Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Za bateriite da popitam?
Автор: Petinka   
Дата:   20-08-05 22:22

Moje mnogo oligofrenski da prozvuchi pitaneto mi, no vse pak-veche poveche ot godina snimam s moq Olympus, kato izpolzwam baterii i zarqdno pak na tazi marka. Neshto naposleduk mnooogoo bavnichko mi reagira fototo, ta vzeh da se zamislqm da ne sa sdali bateriikite bagaja. Kajete-imat li nqkakuv "srok na godnost" zarejdashtite se baterii i ako da, kude da si kupq samo bateriiki?
thnx

Отговори на това съобщение
 Re: Za bateriite da popitam?
Автор: holden   
Дата:   20-08-05 22:36

Може много олигофренски да прозвучи питането ми, но все пак-вече повече от година снимам с моя Олъмпус, като използвам батерии и зарядно пак на тази марка. Нещо напоследък мнооогоо бавничко ми реагира фотото, та взех да се замислям да не са сдали батерийките багажа. Кажете-имат ли някакъв \"срок на годност\" зареждащите се батерии и ако да, къде да си купя само батерийки?
thnx

Автор: pmartinov   
Дата:   20-08-05 23:11

holden мерси за превода !

В Техномаркет Европа има Саньо 2300-2500 маh 7-8 лева.Запомни че акумулаторните батерии са Саньо и останалите.Ползвам същите от 1985г.Тогава ги купувах от Западна Германия.

Автор: Crossblade   
Дата:   20-08-05 23:47

Еее значи моите Energizer са много гадни в сравнение със Саньо [smilie19]

Запомни, хората са spamers и разни други (ама това е извън темата [ezik] )Petinka написа:

Дата:   21-08-05 00:35

Повечето зареждащи се батерии имат живот около 500-1000 цикъла. Бързозарядните устройства им скъсяват живота няколко пъти.

Автор: Стоев   
Дата:   21-08-05 00:52

Доволен съм си от батериите Sanyo - имам "нов" комплект 2300mAh от 2 месеца и друг 2100mAh дето помпам честичко от около година и половина с бързо зарядно Sanyo NC-MQR01.
Не намирам, че цената им като консумативи за фотоапарат/светкавица е висока, а докато им се скапе "жизненият цикъл", ще са излезли нови батерии и зарядни на пазара.

Дата:   21-08-05 00:54

Мда. Аз имам три комплекта по 4 батерии 2500 маха за да ги въртя из светкавиците. Като дойде време да ги сменям ще си купя 10000махови батерии които тъкмо ще са навлезли [smilie19]

Автор: darko   
Дата:   21-08-05 11:32

и аз имам Maha - много добри са. Бая четох преди да си взема батерии и мога да кажа следното според прочетеното де - Maha, Energizer и Sanyo си делят върха. Един модел на едните е на върха, като излезат новите модели си разменят местата и така.

Автор: fobo88   
Дата:   21-08-05 19:06

A az garantiram, 4e Sanyo i Energizer 2500 Mah se pravqt v 1 garaj / fabrika / VERVAITE MI! I sa mnogo dobri. GP su6to sa na nivo.[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   21-08-05 20:02

Фобо,
Енергайзер правят и канонски ВР-511А.
Имаш ли лично виждане за сравнение по цени(с доставка в БГ) и по качество с оригиналните канонски?

Автор: Sailor   
Дата:   21-08-05 20:26

Лично аз ползвам GP 2500 mAh. Нямам забележки. При експлоатация на акумулаторните батерии е важно да се знаят няколко неща:
1. Не спирайте зарядния цикъл на батериите - така се проявява ефекта "памет". Т.е. батерията помни дикъде е заредена и следващият път се зарежда само до там, поради което капацитета и пада.
2. Зареждайте батериите след като са разредени нацяло.
3. Препоръчително е използването на т.нар. интелигентно зарядно. В него има вградена функция за пълен разряд на батерията преди да започне зарядния цикъл и контрол на зареждането. (Не са скъпи - може да се намерят за по 16-20 лв.)

Автор: ROLIK   
Дата:   21-08-05 22:20

перфектно казано Sailor,ще добавя само още нещо свързано с точка 2 и 3 от твоите. ако ти липсва функцията "разряд" в зарядното не е кой знае какъв технически проблем да си ги разредиш и сам..дори може и да използваш зарядното си за тая цел без разбира се да го включваш в ел. мрежа.

Автор: Sidewinder   
Дата:   21-08-05 23:02

Petinka , най-употребяваните акумулаторни батерии в момента се делят на 2 вида според химическия процес: на NiMh( никел-металхидрид) и на Lithium Ion .Литиево-йонните в доста по-малка степен показват ефекта "памет". И могат да се зареждат практически когато на тебе ти се иска, а не когато са напълно разредени.За справка - виж си батерията на GSM-a. Разликата в цените не е много голяма.Това за "бързото" и "бавното" зарядно е вярно.Затова може да се поогледаш за зарядни устройства, които имат превключвател "бърз/бавен" заряд.

Публикацията е редактирана (21-08-05 23:03)

Дата:   22-08-05 01:15

//offtopic
Имам 4 Energizer Ni-Mh 2500mah на 1, максимум 2 заряда, в оригинална кутийка. Дали струват нещо ? Просто имам още 4 такива + 4 UNiross 2300 дето ми дойдоха със зарядното, та викам тея да не ги ползвам, туко виж им взема нещо [cool] Ако някой има идея на какви пари се продават в България, ще се радвам да ми пишете. Имам данни на профила [ezik] Мерси, Поздрави.

Автор: fobo88   
Дата:   22-08-05 09:15

>Stoev : Nqmam informaciq. Predpolagam 4e samo si slagat imeto na bateriite. /Naprimer vurhu GP - na GP i na E-film sa d takiva parametri.

Автор: Petinka   
Дата:   22-08-05 12:01

Виждам, че добре сте си поговорили на тема "батериите и имат ли почва те у нас" [smilie5] Благодаря, явно трябва да си купя нови!

Автор: jordan82   
Дата:   22-08-05 13:04

Crossblade,
Една такава батерия струва 7 лева без ДДС. Ама защо ще ги продаваш и какво значи излишни? На мен никога не ми стигат, пък на теб са ти излишни.
Sailor,
не е необходимо да са напълно разредени батериите, за да ги поставиш да се зареждат. Дори напротив, от Energizer препоръчват, ако не си използвал скоро батериите да ги поставиш за един-два часа на зарядното, защото докато стоят заредени губят по около 1% от заряда си на ден.
Другото, което исках да добавя по темата е, че повтарянето на цикъла зареждане-разреждане като брой пъти зависи от капацитета на батерията - колкото е по-висок, толкова по-малко пъти може да се презарежда.

Дата:   22-08-05 13:06

И още нещо, батериите Energizer, които се продават в България (но не по сергиите) се правят във Франция, Унгария или Китай. И не в гаражи, а в заводи.

Дата:   22-08-05 13:47

**edit - като се замисля няма смисъл да си ги продавам, че знам че и да не ги ползвам ще държат яко, така че ще си ги пазя [smilie18]

Поздрави.

Публикацията е редактирана (22-08-05 13:50)

Дата:   22-08-05 14:51

ами и аз това исках да ти обясня - никога не са достатъчно. Аз навсякъде ходя с един чифт в апарата и 2 резервни (всичките по 2500 мАч) и зарядното. Не че не ми издържат достатъчно, ама по-добре да не ги мислиш и тях, нали?

първа  назад  1     всички  напред  последна