Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за Photoshop
Автор: owl   
Дата:   27-08-05 14:36

ок, имам въпрос относно Photoshop-а, става дума за цветовото изкривяване.....нали знаете как на Manual White Balance 'показвате' на апарата кое е бяло и той наглася всичко да както трябва.....мога ли да направя това във Photoshop? пробвам с Hue, ама нещо не се получава....благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за Photoshop
Автор: roscko   
Дата:   27-08-05 14:39

можеш, ако си снимал в роу, нямаш грижа, иначе пак става де, левъл и си нагласяш, или има една опция не я ползвам ама действа понякога, неутрализ, оправя горе долу и после от левълите си го доуправяш[beer]

Автор: pinko   
Дата:   27-08-05 14:40

Цъ, не става така.

RAW си требе тук.

Можеш с най-лявата пипетка от Levels(white point) да пробваш, ако имаш бяло по кадъра[smilie5]

Дата:   27-08-05 15:10

точно това имах предвид, когато имам бяло в кадъра....ще пробвам

Дата:   27-08-05 15:47

Все бъркам ляво и дясно, най-ДЯСНАТА пипетка в левълс е всъщност[smilie11] [smilie11]

Дата:   27-08-05 16:54

да, pinko, видях я, споко :) [само внимавай ако трябва да даваш указания на някой шофьор :]

Дата:   27-08-05 16:59

Мани, мани, аз от 22 години съм шофьор[smilie5]

Винаги като трябва да кажа ляво-дясно си поглеждам часовника, ама когато ти отговарях си го бях свалил, че готвих една манджа в момента и се бех пооплескал[ezik]

Когато ми е на ЛЯВАТА ръка часовника нема никви проблеми[smilie5]

Публикацията е редактирана (27-08-05 17:09)

Дата:   28-08-05 00:01

ехехехе, ок :)

Автор: msld   
Дата:   28-08-05 01:03

pinko ,с коя ръка снимаш :-)

Автор: navy   
Дата:   28-08-05 01:10

Той снима с часовника [ezik]

Дата:   28-08-05 01:15

Снимам с ръката, на която няма часовник[smilie5] [smilie5]

Абе с хапарата е ясно, спусъка винаги е отдясно, как ли се оправят леваците, сега се замислих[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Баси, ако се наложи да натискам спусъка с левия показалец ще се побъркам, аз с тоя пръст даже в носа не мога да си бръкна квалитетно, камо ли да снимам[smilie10] [smilie10] [smilie5]

Автор: ivo80   
Дата:   28-08-05 04:06

те леваците са професионалисти - снимат само от статив, с жило :+)

пинко ти какво си готвил, че да се олепаш до лакти!?

Автор: simbon4o   
Дата:   28-08-05 07:40

ако няма бяло може да си избереш неутрално ;) тоест във фотошопа сивата пипедка. Така той ти цвят ще се изчисти от цвят и ще остане сив нюанс като се почистят и останалите по същия начин.

Автор: asahi   
Дата:   28-08-05 12:18

Със сивата пипетка можеш да нагласиш само средния сив цвят, тоест 128,128,128 в РГБ.
За мен правилният подход е да се определят 3 (в някои особени случаи и 4) цвята - най светъл, който ще се изобрази като бял, най-тъмен, който ще съответства на най-тъмното, което може да отпечата принтера, неутрално сиво - стига да го има в картинката и за 4-ти цвят - някакъв особен, който трябва приоритетно да излезе максимално близък до оригинала. После стойностите на тези точки се нанасят върху кривите и се докарват до желаните нива. Методът е сложен, но професионален и високоефективен. Моите курсисти го знаят.
РОУ конвертора "познава" белия баланс ако му покажеш истинско сиво на картинката. После нивата на бялото и черното се наглася наръка. Май някакъв плъгин също се опитваше да постигне този ефект.

Автор: 5kan   
Дата:   28-08-05 21:51

ей, ей , я да не бъркате левичарите(за някои райони - левигярите, и нишо общо с партийните уклони) с леваците
те, леваците и със супер, ауто, и дрън дрън могат да направят по-нищо от бедния скинаджия дето снима едно филмче за 2 Нови години

Дата:   30-08-05 00:13

благодаря на всички за помощта :)

първа  назад  1     всички  напред  последна