Автор: fastman
Дата: 07-08-05 15:54
Mоже ли и от мен един съвет? Вземай ФЗ 20 и повече не го мисли- не ти трябва ДСЛР! За да ти обясня защо мисля така се налага да ти кажа нещо за мен.
Аз се паля лесно. И не гасна чак толкова бързо... Навремето си купих едва ли не най-скъпия в момента компютър. Тогава не разбирах абсолютно нищо. Когато се научих ( дори почнах да играя игри ) компютъра ми бе остърял... Минах и през риболова- само реномирани марки, скъпи пръти и т.н. От полвин година са на вълна фотография. Понеже знам английски съм изчел почти всичко в нета. Бях си харесъл един куп фотоапарати, като постепенно вдигах класа и цената. В началото не отбирах много-много от качество на изобразението, ама като прегледаш всичко се увличаш. Все кропвам, увеличавам, сръвнявам... Накрая се колебаех м/у 350Д и Оли 300Е. Така... Отивам в Технополис- купили ми го 350-тката! В Техн-Европа нямаха Канон. И тогава видях на живо ФЗ 20- много секси изглежда наистина. Допитвам се до чичо Фил-добре. Гледам- съпунерка, с много шум бе тука! Нищо не купих! След два дена мислене си купих ФЗ 20- единствената разумна покупка която съм правил!!! Струва 2 -пъти по евтино и то без обективи. След първата снимка - веднага на компа- зуум и о, ужъс! Толкова много шум. Иначе снимката е гот, е почти. Но ако не бях чел един мил. сайта и форуми, щях да съм най-щастливия на света. На монитора всичко е супер, при тва без Ф-шоп , ей така просто. И недей да зумваш много! Никой нормален не гледа така снимки.Имам го от почти 2 месеца и съм направил не повече от 100 снимки! Което е нищо разбира се. Просто не съм фотограф!!! Имах такова усещане преди да го купя- та затова взех него. Щях да дам 2000лева за нещо , което не използвам!
Понеже прекалих с глупостите, ще се опитам да резюмирам:
Ако си новобранец, вземи Панасоника ( това въжи за всички такива ). Ако се увлечеш наистина, ще си купиш ДСЛР и тогава много добре ще знаеш точно кой! Предполагам профитата са започнали с Любител или Смяна 8 , а не с най-скъпия, нали?
Извинявай за буламача- щях да го изтрия, ако не бях вложил толкожа време и труд, а и пиша с 2 пръста...
Каквото и да избереш- успех!!!
|
|