Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да ме светне относно DSLR
Автор: Rosh   
Дата:   24-08-05 16:05

Здравейте. Може ли някой да ме светне за обективите на ДСЛР. Какво значи фокусното разстояние? На любителските цифрови зума се измерва в еквивалент 1:35. Какво значи при обективите на ДСЛР например фокусното разстояние 70-300 - има ли зум и какъв е той спрямо любителските? И какво значи кит или китовия обектив?
И още един въпрос. Аз съм любител и не вадя пари с фото, така че ще помоля при отговор да се съобразявате с това. А въпросът ми е следния: знам че няма един универсален обектив за всички разстояния, а аз обичам да снимам от далече и макро. Та в тази връзка ви питам, какъв комплект от обективи е необходим към Canon 350D kit за да задоволя моите потребности, и може ли този комплект да се купи за сума от 1000-1200$$(нови обективи, не втора ръка). Знам, че от обектив до обектив има голяма разлика като в качество, така съответно и в цената. Но аз не държа на супер супер качество, а и смятам, че какъвто обектив и да бъде, качеството все ще е по-добро от сапунерките и даже доста. Ако греша моля да ме извените. Чакам отговори на всичките ми въпроси. Предварително много много благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да ме светне относно DSLR
Автор: fotocolor   
Дата:   24-08-05 16:11

Само 350Д-тяло струва 1000$.Китовият 18-55 е около70-90$.Само до тук си 1090$.
Едно добро телеобективче е около 300-500$.Така че сметни си сам.Ако ще изкарваш пари-кувай добри и скьпи обективи,но все пак последния избор си остава изцяло твой.

Автор: aquarius_v   
Дата:   24-08-05 16:11

Чекай сега да видим дали поне малко съм схванал от толкова четене на ФФ [smilie7] [smilie7] [smilie7]
Rosh написа:

> И какво значи кит или китовия
> обектив?
>
> Canon 350D kit

kit ------> китов обектив май ей тФа - Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Zoom Lens
!!!! Дано не бъркам щот са ма размажат!!! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

А за фокусното разстояние ....кат почерпиш!!! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

АБе по-добре там да кажат напредналите че там са едни сметки а имам 4 по алгебра!!! [smilie10] [smilie10] [smilie10]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (24-08-05 16:13)

Автор: snake79   
Дата:   24-08-05 16:14

Е те това е въпрос[smile]

Някой трябва да ти пише 1 час за да ти даде отговор на всичо виж по-долу линковете и ако има нещо неясно тогава питай.

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=203765&t=203765&phorum_uriauth=

Автор: aquarius_v   
Дата:   24-08-05 16:19

ААААААААААААААА Сега се сещам!!!!

Скийй тук кво става [beer] [beer] [beer]
Мини го стъпка по стъпка и ще ти се изяснят много неща. То е за Canon ама нема се пуашиш, принципа е същия!

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   24-08-05 16:32

fotocolor Добре знам колко струва Canon 350D kit. Само, че не 1090$, а 890$ заедно с обектива. А сума от 1000-1200$$ беше само за комлект обективи.
snake79 Аз само искам да знам дали 300мм се равнява на 300/35 8.5кратен зуум в сравнение с любителски апарат или значи нещо съвсем друго.
А за изкарване на пари - та вече ми е късно да се преориентирам. Това ми е само хоби.

Дата:   24-08-05 16:41

И моля като ми казвате за някой обектив, кажете конкретно цена и модела. Благодаря!

Автор: holden   
Дата:   24-08-05 17:09

Значи на компактните камери фокусното растояние се дава в 35мм еквивалент защото хората за свикнали с него и знаят какво значи.

Zoom обективите са обективи които си сменят фокусното растояние, например китовият е 18-55mm. Има и друг тип обективи на които тук им викаме твърди, а на запад им викат "primes", които са с фиксирано фокусно растояние.

На zoom обективите увеличението се мери по два начина. Единият начин е да сметнеш пропорцията между най-дългата и най-късата дължина. Например 75-300 мм обектив става 4х. Другият начин е да мериш колко пъти по-голям е образът спрямо "нормалният" образ. Нормалният образ се получава на различни дължини в зависимост от големината на сен3ора или филма. На 35 мм филм нормалният образ се получава на 48мм. Понеже повечето от нас снимат на такъв филм, 100мм обектив увеличава 2 пъти изображението, защото 100/48 ~= 2. 300 мм увеличава 6 пъти, защото 300/48 ~= 6 и т.н.

Пък сега за твоя въпрос: за толкова пари аз бих ти препоръчал Цанон 28-135 УСМ IS, и някой от по-дългите зоом обективи, например 70-200/4Л или 75-300, всичките Цанон. Ако имаш пари, купи си и един-два твърди, например 50/1.8 е $70, а 85/1.8 е страшен, струва около $350.

Дата:   24-08-05 18:10

Holden балгодаря за подробен отговор. Какво ще кажеш за следната комбинация:
1.EF 50mm / 1.8 II
2.EF 75 - 300mm / f 4 - 5.6 IS USM
3.EF 28 - 135mm / 3.5 - 5.6 IS USM
4.Sigma AF 28 - 80mm / 3.5 - 5.6 mini zoom macro Aspherical II
Дали всичките могат да станат за Canon 350D. И дали може да се приспадне EF 28 - 135mm / 3.5 - 5.6 IS USM при наличие на китовия EF-S 18-55 / 3.5 - 5.6 и 2.EF 75 - 300mm / f 4 - 5.6 IS USM без вреда на интересите (от макро до теле).
Виж понеже исках Canon S2 IS, предимно заради зума*12, макрото и стабилизатора, но разбрах, че сигурно няма да се спра на това. А дали ще мога да докарам за тези пари дето писах същия зум? За качеството спор няма.

Автор: thor   
Дата:   24-08-05 18:23

вземи си едно 300D и свестни обективи ..
за макро и портретки EF 100mm f2.8 Macro USM
ИЛИ само за портретки EF 85mm f1.8 USM ..
за фотки надалече си вземи един EF 300mm f4.0L IS USM ..не си харчи ПАРИЧКИТЕ за скапана популярна оптика ..защото в един момент ще си я блъскаш в кратуната ..а имаш парички като гледам по питанките ти за наистина добра оптика ....[smilie6]

[beer]

Дата:   24-08-05 18:32

thor Защо 300Д? Не ставт ли за 350Д. Или заради разлика в цената.

Каво ще кажете за Sigma като цяло и за Sigma(Canon) AF 50-500 mm f/4-6.3 EX APO RF HSM. Дали може да замести EF 75 - 300mm / f 4 - 5.6 IS USM и EF 28 - 135mm / 3.5 - 5.6 IS USM?

Автор: Стоев   
Дата:   24-08-05 18:32

всеки ден е петък, напоследък.......
май ще излезе прав Тор - купи си обектифчета, после гледай за тялото, че тела (особено Канонски) се бълват през няколко месеца, ама обектифчетата си остават...

Автор: thor   
Дата:   24-08-05 18:39

ами защото фотките които ще изкараш с тези обективи които ти предлагам закачени за 300D ,ще са по добри от тези които ще направиш с 350D ,но с обективите на които ти си се спрял ... а догодина ще има по нов 350Dххх ,с който пак ще вадиш същата боза ако ползваш същите популярни обективи ,а фотките ти с 300D и по хубавите обективи ще си бъдат пак по добри ...това си е мое мнение ..в крайна сметка ти си решаваш ..аз само ти давам някаква идея за размисъл ..[smilie6]

[beer]

Автор: navy   
Дата:   24-08-05 18:40

Бях писал преди седмица-две в една тема, че по добрия вариант е ефтино тяло с голяма матрица - 300Д, и хубави стъкла.
Като гледам още има хора с неуврели тикви!

Автор: holden   
Дата:   24-08-05 20:39

Тхор е прав https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/buxz3959.JPG
http://img.slickdeals.net/images/smilies2/iagree.gif. Много по-важно е да си купиш хубави стъкла, защото ще ги използваш 10-20 години. Ново тяло се купува всеки 2-3 години [shtrak] .

Аз лично бих те посъветвал да не купуваш Сигма или Тамрон и подобни. Освен това ако купуваш вариообективи, гледай пропорцията да не е повече от 3х, например 70-200 или 17-40. Сигма имат един 28-200, който сигурно е жив зян https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/tznp2883.JPG
http://img.slickdeals.net/images/smilies2/blowup.gif
.

Ako si nov vyv fotografijata, pochni sys 28-135 IS USM i 50/1.8. Като поснимаш малко ще ти стане ясно дали ще се специализираш в портретки, макро, архитектура, природа и т.н. За всяка работа има съответните обективи, например за спорт ти трябват телета, но за природа търсиш широки.

Освен това, задължително купи външна светкавица. Аз в момента снимам със 420ЕХ. Не ти препоръчвам да скачаш директно на 550ЕХ или (пази боже) 580ЕХ, защото имат фунции които няма да използваш в началото. Веднъж като напреднеш ще си вземеш една от 5** светкавици и 420 можеш да я използваш като slave.

Автор: navy   
Дата:   24-08-05 21:15

Аналог на 550-ката е на Сигма 500 DG, за парите си от триста и няколко лева си е напълно разумен избор. Но стъкло Сигма по скоро не[smilie23] . Има добър макро обектив на Тамрон, но разликата в парите е малка и УСМ-то за пореден път печели [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна