Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Help!!!неработещ Firewire (или Windows!!!)
Автор: multiface   
Дата:   16-08-05 13:45

Проблема е следният-имам 1394 изход като РСI платка ,която си работеше чудесно допреди няколко дни. Когато свържа сега камерата (Panasonic NV-GS 11)чрез 1394 излиза само характерния звук за конектнат хардуер, само че нищо друго. Adobe Premiere и Movie Maker казват че няма свързано нищо а в систем трая не се показва иконката за Safely Remove Hardware. Също така го няма и диалоговия прозорец ,които ми показва програмите с които може да се работи като е конекната камерата. Иначе всичко си е на мястото и USB то на камерата работи, снимки си се свалят(обаче само с инсатлирания софтуер на камерата) имам SP2.Device manigera разпознава VIA VT6306 Fire II IEEE1394 Host Controller и разправя ,че няма проблеми ама на мен ми мирише на Format-C ako някой има идеи, моля,моля,моля ,щото не ми се занимава с гадния Windows!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Help!!!неработещ Firewire (или Windows!!!)
Автор: gbdesign   
Дата:   16-08-05 14:09

Mnogo 4esto tozi problem se re6ava s restart na kamerata i PC-to

Автор: spa   
Дата:   16-08-05 14:16

Ами махни от девайсовия управител платката и след това дай скан да си я намери пак.

Автор: Stoyan_5   
Дата:   16-08-05 14:27

Ако си с XP дай да се ресторне към точка, когато уиндолса е бил стабилен![smilie24]

Дата:   16-08-05 14:39

благодарности ,че сте толкова бързи и точни[smilie24] [smilie24] [smile] [smile] .Това с рестарта го правех милион пъти(преувеличавам!!!)ама не ми помогна , а рестор пойнта съм му го забранил (за което ме е яд сега)Веднага махам платката да видим кво ще намери....

Автор: Stoyan_5   
Дата:   16-08-05 14:43

Тогава влез в дивайменаджера - иди на устройството - на драйверите - дай са мо ъпдейт драйвер - то само се оправя нататък без да ти иска дискове и др.

Дата:   16-08-05 16:17

Да му го ***** на Windowsa разбрах какъв му е проблема макар и да не се оправи. Понеже е платка и девайса го хваща и като 1394 и като 1394 net adapter (аз си имам друг на realtake).Махнах го адаптера (Disable+Uninstal) после разкачих и картата и я сложих на друг слот,рестарт и накрая......[smilie10] сега дори и и неще да захапе и да каже ТЪДЪН. Май-май форматче...[smilie2] За тази гадост ще трябва някъде по систем32 да се ровя или регистри което означава ,че ще го осера и пак се стига до формат.

Автор: n1x0n   
Дата:   16-08-05 16:24

Не се шашкай, някои 1394 карти не работят с някои камери. Най-вероятно нямаш проблем с камерата, нито с картата, нито с Винбоза.

Аз имам 3 такива карти: едната работи само с камeри Canon и JVC, другата със Сони, Панасоник, JVC, но без Canon, третата работи със всичко /сигурно защото струва 3 пъти колкото другите две заедно/.

ако с преинсталиране на драйверите и рестарт нещата не се оправят - най-вероятно случая е подобен.

Дата:   16-08-05 17:29

Там е работата ,че тая карта си работеше допреди месец примерно и си правех кепчър и премиерчето не се оплакваше ,че дори и комбушчъна я намираше....а сега ми се плаче. Досега тая ОС не е успяла да ме изненада с нещо-верно ,че много нерви ама ....тва направо ме удари в земята. Ровех се в БИОСА ама и там си я има картата.........[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: spa   
Дата:   16-08-05 17:35

Ами има една граница на проблема от която, вече няма смисъл да се бориш с него. Ако ти е е важно по-добре преинсталирай. Може да ти отнеме много повече време търсенето на решението!

Дата:   16-08-05 17:40

Прави сте благодаря на Всички...и късмет (особено с Windowsa)[smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна