Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой е по-добър?
Автор: ROS   
Дата:   28-08-05 23:59

Понеже съм доста бос по темата и не знам коя марка е по-добра а характеристиките ми се виждат еднакви, дайте мнение, пък ако е и потплатено с факти....[beer]

Tamron Autofocus 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II Macro Lens for Canon Digital SLR Cameras

или

Sigma Objektiv AF 18-200mm 3.5-6.3 DC Asp IF für Canon

Отговори на това съобщение
 Re: Кой е по-добър?
Автор: Mimic   
Дата:   29-08-05 00:03

Ами и аз не съм чел нищо за тях, но толкова дълги зумове рядко са с добро качество. Първият си е макро обектив, то си пише на него и е уж правен за дигиталка. Освен ако не си чел някъде, че са някакво странно изключение не ти ги препоръчвам [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   29-08-05 01:32

Ми и аз като Мимик не бих казал добра добра дума за зумове х10 - х12, освен при панасоник сапунерите....[smilie23]

Автор: джъмбо   
Дата:   29-08-05 11:50

и двата са як гарбич
а това дето пише макро е като да си сложиш на голфа Джи Ти Ай[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: aleksander   
Дата:   29-08-05 12:36

aaaa, джъмбо, не си прав за сравнението, я гледай тука http://www.matey-matey.com/new_golf-gti.shtml [smilie19]

Автор: jester   
Дата:   29-08-05 13:07

джъмбо, верно не си прав. Голфовете си имат ДжиТиАй версии.[ezik]

Иначе по темата - аз имам Сигма 18-125 - т.е. тази от миналата година. Мноооого е зле като обектив, но за парите си е добър пенкилер. Само дето тези новите 18-200 са по-скъпи, а като им гледах тестовете са по-голям шит и от моя. Особен проблем е винетирането, от което няма отърване поне до бленда 5.6, светлосила 6.3 в дългия край си е доста зле, а на широкото криви и разтегля картинката. А, забравих да кажа - не разчитай на рязкост извън центъра на кадъра.

Автор: Airborne   
Дата:   29-08-05 14:39

джъмбо: ГТИ не е нищо особено, означава просто "напомпан". Верно като напомщаш голф ферари няма да стане, ама пак е мноооого бързо ;-)
а тия обективи са друга работа, четох на скоро тестове в много добро списание, на 3 такива супер зума, справят се доста добре в сравнение с други зумове. Ясно е, че отстъпват, но който си купува такъв, едва ли ще печата А2 или ще носи една чанта обективи. А и на А2 пак ще се справят, убеден съм. и въпреки това не би си закачил такава простотия, ако държах на качеството...
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна