Автор: Zigi
Дата: 26-05-04 10:50
По повод на снимките на уважаемия доц. Абаджиев: Не бих могла да отрека хубавото. Да - хубави са! както много от хората тук са впечатлени от снимката със семафора, така и аз - въздействаща е.
Но,..позволете г-н Абаджиев да кажа две думи, за които навярно някои хора тук, ваши приятели биха ме осъдили. В представянето си сте се описал така прекрасно...творец, невероятен, добър човек, така разбиращ и подкрепящ студентите си! Господи, как да не се влюбиш в този човек! Но...,позволете г-н Абаджиев да си позволя да опресня паметта ви - спомняте ли си как "безпристрастно" сте оценявали някои свои студенти? Как на "драго сърце" сте склонен да предадете знания и опит? Как направлявате нечия съдба воден от твърде далечни на фотографското изкуство доводи и недопустими емоции и пристрастия? Казвате, че: "техниката съвсем не играе главна роля във фотографския театър". Чудесно казано :)
А дали не точно техниката, но средствата, с които тя се придобива играе важна роля във вашия театър, г-н Абаджиев? Май да си беден, талантлив студент, който не използва камера за 2000$ не е достатъчно... дааа... таланта явно не е достатъчен, за да бъде допуснат някой в гилдията!
За тези, които четат възмутени изказването ми:
Господа. И дами.
Не се крия и стоя гордо зад името и словата си.Не говоря за себе си, и не бързайте да видите какви ли снимки има тази, която дръзва да говори така. Да, зная какво представляват моите снимки. Но не за тях става дума. Хората, които уважаемият доцент се опита да отклони от пътя, са оценени. И не от мен, а от хора, които са достатъчно разбиращи, знаещи и можещи. И хора, които се ръководят не от банковата сметка, а от таланта и потенциала, който виждат.
Дали ще допуснете това изказване във форума? Иска ми се хората да знаят. И да видят обратната на лъскавата страна.
Чиста ли е съвестта ви доцент Абаджиев?
|
|