Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица и ФЗ10
Автор: snake79   
Дата:   19-08-05 15:59

Повечето предполагам го знаят но все пак.
Та значи ако снимате с външна светкавица с Панасоника по-добре е да снимате в режим А/S/М.

1. Избирате съответния режим а именно А/S/М
2. Влизате в менюто и там в AE MODE избирате "S" - тоест да снимате с приоритет на скоростта.
3. Избирате сравнително висока стойност 1/200, 1/400 до 1/800.
4.Снимате

Защо е тая гимнастика: снимките ви стават малко по-остри. Ако целите да замразите напълно движение. Можете да използвате зума до която стойност си поискате.

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица и ФЗ10
Автор: aquarius_v   
Дата:   19-08-05 16:13

А каква да е светкавицара - за FZ20 питам???

[thankyou]

Автор: CYPER   
Дата:   19-08-05 18:12

И аз питам - скъпи ли са много?

Автор: behemoth   
Дата:   19-08-05 18:59

e каква е тази светкавица дето се влияе от скорост. Ако нямаш други източници на светлина ако ще и на 10 сек да снимаш все ще са ти толкова остри снимките...

Автор: snake79   
Дата:   19-08-05 19:59

Светкавицата е:http://www.tocad.com/flash/PZ40X.html
Но в БГ струва много пари-200лв.Взех я защото е с GN 40 а на мен често ми трябва силна светкавица.
Преди бях с Unomat B24Tag - струва 65 лв.Много добре работи с Панасоника.И наситина си струва да се купи все пак сте дали 1000 лв за фото още 65лв и ще видите разликата.

behemoth не се влияе. Просто при по- висока скорост на снимане съм написал горе какви са предимствата.
Иначе до скорост 1/800 няма значение с каква скорост ше се снима. Светлинния импулс от светкавицата е много кратък (нека специалистите кажат колко), така че все едно от скороста на снимане - освен ако не снимаш при сумрак и и искаш да използваш и наличното осветление.

Публикацията е редактирана (19-08-05 20:11)

първа  назад  1     всички  напред  последна