Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Hensel ili Broncolor
Автор: alina   
Дата:   24-08-05 20:05

Налага ни се да закупим спешно осветление, предназначено основно за предметна фотография с дигитален апарат. Колебаем се между Hensel i Broncolor. Може ли някой да ме посъветва кое е по-добрият изборл

Отговори на това съобщение
 Re: Hensel ili Broncolor
Автор: fotocolor   
Дата:   24-08-05 20:09

Бронколор са подобри,но и доста по скьпи.Хенсел сьщо са много добри и техните цени са доста поносими.

Дата:   24-08-05 20:14

Интересува ме доколко Бронколор дава повече възможности и дали като характеристики на светлината е по-добро защото в случая парите нямат решаващо значение Какви съществени преимущества има Бронколор

Автор: LeBiu   
Дата:   24-08-05 21:51

alexstudio е вносител на Hensel.
Остави мейл за връзка - той ще ти прати ценова листа, както и ще ти отговори на всички технически въпроси касаещи този производител...

Публикацията е редактирана (24-08-05 21:52)

Автор: alexstudio   
Дата:   25-08-05 09:31

До Alina:
Моля пишете ми на alexstudio@abv.bg и ми изпратете точен пощенски адрес.Ще ви изпратя подробна информация и ценова листа на Hensel,на който имам честта да съм представител за България.Можете да видите и сайта им www.hensel.de

Автор: dau   
Дата:   25-08-05 09:36

Определено взимай Хенсел!

Автор: джъмбо   
Дата:   25-08-05 10:03

dau говориш като че ли 10 години все със хензел си снимал [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: martin-dm   
Дата:   25-08-05 10:11

a tuka mojesh da polu4ish pove4e info за Broncolor:
AREX Ltd 146 G.S.Rakovski Str.
tel:+359 2 981 05 72
arex@techno-link.com
http://www.bron.ch/bc_home_en/index.php

Дата:   25-08-05 10:36

Джъмбо пак се изказваш неподготвен! Казах го не защото Бронколор не правят хубаво осветление, а защото дистрибуторите им в БГ са некадърници това е!

Не знам какво се буташ като шиле пред майка си без да знаеш за какво става дума!

Иначе не съм снимал нито с Хензел нито с Бронколор и не претендирам да знам кое къде е по-добро!

Автор: martin-dm   
Дата:   25-08-05 11:03

"а защото дистрибуторите им в БГ са некадърници това е!"
а бе ти си голям смешник ! ако кажеш че Ангел Пенчев е некадърен си най голямият палячо [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   25-08-05 11:45

Личния ми опит с двете марки не индикира едната да е по-добра от другата. Broncolor имат една аура на известност в БГ, която не прави нещата им по-добри. С Hensel работят един куп световни имена във фотографията, което е гаранция за перфектното им качество.

И двете фирми имат висок и нисък клас модели, хубави и не-толкова-хубави неща. За мен, ако имате финансов лимит Hensel ще ви даде повече за тези пари.

Друг е въпроса alina, дали да не погледнеш www.dynaphos.com, защото човек на който му е нужна техника от класа на Hensel/Broncolor не би трябвало да задава въпроса, който ти задаваш.

Дата:   25-08-05 11:59

Палячо ще викаш на дядо ти!

Знам за какво го казвам и си имам своите съображения и става дума специално за Бронколора! С другите продукти може работата да е различна

Айде Мартинчо като си толкова отракан кажи какво съм имал предвид и защо съм го казал? [smilie23]

Дата:   25-08-05 12:50

n1x0n написа:

> Личния ми опит с двете марки не индикира едната да е по-добра

Благодаря ти n1x0n за отговора. Задавам този въпрос защото нямам твоя опит в работа с двете марки осветление. Според мен разликите са в характеристиките на светлината, но могат да се усетят от професионалисти с дълъг опит, нещо като разликата в светлината в картините на Ван Дайк и Ван Делфт например. Иначе нямам навика да купувам китайски неща.

Автор: n1x0n   
Дата:   25-08-05 12:55

А щото те Бронколор и Хенсел се правят от швейцарски часовникари в Алпите...
От едни китайски заводи излизат всичките, да не говорим че точно тези "китайските" са откраднат модел на Бронколор и то добре откраднат.

Автор: zoomaniak   
Дата:   25-08-05 12:58

Я да Ви попитам спецове - за начинаещ фотограф ако може така да се формулира питането ми какво осветление да си купя - щото едната си стая си я постепенно правя във любителско фотостудио и т н.......и да съм искам инфорамтивно подготвен и като додът парите ми - да купувам но да знам какво и на кви цени и т н.......

Кажете нещо :)))) джаф[shtrak]

Дата:   25-08-05 13:04

n1x0n написа:

> А щото те Бронколор и Хенсел се правят от швейцарски
> часовникари в Алпите...
> От едни китайски заводи излизат всичките, да не говорим че
> точно тези "китайските" са откраднат модел на Бронколор и то
> добре откраднат.

може и да си прав n1x0n, но според мен в Китай се правят масово продаваните неща.

Автор: explorer   
Дата:   25-08-05 14:11

Аааа, мойте Хензели са си made in Germany [smilie5]

Дата:   25-08-05 14:32

Експлорер след като са ги произвели в Китай са отишли до Германия да им затворят кутията и да им сложат лепенката там :)

Автор: nikolayradev   
Дата:   25-08-05 14:38

А Хензел и Гретел?????
те как са?....:))

Автор: джъмбо   
Дата:   25-08-05 17:19

аз снимам с "тъпо" китайско осветление и съм много доволен
снимал съм и с марково което ми жълтееше за разлика от "тъпото" китайско което ми докарва перфектни цветове на баланс светкавица
драми с рисунака на светлината нямам
е дизайна е дървен и не е мис красавица но пък дреме ми на шишарката със спестените пари си взех скъп обектив....

и дао вземи се стегни щото постинга който спретна преди моя точно това говореше все едно си експерт
няма смисъл да ми се правиш на цонев който обяснява царо какво точно казал два дена преди това.....

Автор: GuruMMX   
Дата:   26-08-05 00:33

xa xa xa[smilie7]

Дата:   26-08-05 00:34

tabelka.. :)

Profoto mu e majkata!
Дата:   26-08-05 00:48

i az taka..
mnogo sum dovolen ot kitajskite.
Njamam nikakvi zabelejki!
Ne sum sujalil nito za mig za pokupkata..
imam 2x900 W/s 1x600 w/s i edno 400 w/s.
Vsichkite sa si super, a 900 w/s sa jelezni! :)
neznam otr koj sa gi kopnali, no sa ubijstveni prosto! (s po shirochkija baionet sa!)
ne vijdam nikuv smisul ot markova technika s cena x4 ili povechko.. :)

a ako njakoga si vzimam markova technika shte e takava: http://www.profoto-usa.com/products/pro-7/pro7_fhs.asp
https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/ocod4747.JPG
http://www.profoto-usa.com/images/products/pro7b1200_zoom.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/cjfg3644.JPG
http://www.profoto-usa.com/images/products/pro7b_battery_zoom.jpg

Автор: GenaDP   
Дата:   26-08-05 06:02

Ех, дечица... Хензел и Бронколор имат едни неща, дето китайците още не правят - генератори и глави към тях. Рихтер (сигурно не сте я чували тая марка, ама нея я има) и Балкар са също с много добри решения в тая област...

Китаеца прави за масовия пазар, т.е. най-често продаваните стоки. Ако ще се вземат моно-блокове, то разлика голяма м/у жълто и европейско не виждам (освен КК-то). Нали внасям Фалкони - знам много добре как са направени отвътре. Но щом онея имат бол пари за трошене - да нариват Брон-ове. Друг е въпроса, че няма да използват и 20% от възможностите на някой Grafit A4 например, ама нека да пазарят...

Дата:   26-08-05 19:30

Gena, imenno de :)

[beer] [beer] [shtrak] [thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна