Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Dead pixel
Автор: mad_rad   
Дата:   11-08-05 12:18

От месец карам с Д70, купен от Профайлд. Току що видях един изгорял пиксел. Това повод ли е за притеснение и прибягване към сервиз?

Отговори на това съобщение
 Re: Dead pixel
Автор: svetalcho   
Дата:   11-08-05 12:46

лека му пръст[smilie2] не е болка за умиране...и с него се живее[smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   11-08-05 12:52

кой разправяше че някои апарати си преподреждали пикселите..[smilie5]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   11-08-05 12:56

Сервиз!

Автор: gorbi   
Дата:   11-08-05 13:30

търси из темите, бях пуснал една тема преди. Там имаше и линк към програма за тест, която ти казва какъв ти е пиксела, умрял или само горещ....... По принцип ако го имаш на iso 100 вече е проблем.... Ако е на по-високите чувствителности - няма се плашиш.... Доколкото си спомням - правиш кадър на исо 100 на сложена капачка на обектива и после броиш какво имаш.... Или си намери програмката да ти ги преброи...... [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   11-08-05 13:35

За един пиксел сервиза няма да си мръдне пръста или там каквото си мърда.

Автор: GuruMMX   
Дата:   11-08-05 13:50

ne

Автор: moiamilost   
Дата:   11-08-05 15:45

Olympus-ите имат Pixel Mapping - намира си умрелите и елиминира информацията от тях, интерполира я от съседните. Сигурен съм, че няма CCD със всички "живи" пиксели, ама в завода им правят един mapping и тази информация влиза в алгоритъма на обработка.

Автор: chovecheto   
Дата:   11-08-05 18:20

Аз имах изгорял пиксел на C8080, с pixel mapping нищо не стана, но от Амперел ми смениха апарата [smilie24] !

Автор: GM   
Дата:   11-08-05 18:37

и аз имах изгорял пиксел с мапинга се опрай работата [smilie24]

Дата:   11-08-05 19:55

Ако някой от Големите Майстори поразкаже как се връзва Оли с Никон/Канон и как се прави през кабелчето.....[smilie8]

Дата:   11-08-05 20:09

Хубава е мапинг с-мата, но невинаги ефективна, бях залетял по Е-300, но като видях какви пачки [smilie10] струва Зуико, лелееее...и затова минах от клуба на Джъмбо [smile]. Мерси на Горби, че ме подсети за програмката, но тя нищо не откри, но като щракна кадър без обектив и се получи бял кадър, в Nikon Capture виждам един черен пиксел, който си е черен и при ниско, и при високо ИСО, но е тъпо да се кахъря за един пиксел-та нали има още 6 099 999 пиксела[smilie18] А към Оли нямам нищо против, но за Е-300 чух много плюнки, докато Е-1 си го обичат...

Дата:   11-08-05 20:24

ммм, значи тест за мъртъв пиксел, един вид - с много остра игла бодваш сензорчето точно по пиксела и гледаш дали е мъртъв или се прави на такъв [ezik]
Нали всички твърдят, че хардуерната проверка/калибрация е по-добра[smilie5]
Ако не реагира - пусни му 220 волта крив ток..
Абе дано да не ти пречи на снимкането, иначе ако си в гаранция, намираш някой друг кусур, дето да сбози сапунерата и после смяна...
Бони неговото 3 пъти го изпуска и още бачкало (разправя) - пробвай вариант "Четиримата танкисти и кучето"...
Успех[smilie24]
[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Дата:   11-08-05 20:29

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Туй с иглата и тока ми звучи интересно[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: GM   
Дата:   11-08-05 20:34

mad_rad написа:

за Е-300 чух много плюнки, докато Е-1 си го
> обичат...
айде ся ....https://photo-forum.net/joro/emoticons/AvatarSmileyFencing.gif

Дата:   11-08-05 20:40