Автор: Mobby_Dick
Дата: 28-05-04 23:48
pardon - от ремонт на ЕОС с-мата до космическото оборудване има много разстояние, според мен..както и от експерименталната физика и електроника до конкретно оборудване /където надежността съм чул, е доста за предпочитане пред върховите хай-технологии тук долу в битовата електроника/. По-добре е да изровиш, след като си laica-user редовен на сайта, процентното количество на пазара на върхово оптикоуредостроене кои къде е, конкретно какво прави, има ли аналози..кое колко струва и къде се продава? Колкото пъти съм разговарял с архитекти, хидро и минно инженери, ми казват, че нещата са несравними (говоря, както и ти..за японското и leica оборудване...а Никон къде останааа). leica е на почит и у нас, и у нас дистрибутира преди всичко медицинско оборудване, а не фотоапарати.
Аз не ремонтирам, но доста години работя също на немско, а не на японско оптикоелектронно оборудване - не само фотографско. Бил съм на доста изложения и семинари, та знам и за японското, и сравнението му като цена, възможности и имидж. То е като повечето японски неща - за масовия потребител.
pabadjiev - да, Хаселблад ..затова се :)) на pardon. Космическата одисея, драги pardon не е започнала с Никон. Хаселблад има по-голям формат /за да стават постерите с първия човек във фоайета и зали:))/ и мотор за транспорт на широкия филм, и цайсова немска оптика.Явно Хаселблад не са пропуснали да си направят навремето реклама, подобна както сега прави Никон /с изпускането:)/.
Пардон, говориш за тегло, грамове...а известно ли ти е, колко фотоастрографа /с обективи от няколко метра на ширина и тегло тонове/ щтракат кадри 30/40 см. от космоса?? Подобни на този в НАО Рожен /който също не е японски, а немски/. Дали са японски тези свръхфотоапарати, а? Може би чиповете на климатика и да са, но надали на Никон точно.:))
jumbo - ми ти искаш хай тек тяло, ама аз не искам, защото не ми трябва. Ако бях спортен репортер щях да искам и аз, но засега не ми харесва системата на ъпграде и празнене на джобове. В Leica апаратите се използват благородни метали освен другото, та не стават за изхвърляне след 2 години, или за вкарване и изпробване на авангардни АФ системи, с живот 1-2 години и надежност подобна. Leica са консервативни, надали по сантиментални, а по-скоро по бизнес причини, това си е тяхна работа. Аз не съм тесногръд, защото за различни цели снимам с камара марки фотоапарати, повечето японски на изброените от Пардон фирми + други в по-горния формат.
|
|