po4istvane na profi-mashinite i justirane...
polovin godina pravix izsledvanija za CERN (nai golemija uskoritel v sveta na jenevskoto ezero) i po-to4no kakto po-gore spomenax testvane na Silizium-Wafer na razli4nite firmi proizvoditeli dali otgovarja na uslovijata postaveni ot CERN. (edin takav Wafer po nisto ne se razli4ava ot edin chip na Digi-kamera, osven po 4istota na izpolzuvanite materiali okolo 100 puti po-4ist silizii).
3: V momenta se zanimavam s izsledvanija okolo 4astizata muon (brat4e na elektrona), i tam sasto se izpolzuvat takav tip texniki, ot photomnojitel (photomultiplier) do bonding machine

Автор: pabadjiev   
Дата:   28-05-04 18:56

Приятели, на луната американците снимаха със специално подготвени Хаселблади. По-късно един от тях беше изпуснат при излизане на космонавт в космоса. Тогава беше направена и рекламата - първият фотографски спътник е Хаселблад. А дали не го "изпуснаха"... Ами пари, пари...

Дата:   28-05-04 19:01

Haselblad sasto rabotjat v momenta s japonzite...stoto evropa e nazad v electronikata (Fuji), da prostava djado Victor!!
http://www.photographie.de/tests/h1_05_03.cfm

Автор: jumbo   
Дата:   28-05-04 20:58

моби голямо тесногръдие те гони
лайка та лайка
голям праз
факте е че японеца в доста случаи е на по-хай стъпало от европейците и факт е че най-продаваната фотографска техника е японска
много ме топли че лайка ми дават 50 години гаранция на тялото аз искам хайтек тяло което след две години ще има още по-хайтек заместник [beer]

Автор: junior   
Дата:   28-05-04 23:11

samo edin komentar mejdu drugoto... Spored mnogo matematici (i az mejdu tiah - kato polu-matematik:)) prichinata, Japonskata photo i video tehnika da e po-naprednala, e, che japoncite navremeto vavejdat navsikade principite i logikata na ¨Fuzzy¨ mnojestvata... (to tova se otnasia i za cialata bitova tehnika de...)

Amerikanskite i evropeiskite firmi sa desetiletia sled Japoncite v tova otnoshenie....

Дата:   28-05-04 23:48

pardon - от ремонт на ЕОС с-мата до космическото оборудване има много разстояние, според мен..както и от експерименталната физика и електроника до конкретно оборудване /където надежността съм чул, е доста за предпочитане пред върховите хай-технологии тук долу в битовата електроника/. По-добре е да изровиш, след като си laica-user редовен на сайта, процентното количество на пазара на върхово оптикоуредостроене кои къде е, конкретно какво прави, има ли аналози..кое колко струва и къде се продава? Колкото пъти съм разговарял с архитекти, хидро и минно инженери, ми казват, че нещата са несравними (говоря, както и ти..за японското и leica оборудване...а Никон къде останааа). leica е на почит и у нас, и у нас дистрибутира преди всичко медицинско оборудване, а не фотоапарати.
Аз не ремонтирам, но доста години работя също на немско, а не на японско оптикоелектронно оборудване - не само фотографско. Бил съм на доста изложения и семинари, та знам и за японското, и сравнението му като цена, възможности и имидж. То е като повечето японски неща - за масовия потребител.
pabadjiev - да, Хаселблад ..затова се :)) на pardon. Космическата одисея, драги pardon не е започнала с Никон. Хаселблад има по-голям формат /за да стават постерите с първия човек във фоайета и зали:))/ и мотор за транспорт на широкия филм, и цайсова немска оптика.Явно Хаселблад не са пропуснали да си направят навремето реклама, подобна както сега прави Никон /с изпускането:)/.
Пардон, говориш за тегло, грамове...а известно ли ти е, колко фотоастрографа /с обективи от няколко метра на ширина и тегло тонове/ щтракат кадри 30/40 см. от космоса?? Подобни на този в НАО Рожен /който също не е японски, а немски/. Дали са японски тези свръхфотоапарати, а? Може би чиповете на климатика и да са, но надали на Никон точно.:))
jumbo - ми ти искаш хай тек тяло, ама аз не искам, защото не ми трябва. Ако бях спортен репортер щях да искам и аз, но засега не ми харесва системата на ъпграде и празнене на джобове. В Leica апаратите се използват благородни метали освен другото, та не стават за изхвърляне след 2 години, или за вкарване и изпробване на авангардни АФ системи, с живот 1-2 години и надежност подобна. Leica са консервативни, надали по сантиментални, а по-скоро по бизнес причини, това си е тяхна работа. Аз не съм тесногръд, защото за различни цели снимам с камара марки фотоапарати, повечето японски на изброените от Пардон фирми + други в по-горния формат.

Автор: plamennk   
Дата:   28-05-04 23:57

Аде бе вие направихте е...ти и световния проблем, пак почнахте да си мерите "дългите обективи"

Дата:   29-05-04 06:00

mobby dick, ne se sardi, no tozi na4in na argumentazija ne mi vazdeistva, vseki edin ot nas znae, 4e kakto Nikon, taka i Leica, Canon, Minolta imat produkti kakto za masovija pazar, taka i za spezializiranija, vzemi naprimer edna leica ot serijata ''c'' i ste vidish kakvo govorja, ili Diaprojektor P155 pak na leica... edna leica R po nisto ne e po-dobra ot edin Canon, Nikon ili kakvoto i da bilo po tova vreme... edna leica M struva kolkoto edin Nikon ot serijata S ot sastoto vreme, edna Minolta CL ili CLE = edna leica cl, razlika samo v nadpisite...
edin panasonic ot digi-seriite po nisto ne se razli4ava ot edna leica (samo v software), edin binocal na Nikon, Canon, Steiner, Svarovski ili kakvoto i da e po nisto ne otstapva na edin na Leica, i posledno leica imat nai dobrite objektivi, tova e neosporimo, no v njakoi nesta ne mogat da se merjjat na giganti kato Canon, Fuji, Olympus..(Nikon sa po-malki), a fakta 4e Nikon uspjaxa da si proizvedat sami digi chip, a leica xodjat pri Kodak...

Дата:   29-05-04 06:18

P.s. priklju4vaiki tozi glupav spor ste spomena: gornata snimka njjama nisto obsto s reklama, tjja beshe edna ot mnogoto snimki praveni prez minalata esen, na borda na njakakav kosmi4eski korab, osven tova nikade ne pishe Nikon, tova si li4i samo ot formata na aparatite, a neja ja poznavat xora rabotesti s nikon, osven tova kakvo ste tarsi edin masov potrebitel na stranizata na NASA, az li4no slu4aino popadnax na tozi kadar, tarseiki informazija za edni izsledvanija po obstata teorija na otnositelnostta...
Ako poglednesh v stranizite na Canon, Nikon, Olympus, ste vidish sastite informazii kakto i na stranizite na leica, ako ne i pove4e, pak za sastite texniki...
Sto se otnasja do experimentalnata fizika to ne ja otdeljai ot kosmi4eskata nauka!

първа  назад  1     всички  напред  последна