Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Защо няма рейтинг за снимките, който не са в албум избрано???
Автор: equinox   
Дата:   27-08-05 11:09

Защо променихте това правило? В крайна сметка как мога да разбера какво мислят хората за снимките ми като трябва да чакам ЕДНА седмица за да мога да кача ЕДНА снимка и за нея да се гласува? Все пак няма да живея вечно за да изчакам да видя до колко снимката е сполучлива или не...
Нито аз мога да гласувам за дадена снимка.

Не сте го измислили добре определено. Не знам каква е целта на подобни ограничения...

Благодаря ви за вниманието.

Публикацията е редактирана (27-08-05 11:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Защо няма рейтинг за снимките, който не са в албум избрано???
Автор: adichka   
Дата:   27-08-05 11:26

podkrepiam tova!

Автор: zoomaniak   
Дата:   27-08-05 12:40

Еми пусни снимки които да са над 200 точки и ще можеш да пускаш по 3 снимки и т н.....на 5-7 дни а не 1 както е сега.....другото само ще дойде.......[ezik]

Автор: mezzerschmitt   
Дата:   27-08-05 12:48

suglasna sum , no moje bi si ima pri4ina za tazi promqna...vseki den se ka4vat po adski mnogo snimki i nqma kak da budat vidqni i ocenqvani vsi4kite...no naistina 5 dena sa mnogo,a i ot kude da sme sigurni 4e edna snimka 6te ni izkara po 100-200 to4ki[smilie11]

Автор: zoomaniak   
Дата:   27-08-05 12:54

мезершмит :) еми ако е правена с цялата сила на духа ти; знанията ти; късмета ти и т н.....абе ако е на 6+ ще докара - гарантирам ти....то за това слагат "прагове" админите - да има "стръв" за да се стараем един вид. е все пак това си е мое тълкувание и не протестирам.....щото искам да се старая аз ........[ezik] [shtrak]

Дата:   27-08-05 13:00

mhm prav si...na men vse o6te nqkoi ne6ta ne sa mi qsni mnogo-nova sum i zatova[smilie6]

Дата:   27-08-05 13:28

оле изобщо не сте ме разбрали :(

Не съм против правилото за 5-те дни и съм съгласен с него.
Просто си мисля, че и снимките които не са в избрани също трябва да могат да бъдат оценявани. И защо да не бъдат. Аз мога да кача няколко снимки и да се чудя коя е по-добрата. Как да преценя дали наистина е добра за албум избрани като изобщо не е оценена!

Изобщо защо се промени това? Преди всичко си беше ОК.
Ако наистина се качват много снимки в избрани тогава повишете изискванията, но по-този начин, който действа в момента става възможно качването на още повече посредствени снимки. Просто липсва обатната връзка.

Надявам се този път да ме разбрахте правилно. Моля ви не четете между редовете.

Публикацията е редактирана (27-08-05 13:49)

Дата:   27-08-05 13:34

mda qsno...no trqbva da obqsni6 malko po-podrobno za tova s povi6enite iziskvaniq

Дата:   27-08-05 13:47

е най-лесно е да се направят повече дни. Вместо 5 да са 7, 8 или повече.

честно казано не ме вълнува особенно :)

Това, което искам е всяка снимка да може да бъде оценявана, както си беше и до скоро.

Кажете ми някой до сега писал ли е коментар за снимка, която не е оценил? На мен лично не ми се занимава. Предполагам и на вас. И просто чакам да отиде в избрани.

Отделно, че повечето снимки там се забелязват.

Автор: Mimic   
Дата:   27-08-05 13:49

Аз рядко слагам оценки, виж коментари обаче не пестя [smilie5]

Автор: skeig   
Дата:   27-08-05 13:53

Стига с тия "точки"!!! За едните точки ли е създаден Форума? Мисля, че не трябва да се снима заради "точките"! Форума, според мен е място за изява, а не състезателна писта. Ако няма "точки" Форума ще бъде много по-приятен и интересен! Самото название - ФОРУМ, не съответства на "състезателен характер"! Мнението на колегите за това което си показал е мнооооого по-важно!!!

Така мисля аз. Дано има колеги, които са на подобно мнение!

Дата:   27-08-05 13:56

Е всеки си знае ;)

Ама сега не ви ли дразни това, че разглеждаш снимките на някой автор. Харесваш някоя искаш да я оцениш и хоп! Не можееее... Сега, не е невъзможно. За всичко е помислиено. Просто трябва да изчакаш една седмица, съответния автор да се сети или да избере точно тази снимка и да я качи в албум "избрани". Тогава пак съвсем случайно (или естественно ако си водиш записки са хубави снимки и чакаш момента, в който ще можеш да ги оцениш) се натъкваш на същата снимка, но вече издигната в ранг. С облекчение на сърцето най-накрая ТИ имаш право да я оцениш. Евала, фоерверки и много текила...[smilie21]

Мнения от рода "++++, sup, i taka na tatyk" не ми помагат особенно.

Просто забелязах, че като няма оценки и коментари липсват. И тогава за какво да публикувам снимки. Със същия успех мога да си ги държа и на PC-to.

Публикацията е редактирана (27-08-05 14:00)

Дата:   27-08-05 14:00

Виж сега, това е направено отново с цел да се пресекат SMS/ICQ-групичките и да не влизат некадарни снимки с по 200 точки в Избрано. Разбира се те могат да си гласуват и след като ги пуснат в Албума ама поне ще намалеят на общия фон и т.н. ... уф мързи ме да обяснявам ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-08-05 14:09

Да бе защо направо не закриете сайта. Така със сигурност ще прсечете всички групички.

И все пак кой оценява дали са некадърни или не? На един му харесва на друг не.

Аз не съм професионален фотограф и там разните му класации изобщо, ама изобщо не ме вълнуват.

Ако толкова има проблем с това избрани променете нещо. Просто не е това начина.

Аз се опитах да гласувам за подобни снимки. Чисто и просто ми пише, че не мога.

А от тия снимки, които съм качил за предните два дена няма нито един коментар. Само тази която качих в избрани има десетина коментара... Общо взето извода е прост - коментари има само за снимки качени в избрани.

Просто осакатявате сайта. :)

И на мен ми омръзна да казам това което не ми харесва. Явно не го възприемате. Хубавата новина е, че има и други сайтове... :(

Дата:   27-08-05 14:11

Виж тук съм съгласен с теб equinox: "Със същия успех мога да си ги държа и на PC-to." Ако повече хора разсъждаваха и си държаха на харда видимо лошите изпълнения, нямаше да има толкова плява и добрите нямаше да се губят из тоновете боклук. Точно затова се и чудят тука кви гимнастики да правят, за да можем да видим и нещо по-стойностно.
Разбира се остава въпросът "А какво да правят начинаещите". Ами и те можеха да си публикуват и като имат по една седмица преди да могат да пускат снимка в Избрано, щяха по внимателно да си избират снимките, да се стараят повече при заснемането и обработката им - тоест наистина щеше да има смисъл да им се дават коментари. За жалост както казах по-горе, голяма част от народа само разтоварва картите и за да се овладее ситуацията знаеш какво става - покрай сухото гори и мокрото ... [beer] [beer] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   27-08-05 14:15

equinox,
ако много страдаш че нямаш коментарии, пускай снимките у форума, не у Албум - сума ти коментарии ще отнесеш....[smilie3]
За другото - много се изписа вече...
Решение на Админ и не подлежи на обжалване..

Дата:   27-08-05 14:17

Дам другарят Стоев също е прав. Гледай вчера Брума и Тор ква я спретнаха [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   27-08-05 14:19

equinox - аз поставям мнение на снимки, които не са в "избрано". Просто си отварям категорията "всичко" и си гледам снимки. Където реша си коментирам - гласуването е без значение.
Когато снимките ти нямат рейтинг сам си преценяваш коя снимка да пуснеш в "избрано" - отсяват се някак си. Преди се пускаха снимки седяли по 1 година и половина с по 150 рейтинг и за отрицателно време под въздействието на синдрома "овче стадо" ставаше с 300-400 рейтинг. А отдолу само ++++ и !!!!...
Заради рейтинга ли качвате снимките си?
Профитата пускат снимки и остават на по 30 точки, ама като гледам никой не се е оплакал.

Здраве да е...
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-08-05 14:21

ами аз ви казах - направете го не една, а две, три седмици даже. ама да премахвате оценяването е ужасно лошо решение.

При по-голям срок - по-малко снимки, но и евентуално по-качествени. Сигурно има и хиляди други начини да стане качването в "избрани", но не съм експерт в тази област.

Mimic надявам се да разбираш какво искам да кажа.

"Ами и те можеха да си публикуват и като имат по една седмица преди да могат да пускат снимка в Избрано, щяха по внимателно да си избират снимките, да се стараят повече при заснемането и обработката им - тоест наистина щеше да има смисъл да им се дават коментари."

ами то не е ли и сега същото? нали си има срок 5 дена :)

И как все пак начинаещия да разбере каква му е снимката и дали се е старал достатъчно като няма коментари по нея, нито пък оценки.

Дата:   27-08-05 14:25

Виж, на мен също не ми харесва да не може да се гласува преди да се пуснат в Избрано. Аз това не го знаех до преди 3-4 дни, бях отворил един профил и се разхождах да видя какво е постнато за последните 2 месеца и като се опитах да гласувам останах неприятно изненадан, че не мога. Просто ти казвам, че донякъде разбирам защо е направено така [beer]

Дата:   27-08-05 14:33

Marillion надявам се това да не значи, че трябва да чакам година и половина за да лъсне някой коментар върху снимката ми. А и щом тази снимка е правена от професионалисти и е чакала толкова време....

Може би внуците ми ще видят нещо :)))

Хм нормално е да има "овче стадо"... Доста регистрирани има.

Ами ако една снимка ми харесва, но не искам да я коментирам? :)

Ужасно много излишни затруднения. Общо взето хубавите снимки си събират голям рейтинг. Това, че на някои снимките имат рейтинг 400, моите 40 голяма работа. Човека е по-известен и евентуално с по-хубави снимки. На мен ми е интересно да видя от мойте снимки коя е по-добра, а не дали моята е по-добра от някоя си друга.

Ако професионалистите имат проблем с това... оф не ми се пише повече. Използвайте фантазията си за по нататъшни тълкувания

Отивам да гледам ТВ.

Автор: roscko   
Дата:   27-08-05 14:36

Re: За албум избрано!
Автор: boni
Дата: 26-07-05 21:33

Абе тук се говори дори да има 24 часова аноминост в "избрано" ,за да не се влияят хората от името на автора,народа реве,че като влезнел в профила на някой не можел да разбере за кои снимки там може да се гласува и за кои не...Много се радвам,че не може да се разбере и още по-трудно ще го направим ако има как!
Разберете веднъж завинаги - няма да обикаляте като цветарки кръстосано по профилите си за да си цъкате по снимките!
Мястото за гласуване е в албум избрано.Това да е ясно.
В профила не се ходи да се гласува - там се отива да се разгледат снимките на определен автор,да се напише някой коментар или критика и това се прави чистосърдечно,а не с презумпция да ви го върнат.
Гласуването се прави на точно определените за това места.В избирателната секция,а не в къщи.В къщи си бистрете политиката- няма проблем,но там не може да се гласува. В албум избрано се гласува ,а не в личния профил.
Целта на тази промяна е да се научите къде е мястото за гласуване и как се прави и да се отучите от порочната практика да си обикаляте по профилите и да си кликате взаимно по снимките,а после ние да гледами снимки без елементарни фотографски качества и с по 50 идиотски коментара отдолу.
Справка - последната снимка в раздел критика.Вижте там какви са коментарите и вижте какви сте ги написали в оригинала ,качен от автора и събрал 300 точки и коментари преди да е влезнал в избрано .

[smilie24]

Автор: Yanev50   
Дата:   27-08-05 15:28

Предлагам компромисно решение
1. Фотографии в албум-всичко да могат да се оценяват с гласуване.
2.Когато такава фотография бъде качена в албум-избрани, тези точки да се заличават и оценяването с точки да започва отначало.Така оценяването на фотографиите няма да се влияе от натрупалите се в албум-всичко точки.

Автор: Yanev50   
Дата:   27-08-05 15:33

Нека наистина има известна анонимност и поне 24 или 48часа снимката да не бъде обозначавана от кой автор е.Това ще е сравнително добър ориентир за качеството на фотографията без да се влияят оценките от името на автора.Пък по-късно вече няма как да се пази анонимност.
Предлагам също фотографиите участвуващи в различни конкурси да останат анонимни до края на конкурса.

Автор: nikolayradev   
Дата:   27-08-05 15:39

тва с анонимноста не става......
аз например си подписвам снимките,,,[smilie5]

в момента е супер,поне по рядко се виждат измислени снимки на първа страница в рейт.А

Публикацията е редактирана (27-08-05 15:41)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна