Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За краденето на души!!!!!
Автор: zoomaniak   
Дата:   20-08-05 00:03

Стара индианска притча гласи, че ако някой фотограф ги снима той им взима душата. Ние дали правим според вас това - да взимаме душите на хората и да ги слагаме върху хартията за идните поколения........какво мислите!!!!!!! [shtrak]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/vjcl4456.JPG
http://zoomania.org/albums/album101/adl.sized.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: За краденето на души!!!!!
Автор: explorer   
Дата:   20-08-05 00:06

Сещам се за "Дънди крокодила" - мацката като искаше да снима един абориген, и той и вика "няма да можеш да ме снимаш". "Защо, страхуваш се да не ти взема душата ли"? "Не, не си свалила капачката на апарата" [smilie5]

Автор: Marillion   
Дата:   20-08-05 00:08

Те за това ли ги затвориха индианците в резервати...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: carissima   
Дата:   20-08-05 00:12

explorer[smilie25]

Zoo, 4ove6kata du6a ne e ne6to, koeto moje6 da otkradne6.Ili pone az taka si mislq, za da otkrane6 ne4iq du6a trqbva da razbere6 mislite mu, 4uvstvata mu, trevogite i radostite, ne6tata, koito zanimavat suznanieto mu, suni6tata mu, me4tite mu, ambiciite i t.n. da ne produljavam. Smqta6 li 4e edin fotograf moje da napravi tova s vseki svoi model?

Автор: maggot   
Дата:   20-08-05 00:15

be de da znam kvo stava[smilie21] [smilie25] [smilie21] [smilie21] [smilie18]

Автор: carl_cox   
Дата:   20-08-05 00:17

душата не може да бъде открадена...виж продадена-бих се съгласил...

в този ред на мисли фотографията не намира значимо място в окултните занимания...поне според мен

Дата:   20-08-05 00:17

Карисима - усещаш ти нещата от живота. Да така е - но няма ли известна доза страх снимайки даден модел - показвайки портрета му самият модел да види себе си но по начин, който е видим само за фотографа. И не е ли това една от целите ни - да покажем това което виждаме с наще очи....на хартия - да го покажем и на модела - стига да ни е познат или на зрителите, които ще съзерцават снимките....

https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/ccrj3923.JPG
http://zoomania.org/albums/album101/acy.sized.jpg

Снимах тези дни една жена и тя ми каза че до сега на снимка никога не е изглеждала така замислена - разбирате ли ме. Ние показваме на самите модели характера им по начин по който и те не го усещат - примерно.....[shtrak]

Дата:   20-08-05 00:19

Карл-кокс - но на снимка можем да се видиме много по различни стига да ни снима строго определен одухотворен фотограф с дълбоки познания над хорските души.......[ezik]

Автор: ecobo   
Дата:   20-08-05 00:19

Аз душите им ги оставям - за чий са ми!? Ама им вземам други работи - на кой пари, на кой авторски права...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-08-05 00:25

Da, prav si fotografut vijda ne6tata razli4no, no tova e izkustvo i kato vsqko izkustvo to ne e realnost. Ako uspee6 da ulovi6 dobrotata v edin vidimo surov 4ovek, togava si profesionalist, no ima i drugo v dne6no vreme horata obru6tat malko vnimanie na sebe si, vse po rqdko se zamislqt za dobroto i zloto, za plusovete i minusite v haraktera si, koeto si e 4ast ot du6evnostta. I fotografut e tozi, koito ulavq tezi ne6ta, ne6tata za koito horata ne namirat vreme ot problemite okolo tqh.

Автор: Стоев   

кефя се да цъкам и бегам бърже преди да са ми го върнали...
какви души, какви 5лв..
а още търся Истинската ПаткаТА, ма нема....
ша и се отпукам, като ми падне някогаш...[ezik] [beer]

zoomaniak-както и да те снимат-след затварянето на затвора-пак си оставаш същият китук [smile]

прави разлика между това да "надникнеш " в нечия отворена душа и това да я "откраднеш"....на мястото на открадната душа какво остава???

Дата:   20-08-05 00:28

praznota

Дата:   20-08-05 00:29

Карисима: Защо да не ереалност изкуството след като то оставя трайни следи в нас и хората до които се докосваме. Е то зависи какъв си като автор и до колко чувстваш това изкуство - за мен си е реалност [ezik] [ezik] НО си права че хората не се замислят. Те си знаят клишето: "Аз не съм фотогеничен" и тва само повтарят. Уффф ще лягам мили форумци че утре съм на бачкане.....пак ще пиша надявам се да показваме по-често душите на хората на самите хора пред техния поглед........

Мир вам вълци....[shtrak]

Автор: holden   
Дата:   20-08-05 00:29

А на някои хора даже няма и какво да им вземеш... Аз сега се чудя тези девойки дето съм ги снимал колко души са имали. Една сесийка със средно 400-500 снимки... мда.

Пък това за индианците ми напомни за нещо. Значи тукашните резервати са със статут на независими територии и федералните закони не важат при тях. И затова във всеки резерват--две три казина, публични домове, и т.н. Хората гледат да вадят пари от каквото могат [smilie19]. Така че не знам за какви души става дума, ама индианците едва ли все още вярват в това.

Дата:   20-08-05 00:30

няма такова понятие "празна душа" в реалният живот...моля моля

Дата:   20-08-05 00:32

Карл кокс ще кажа само че една жена ама то тя се оказа художничка не ми даде да я снимма защото се страхуваше че душата и ще бъде взета - наречи я луда за връзване НО беше напълно сериозна в доводите си - а какво лице имаше не е истина - охх [ezik] айде бегам

Автор: Стоев   
Дата:   20-08-05 00:33

алооо, не се пипай преди сън......[ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   20-08-05 00:33

Kak da nqma be[smilie11] Ti ako ne si se sre6tal s bezdu6evni hora zna4i si 6tastlivec. Moite pozdravleniq[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   20-08-05 00:38

А дали има разлика между душа и разум, и ако има, къде е границата? Или между душа и морал? Малко ми се струва че използваме понятията взаимозаменяемо, но някъде има разделителна линия.

Дата:   20-08-05 00:43

Ami, holden, mislq, 4e ima razlika, no vse pak ne6tata sa navurzani- moralut e podvlasten na razuma, razuma na du6ata i taka malko po malko granicite se zali4avat.

Дата:   20-08-05 00:48

Пиши на кирилица плийз.

За първото съм съгласен че моралът е подвластен на разума. За второто не съм убеден. Ако разумът е подчинен на душата, тогава кое контролира душата? Ако е "нищо", тогава хората които са бездушни не са виновни за това, а просто са се родили така.

Ако приемем че душата съществува, би трябвало да има някакъв рационален процес който да й влияе по някакъв начин.

Дата:   20-08-05 00:51

zoomaniak-жалко, че твоята позната художничка се е страхувала, че може с един кадър да вземеш душата й...

доста нелепо звучи за творец, занимаващ се с такъв тип изкуство...

ако ми беше казъл, че с поглед би могъл да й вземеш душата повече бих ти повярвал...[smile]

Автор: niavaah   
Дата:   20-08-05 01:19

Nie kradem dushi s pogled...taka 4e..

Автор: algaivel   
Дата:   20-08-05 01:21

А доколко една снимка разкрива душата на човека?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна