Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Canon IS2
Автор: giiv   
Дата:   24-08-05 10:46

Интересувам се дали си струва да си взема този апарат. Питам хората които са имали работа с него. Цената от 1040лв дали е добра? Дълго се колебах да си взема камера, вместо фотоапарат, но Canon IS2 се представя почти като камера( 12х варио в видео ревим + стререо звук) пък си е фотоапарат. Моля за мнения![smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon IS2
Автор: Stoyan_5   
Дата:   24-08-05 10:47

[smilie24]
Цената е добра!

Автор: Stoyan_5   
Дата:   24-08-05 10:48

Но не очаквай от него да бъде видеокамера.

Автор: kokitch   
Дата:   24-08-05 10:53

това е единственият с 12x оптично варио. с дигиталното прави 48x комбинирано. заради това си заслужава да го вземеш, ако ще ти е в полза вариото разбира се. PowerShot S60 например е на същата цена, също е с 5 мегапиксела, но има само 3,6x оптично приближение. аз се колебах дали да взема IS2, но размерите му ми се сториха големи за задния джоб. Добра е камерката

Автор: lans   
Дата:   24-08-05 11:01

Според мен е много добра любителска камера. И цената на която си я намерил е добра, аз я купих за 1079 лв.

Дата:   24-08-05 11:08

а видеото е супер!
[smilie24]

Автор: giiv   
Дата:   24-08-05 13:40

lans, искам да те попитам какво включва комплекта на Canon IS2 като си го купил? Адаптери, филтри има ли в комплекта?

Дата:   24-08-05 14:34

не, само това което е описано в комплекта
"16MB SD card supplied; SW - Canon Utilities; Remote capture from USB interface(exclusive software);4x AA batteries; "
всичко останало се купува допълнително, но не знам къде е най-изгодно.

Автор: gorbi   
Дата:   24-08-05 19:21

Абе има и по-арни цени за тоя апарат ...... от етроникс, аз всичко от там си взимам доста по евтинко..... Ама вие си знаете най-добре..... [smilie3]

Публикацията е редактирана (24-08-05 19:24)

Автор: vasko1   
Дата:   24-08-05 19:37

А някой да знае, този модел може ли и как да се свърже с външна светкавица /например Уномат/,защото всички вградени такива са със слабо водещо число.

Автор: snake79   
Дата:   24-08-05 19:48

Автор: kokitch
Дата: 24-08-05 10:53

това е единственият с 12x оптично варио. с дигиталното прави 48x комбинирано.[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Я пак...................

Автор: naturehunt   
Дата:   24-08-05 20:05

Я, че то и мойта паналайка е 12х4=48х - ооо чудо :)))

Дата:   25-08-05 09:51

snake79 какво искаш да ти обясня
12x optical zoom и 4x digital = 48x combined
нещо неясно ?

Дата:   25-08-05 10:13

vasko1 : http://web.canon.jp/Imaging/pss2is/package-e.html#others
High-Power Flash HF-DC1

Публикацията е редактирана (25-08-05 10:19)

Автор: nedko   
Дата:   25-08-05 10:14

я кажете, де са тия цени..

giiv отде мислиш да го купуваш?

gorbi - де е тва етроникс?

Автор: Стоев   
Дата:   25-08-05 10:45

Дата: 25-08-05 09:51

snake79 какво искаш да ти обясня
12x optical zoom и 4x digital = 48x combined
нещо неясно ?
аз, нещастникът, още страдам, че се изръсих за няма и обектифче, а онези нещастници от Canon са пропуснали да ми сложат и дижитал зум на сапунерата...
мъка, братче, МЪКАААААА, искам си дижиталния зуум пък ....[smilie2]

Публикацията е редактирана (26-08-05 17:00)

Дата:   25-08-05 12:05

Стоев не те разбрах добре, с мен ли се подиграваш или с Canon, или аз казах нещо неточно, разясни моля

Автор: Стоев   
Дата:   25-08-05 12:14

kokitch,
хората, дето споменават у писаниците си за дигиталният зум на един фотоапарат (като добавка към оптичният), ме карат да се усмихвам...
същият дигитален зум, ама с по-добро качество, ще си направиш на компютъра после..
това имах предвид ;)

Автор: vasko1   
Дата:   25-08-05 12:16

Lans благодаря за отговора ти, но става въпрос някой успял ли е да ползва външна светкавица, не специална Канонска и то със специална шина, за която получих следния превод от "Преводач"-а на Гювеч: " Това прикрепимо допълнително блясване може да бъде използувано за да пленява фотографически поданици, които са твърде далечни за да може вградената светкавица да свети." Ти лично само вградената ли ползваш.

Дата:   25-08-05 12:18

така е, дигиталният зуум е боклук, само разваля качеството на снимката, прав си също че на компютъра ще си направиш по добър зуум, защото фотошопа примерно е по добър в това от софтуера на камерата.
аз просто обяснявах за зуума, иначе стават наистина големи измами по писаниците...

Автор: gecko   
Дата:   25-08-05 12:19

kokitch, виж какво ти е написал по-горе naturehunt ...[smilie8]

ако не знаеш какво е това животно "паналайка", погледни тук; вгледай се по-специално къде пише "12х" [smilie25] [smilie25]

и недей се набутва като Стоев с 3х обективи, питаш ли ме и мен каква е мъка с това ...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/ypei1703.JPG
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/fdlenses/fdzooms/FDn35105mmf35b.jpg

Дата:   25-08-05 12:23

абе някой хора защо ми изкривяват написаното, на автора на темата му обясних с две думи за зуума на IS2, а пък и не съм писал че имам 3x zoom, еее начи

Re:
Автор: gecko   
Дата:   25-08-05 12:29

Не се заяждам, просто цитирам написаното...

Дата: 24-08-05 10:53

това е единственият с 12x оптично варио ...

а темата за 12х, 3х, или "твърди" обективи е друга ...

Дата:   25-08-05 12:32

аз говоря за зуума при дребосъците на Canon, не включвам обективи за дслр....
ти поне си казваш, че не се заяждаш щтото повечето тука май за това влизат във форума

Автор: Rosh   
Дата:   25-08-05 14:22

Искам само да кажа мнението си са дигитален зум. Като всичките поне малко знаещи, разбирам, че дигиталния зум е подобно на увеличение на компютър, което естествено влошава качество на снимката. Но понякога когато няма много голямо значение от качеството дигиталният зум при сапунерките е незаменим. Ето един пример: когато снимаш един доста отдалечен обект през слънчевия ден, който се намира във сянка, няма начин да му видиш детайлите ако или не се приближиш плътно или да го докараш със зума. И в тези случаи, когато не стига оптичния зум се налага да се използва дигиталният. Тогава фона на снимката остава преексониран, а обекта се вижда....Е не с добро качество, даже по-скоро с доста лошо, но поне се вижда. А пък иначе изобщо няма да разбереш какво си снимал.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна