Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да разлаем кучетата
Автор: J0R0   
Дата:   10-11-03 10:13

Гледахте ли филма снощи?
Това ми е един от най най любимите филми.
Макар темата да не е много за тук все пак в може да се обсъдят някои въпроси, свързани с визията.
Какво е действителността - това което ни представят изображенията ли?
Няма да питам до каква степен е позволена манипулацията, защото филма отговори на тоя въпрос - щом в политиката вскичко е позволено, то в изкуството е глупаво да се налагат граници.

А видяхте ли как ес правят изображения.
Албанката държи плик с чипс, заради формата на ръцете. А котката се добавя по дигитален път, за да има по-голям избор на котки при редактирането :-)
Ами фоновете?
Албанско село, горящ мост... иска ми се да имам такава библиотека с фонове!

Отговори на това съобщение
 Re: Да разлаем кучетата
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-11-03 12:37

Политиката е манджа от илюзии за еднократна консумация на опитоменото стадо. Днес е захар, утре е сол, ценностите и са 1 стотинка, по възможност взета от найвника и умножена в собствения ви джоб. Ако политиката е изкуство, то изкуството в никои случаи не е политика. Изкуството е оазиса в пустинята, дето може да се спаси отшелника, изкуството е прът в спиците на безконтролно засилваща се каруца, изкуството е естествената храна, от която не се наддава само на кила, събрана и приготвена за идните поколения, ако успее да бъде опазена. Изкуството е оная роза, която е търсил малкия принц и не е намерил в цялата градина с култивирани рози. Човека на изкуството, влязъл в служба на политиката може да получи за храна само материални дивиденти, заплащаики с духовни, ако въобще ги е имал. Кандидат и пишман политиците доста обичат да излагат визия за това, що е то изкуство. Изкуството е цвете, което може да бъде стъпкано както от слон, така и от овца.
Бау-бау.

Дата:   10-11-03 12:56

Ти гледа ли го филма?
Май в друг филм не съм виждал Робърт Де Ниро и Дъстин Хофман да си партнират в главните роли.

Дата:   10-11-03 13:16

Да, гледах го и снощи..имам го на СД и видеокасета, интереса ми към него предизвика изказването на оня..министър на информацията на Ирак, по време на една пресконференция [smile] , а иначе, Де Ниро е бог във всички свои роли, роден артист един път.

Дата:   10-11-03 14:12

И аз си го записах снощи на видеокасета
[smile]

Автор: tsvetka   
Дата:   10-11-03 15:52

Гледах Матрицата, че не обичам да ми дублират Де Ниро на български... Иначе филмът е наистина брилянтна илюстрация на механизмите, по които се манипулира общественото мнение. Изобщо хубава тема... какво всъщност е реално? Биреното "сехи" коремче на Де Ниро. Е ли?
А и въпросът за визията (тукашния повод) е само една малка част от цялата тема за "разлайването". Между другото в Матрицата основната идея съдържа подмяна на действителността again!
Повторението на мотива ми напомня снимката с двата гълъба на JORO ;) - а какво всъщност се е случило на изходния материал [smilie11], пък за извънземните да не говорим. Ама да не изместваме темата [smilie3]

Автор: nikonf100   
Дата:   10-11-03 18:44

абе жороооооооо що се оставяш един филм да те подлъже така като човек който снима на блубокс мога да ти кажа че този епизод бе голямо изхвърляне и е само за вярващи лаици и за ефект
снимането на блубокс хич не е лесно и ако ще и монтират нещо в ръжете то трябва да държи подобно нещо боядисано в синьо за да може после компа да го резне а не плик за чипс (дедовия) после такива библиотеки дето да има къща и да решиш абе я да пална едно огънче не става освен ако всичко не е направено на 3Д анимация та ако толкова не си съгласен с мен мога на следващата среща да ти кажа повече неща
но това вчера бе само за ефект повярвай ми [beer]

Дата:   10-11-03 21:33

tsvetka - да, но има голяма разлика - в матрицата просто ти подменят света, без да те питат и без да знаеш, а тук имаш своята свободна воля /като в "Адвокат на дявола"/, въпреки, че резултатите са предрешени и сигурни, се запазва личната ти свобода, ако я осъзнаваш.
а за другото...интересно, някои хора как си мислят, че познават върховите технологии, може би ги пише в списанията?? или може би си мислят, че някои служби си купуват техниката от e-bay. Блажени са верующите.
Филма вярно е малко попреекспониран /но не и от техническата част/ но то е с идея да стигне до главите на повечко хора.

Дата:   11-11-03 10:26

Не разбрах намека за снимката ми с дата гълъба?
В тази снимка няма НИЩО монтирано.
С мене бяха още 4-5 човека като я снимах - Лаф, Венци, Емчо, Влади и не помня още кой...
[cool]

Автор: tsvetka   
Дата:   11-11-03 11:06

Стига бе, наистина вярвах, че е монтаж снимката с гълъбите. А те наистина са си седели така, "отвърнати" един от друг... в реалността. [smilie8]
congratulations for the moment...
Ама прави ли ви впечатление как като има нещо !по-извънредно! на снимката, всеки пита, тука има ли Фотощоп?

Дата:   11-11-03 11:26

Фотошоп има, монтаж - няма.
Ролята на фотошоп е, че е размазана тревата. Имаше някакви остатъци от стара мрежа и други боклуци по земята. Затова.

Автор: nsirakov   
Дата:   04-03-04 00:24

I filma e hubav, i geroite sa dobri, no nikoi ne kaza nito dumichka za muzikata kam filma... a tia e BRILIANTNA!!!! Izpalneien na Mark Knopfler - po-starite (na godini de) useri sigurno znaqt za nego, za mladite... Idete v GOOGLE.COM i potarsete za nego :) zaslujava si :)

първа  назад  1     всички  напред  последна