Автор: TheSaint
Дата: 28-08-05 15:38
Z3-ката според мен (а и не само - четох по сайтовете) има проблеми когато е на auto - това което не мен не ми допадна е color balance-a, правеше ужасно "жълти" снимки при ярко слънце (познай при мен какво е 90% от времето?) ;)
Това го преборих (донякъде)с manual withe balance, обаче остана друг проблем при ярко слънце, който не мога да реша - много тъмни полутонове! Ярки светли тонове и мрачни тъмни (незнам дали това да правилните термини, да ме извините). Ако си играя с експозицията се получава или преескониране или недобро експониране - няма средно положение - пробвах какво ли не (играх си и с яркост и контраст) :(
А и за какво ми е много бързо фото ако трябва да си игря да настройвам ръчно всеки 1 кадър :(
Светкавицата - бие добре до 2 метра - максимум :(
При slow sinc mode - размазва - в мануала пише - помолете обекта да не се движи - яко - на някое парти казваш - моля спрете да денсите за малко - да ви щтракна, че искам да хвана и малко от стаята ;)
При ISO 50 ми се струва, че има леко шум... Снимал съм 1 и също нещо с КМZ3 и 3,2 Sony - Sony-то определно е дало по-детайлна снимка. :( Незнам дали проблема не е в компресията на КМ.
Sorry, нищо лично, просто си излях недоволството :)
Иначе КМ-а има много и добре работещи функции - ама като не ме кефи резултата... :(
И на последно място - не съм сигурен, че ми допада толкова голяма камера, затова се и връщам кам сапунерките. Хм, може би ако правеше добри снимки щеше да си заслужава мъкненето и слагането и свалянето на капака...
|
|