Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 M42/NIKON vs CANON ...;)))
Автор: thor   
Дата:   05-08-05 23:38

продължение по затворената сергия [smilie5]

хм ahab [smilie11]
някъде да съм ти писал да не щракаш на лента[smilie11]
или май пишеш и ти не знаеш за какво пишеш ,предложих ти само да не се мъчиш с аутофокусен фотоапарат ,ами да си вземеш един Nikon FM и да си джиткаш с цивилизовани обективи [smilie11] а ти ми пишеш за фермани ..за кое трябва да падна по гръб [smilie11] ,че се гърбиш да правиш адаптери за Nikon[smilie11] и да снимаш на филм ли[smilie11]като един зенит струва по евтино от адапторите които правиш за да качиш механични обективи на аутофокусно тяло ,с което не можеш дори и да мериш през тези обективи [smilie11] а кажи ми за кое да падам по гръб [smilie11] ,че от както съм го взел тоя CANON DSLR съм изщракал повече филмови кадри от колкото с него дигитални[smilie11] кажи за падането по гръб за причината и къде да падам [smilie11] за да ти направя кефа освен ако си мноо нахален ...
после от какъв зор да търся да слагам руски обективи на Nikon филмово аутофокусно тяло при условие ,че имам всякакви обективи които по дължините си нямат аналог по добър руски обектив [smilie11] и защо да навлизам в подробности за руските стъкла [smilie11]
хммм и не мога да разбера [smilie11] защо трябва да се мъча да разбирам неща които не ми трябват да ги разбирам ,като гледам не качваш Nikon-ски стъкла а се правиш на Nikon-ец ,тва малко ме озадачава като ти слушам глупавите претенции ,че трябва да качвам руски стъкла на Nikon за да не бъда неразбираш Canon-ски ползвател [smilie11]

хмммм глей ся бати ти Джъмбо най върлия Nikon-иец ,към кои го причисляваш ,той не качва руски стъкла [smilie11] и незнае как се качват руски стъкла на Nikon ,така ,че да мерят до безкрайност ,а сега ми кажи той с какво е повече от Canon-ските непретенциозни ползватели ...[smilie5]

за последно ,понеже си кух като цъфнал китайски налъм ,тея истории ,за механични обективи ( изключая Zeiss и Leica и някои други ,но не ги споменавам тук ,щото цените им не го позволяват ) ги разправям тук във форума за да се намирам на приказка и по някакъв начин ,някои които нямат възможност да си вземат качествени обективи ,а търсят качество ,да научат какво да направят и как за да получат същото качество което се получава с обективи струващи 1000-ди US$ амариканос доларес ...нищо повече от това ... и ми е през **** и оттатъка ,товаа ,че някой имбецил качвал руски обективи на аутофокусно Nikon-ско тяло за да се направи на разбирач и той незнаещ пред кой ...

не подценявай хората които стоят срещу теб ,топлата вода е открита остави правото на тези които искат да изберат дали да я ползуват или не ...

айде драги ми ..мноо бири ,че нещо се взимаш на мноо на сериозно ...[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
по принцип тоя спор с теб е без предметен ,просто защото няма за какво да се спори ...

[smilie5]

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: M42/NIKON vs CANON ...;)))
Автор: navy   
Дата:   05-08-05 23:41

Искаш да кажеш, че е по-добре да дам 5 лева за някой вмирисана антика и да зарежа хубавия 60мм микро или брилянтния 100мм автофокусен?
Има да земаш!
Който има пари, по добре е да вземе нов обектив!

Автор: athom   
Дата:   05-08-05 23:45

"...амариканос доларес..." ме препарирА.[smilie18]

Дата:   05-08-05 23:53

navy първо ,чети после ги яж ,ако си разбрал какво съм писал и ,ако се отнася това което си писал към мен ...[smilie11]
приказките ми не се отнасят ,за тези които имат пари ,а за тези които не могат да си позволят хубави обективи ..
и да тфа макро Canon-ско 100mm моеш да си го навреш там където не те огрява слънцето заедно с 60-тицата ,щото са пълен боклук пред 100mm APO макро на Leica ..така ,че има и по добро от това което си мислиш ти за добро ....[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   05-08-05 23:57

thor, не търсим най-доброто а по-доброто [smilie5]
60мм Никорското изобщо не е за изхвърляне ще ти кажа!
Освен това тия М42 са си колекционерска страст и стават само на начално начесване, а не са сериозно снимане, и тези, дето се навиват да се набутват с тях си е изцяло за тяхна сметка.
Най-малкото, че вече няма и много търсене/предлагане на такива.
Баламите свършиха [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: athom   
Дата:   05-08-05 23:58

Глупости.

Дата:   06-08-05 00:26

добре navy ,да приемем ,че по доброто е както казваш ти аутофокусните обективи нови ,само приемаме ,защото аз не съм съгласен ..както и да е ..
сега тази фотка която показвам ,ий увеличих размера до 1332x899px. и около 960kb.

кажи ми след като знаеш ,че е щракната при 400ISO ,колко ще ми струва аутофокусния обектив ,който ще ми даде това качество на картинка ,не говоря за творчество ,нито за композиция ,за рязкост може да бъде и по рязка ,но кой аутфокусен обектив ще ти даде толкова приятно размазване и ще даде толкова значение и представяне на модела ..кажи ми колко ще струва този аутофокусен обектив ?????[smilie11]

[URL=http://img127.imageshack.us/my.php?image=nikkor1332x8990gf.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/ihik2296.JPG
http://img127.imageshack.us/img127/2182/nikkor1332x8990gf.th.jpg
[/URL]

[smilie7]

ето я и в размера в който съм писал :

http://img127.imageshack.us/img127/2182/nikkor1332x8990gf.jpg

Публикацията е редактирана (06-08-05 00:29)

Автор: Стоев   
Дата:   06-08-05 00:48

КОлкото повече-толкова повече[ezik] [ezik] [ezik]
Тор, земи кажи сега че и аф-обектифчетата са кофти нещо[ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
Нема лошо и у съседите, като си взел Никоната- ша пипаш ша бараш - никонското ше е най-добро, ако си у Правата Вяра- то канонското най ше му са лепи сигурно....
И комшиите същото де[ezik] [ezik] [ezik]
[beer] [shtrak] [beer]
леле, спи ми се че 2 не видим....[beer] [beer] [beer]

Дата:   06-08-05 00:59

СтоеФФ ,тоя обектив с който съм правил тая снимка го имам от повече от 10 години ,фотката я правих ,заради ти знаеш кой ,там в чийто профил съм я пуснал най напред ,мога да ти заявя ,че този обектив вади по хубави портретни фотки с по мазен и приятен Bokeh и е по остър и от твойто супер-дупер ZOOM-че ,както и от Nikon-ското такова ,нищо ,че е на 20 годинки обективчето ,сборвам го с който иска и с каквото ZOOM-че профи претендира ,че ще изкара по хубави фотки ....

тааааа такиви ми ти раооти ..хм между впрочем ..намират ми се повече от едно или две такива обектиФчета ,но различни версии ...

айде пийни си една [beer] за лека нощ [ezik]

а аутофокусните ,обективи няма нищо лошо ,ама мнооо от тях са по лоши от механичните такива , по обясними причини ,едната от които е/са моторчета които се бъркат в дизайна и формулата на обектива ....

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Дата:   06-08-05 01:11

Хм, кажи и една-две лоши думи за еф85/1.2, че и то е аф, А?

Дата:   06-08-05 01:13

Кат си почнал, бори наред де[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
[beer] [beer] [beer]

Автор: Grandpa   
Дата:   06-08-05 01:38

Тор го има тоя, не го мисли :)

А лошо - голема буца стълко е, дето си тежи...и струва колкото 10-15 от тия, дето Тор приказва за тех. Иначе за мен е #1 Канонски за портрети...

Дата:   06-08-05 01:39

мииии и той и от него има по убави ,механичната версия е по остра ..ама не ставаааа на DSLR ..ама на мен ми е все тая .. иначе Bokeh-а и на двата си е добър ... аз ти казах на теб ,юни месец беше в България обектива и още няколко ,ако беше минал край Бургас ,щеше сам да си извадиш извод ,дали ще ти хареса или не ..а ето сега и другата фотка увеличих ий размера ,фотката е правена на :

макс. диафрагма f2.5
ISO 400
скорост 1/250 - затова и е толкова остра/рязка картинката ,не е като горната размазана
щракната е надвечер 19:45:42 часа.

значи на макс диафрагма е толко рязък обектива ,а пък малко затворен ,можеш да си представиш и да се замислиш ....., аааа ако щракаш с аутофокусни обективи смятай колко може да се изръсиш за един такъв еквивалентен аутофокусен обектив ,след като знаеш ,че един обектив като този можеш да си го вземеш за по малко от 80US$ ...

[URL=http://img287.imageshack.us/my.php?image=nikkor1350x9005rl.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/tlhl5466.JPG
http://img287.imageshack.us/img287/2408/nikkor1350x9005rl.th.jpg
[/URL]

ето я фотката и направо в пълния размер в който съм я направил 1350x900px.

http://img287.imageshack.us/img287/2408/nikkor1350x9005rl.jpg

та идеята ми е ,че не е нужно да си богат ,за да си позволиш качествени обективи ,е естествено се правят някои компромиси ,но си заслужава да се замисли човек ..а когато има избор какво по добро от това ..

[beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Дата:   06-08-05 01:45

Немаше начин да го пипна бе, още ме е яд[ezik] [ezik] [ezik]
А колцинка са по-остричките и правещи подобна мазня от не-АФ-тата у същата/близка дължина?[smilie11]

Дата:   06-08-05 02:03

ми тоя е най евтиния ,просто си е най голямата далавера на пазара и тва не съм го открил аз ,заинтересувай се кой е най използувания портретен обектив от про Nikon-ските фотографи още от 60-те години насам ,още плачат по форумите за същия ама в аутофокусна версия ,верно Nikkor 85mm f1.4 е по добър ..ама е 5-6 пъти най малко по скъп на старо ,а и при този ,закотвяш го на диафрагма f2.5 и си бог ,требе само да фокусираш и да щракаш ,DOF-а ти е супер нито мноо голям нито мноо тънък ,точно да изплува само лицето из мазнята ,а и обектиФчето си е супер остро ..
сега не можеш да го сравняваш с 85mm f1.2 ,там мазнята е направо като крем ,там е друга категория ..
но този за парата си направо не му виждам конкуренция ,Bokeh-а му е признат за най добър из 100mm-тровите , почти не се различава от Nikkor 105mm f1.8 който пък си е легенда сам по себе си ( сега тея DC са друга работа ,ама въпреки всичко го сравняват и с тях )...

[beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Автор: Георги   
Дата:   06-08-05 10:10

дядо ти коледа като види какъв списък му пиша за коледа отсега направо ще почине :)))))))))))))))))))))))

thor [smilie24] [smilie24] [beer]
ще разориш половината форум! :))

Дата:   06-08-05 10:33

Той вече ме прекара вместо да си купя автомобилче и да се возя - да влача тежка чанта/раница с жилезо и стъклария [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak]

Дата:   06-08-05 10:34

Що ми се чини, че тоя механичния неприятно аберира?

Автор: Airborne   
Дата:   06-08-05 12:01

thor- нищо противив механичните, купих си един много дълъг ръчен напоследък и съм много доволен. обаче ако ми кажеш, че можеш да правиш и динамични снимки (на "не препарирани" обекти), ще трябва и да черпя. не казвам, че нямаш такива- сигурен съм че имаш, обаче ти докато фокусираш на 3-4 различни обекта и направиш наистина остър фокус, стоев с неговото "супер-дупер ZOOM-че" ще е напълнил картата, ще е разглобил, почистил и пак сглобил апарата. И ще има повече по-добри снимки от теб. обзалагам се.
и ако тоя обектив наистина беше ултиматно по-добър от конкуренцията, нямаше да струва стотина долара, нали?!
[beer]

Автор: ahab   
Дата:   06-08-05 12:08

Охооо - Тхор. Добро утро. Гледам сън не те хваща от снощните ти терзания.

Nikkor AF 18-35/3.5-4.5 D IF-ED
Nikkor AF 35-70/2.8 D
Nikkor AF 50/1.4 D
Sonnar 2.8/180
Юпитер-37A 135/3,5
MC 3М-5СА 500/8.0

Ей тия всички ги имам и ги закачам на Никона без проблеми - безкрайност има и потвържение на фокуса. С меренето също се справям - не забравяй че съм с лента [ezik]

А преходниците ги поръчвам да ми ги правят и си ги купувам от Ибей защото съм се научил, че невъзможни работи няма. Вярно е че струват 30 лв колкото един Зенит на старо но колко струва кефа да закачиш Сонар 180/2.8 на апартчето и да си щракаш с него?
И някой като теб като каже "Не става за Никон" и тук всички му вряват и ръкопляскат аз показвам как става и как се прави и ти после до посреднощ не можеш да спиш да ми носиш от десет кладенеца вода колко обективи си накупил и колко мазни били.

Тук е разликата между нас защото да си купиш и да закачиш наготово е едно, а да знаеш и да разбираш кое къде и защо не може да се закачи е друго. Това с пари не можеш да го купиш. Акъл се казва :)

Пък Канонци нека ти ръкопляскат и да се радват на сеира. Някой ден тези обективи директно на цифрово тяло мога да ги монтирам без проблеми. А пък Д1 се продава вече употребяван по 650-700лв. Там какво ще кажеш - няма ли да те тръшна в земята ако си го купя? Я кажи какво няма да му работи на него? Ама ще изчакам защото при мен фотографията е за кеф а при теб е за да си мериш железата и да показваш на неразбиращите колко си велик.

Автор: Airborne   
Дата:   06-08-05 12:18

ahab: много неточно и наприятно изказване. защото ние "неразбиращите" не се впечатляваме от думи а от снимки. на мен лично на thor снимките ми харесват повече от твоятА.
сори, човече
[cool]

Автор: Георги   
Дата:   06-08-05 14:21

ахаб, сега ако скочиш като него и с яки фотки :) може някой и да ти повярва

Дата:   06-08-05 14:25

Аре наш'теееее[ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   06-08-05 16:48

ahab..[smilie6]
виж сега ,най малко ме е [smilie5] ИНФО[smilie5] дали някой ще ми ръкопляска ,а тва твойто разбиране относно ,какво можеш и какво не можеш да закачиш ,не е признак на любознателност и висок интелект ,просто защото крайният резултат ,колкото и да те кефи не може да бъде по добър от този да закачиш най просто една реномирана Nikon-ска оптика на 35годинки и 2 пъти по евтина от твоя Зонар ( който е един прекрасен обектив - но мисля ,че просто ако го закачиш за една практика или пентакон ще е по удачно / точно тук и Христофор-КолумбоФските напъни за големи открития издишат тотално - затва и не виждам нищо което може да ме накара да споря с теб /,пак се сещам за сценката на индиана Джоунс със арабина ,като оня му въртеше ятагана ,а Джонса му изкара пистолета -просто нали [smilie5] )

та на твоя Зонар колкото и да е добър ше ти изкарам ей тая фотка :

[URL=http://img345.imageshack.us/my.php?image=nonai016bf.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/nsnx7697.JPG
http://img345.imageshack.us/img345/6443/nonai016bf.th.jpg
[/URL]

ето я и в пълен размер -тоест като се отвори се отваря направо в размера в който съм я направил :

http://img345.imageshack.us/img345/6443/nonai016bf.jpg

тази фотка ,сама по себе си нищо не значи ,нито показва ,че обектива е по добър от Зонар-а ,но модела на фотката се движеше ,а аз само фокусирах и щракнах -толкова просто и семпло ,не ми трябваше да го гоня със светломер в ръка а можех да щракам в продължение на минута по поне два кадъра в секунда без да мисля изобщо ,а ми кажи ти с твойта любознателност и с твойта изобретателност ,интелект и нинам кви си други капацитети на върл " Nikon-джия" ,колко качествени фотки щеше да направиш С АУТОФОКУСНИЯ ТИ ФИЛМОВ NIKON НА КОЙТО ,ЧРЕЗ АДАПТОРИ СИ ЛЕПНАЛ ЗОНАРА ,ГОНЕЙКИ МОДЕЛА СЪС СВЕТЛОМЕР В РЪКА ,ЗА ЕДНА МИНУТА АЗ ЩЯХ ДА ИЗКАРАМ ПОНЕ 15 КАЧЕСТВЕНИ ФОТКИ А ТИ [smilie11] ????????? и това без да съм си чукал кухата кратуна и терзал цели нощи как да закача обектиФчето за фотоапарата ,а чисто и просто съм си поръчал преходника за 15US$ по нета ,КОЕТО ТИ СИ НАПРАВИЛ СЪЩО ,АМААААААА НЕ ПО НЕТА ,А СИ ПЛАТИЛ НА НЯКОЙ ДА ТИ ГО НАПРАВИ ...аз тук не виждам никакакъв кой знае какъв умствен напредък ,у теб за какъвто ти претендираш ...
така виж ми последния постинг/коментар от снощи виж и твоя такъв кога си го постнал ..такаммм ..моят е от :

02:03:00 часа българско време ,което ще рече ,че при мен е било 19:03:00 .. това е далеч преди посред нощ ..ама ти си с мноооо висок интелект завиден и присъщ на племето на използвателите на NIKON ,от което май си единствения представител ...

после ,това което го казваш ,е вярно ,да писал съм ,че не могат да се качват M42 обективи на Nikon и същевременно да мерят до безкрайност ,но съм го писал ,че така съм чел и ни най малко съм го оспорвал с някой който се е опитвал да го прави ,всеки има правото на избор и много рядко съм категоричен в каквото и да е било ,такава ми е натурата ,освен ако не се заяждам или си правя базик с този който ми стои насреща ...

това ,че ще си купиш D1 изобщо не ме тръшка в земята ,все ми е тая ,ако и да си купиш совалката и D20000 да си купиш ,пак ше требе да се терзаеш докато му закачиш Leica R или Carl Zeiss обективи ,докато аз просто с един клик на мишката ще си купя за 30-наUS$ доларес преходник и ще си ги закача на Фулфреим Canon и естествено картинките които ще правя ,ще са по качествени и повече ще ме кефят ...

хммммм железата с никой не ги меря ,повечето от механичните обективи които съм/купил/притежавам са ми излезли на смешни цени за по 5-10US$ доларес ,други са ми излезли без пари просто защото съм ги купувал с тела и след като продам тялото в повечето от случаите обектива ми излиза без пари ...-така ,че не виждам какво мога да се правя на велик ,че пиша тук за обективи като този :

http://cgi.ebay.com/Nikon-Nikkor-Lens-105mm-f-2-5-Ex-Cond-AId_W0QQitemZ7534902005QQcategoryZ48556QQrdZ1QQcmdZViewItem

който вчера се продаде за 56US$ ,на мен ми е струвал поне два пъти по евтино ,но пък трябваше да изровя нета за да науча за него ( образно казано ) ,а тук като пусна фотките ,мнооо от заинтересуваните ще разберат за какво става въпрос ,горе долу колко струва и дали си струва да си го купят или не ,нали за това са форумите [smilie11] ???? - да се научи нещо ..измежду базика де [ezik] [ezik] [ezik]

а и съм убеден ,че много от посетителите във форума не бяха чуваи за приятната мазня Bokeh ,но след като се пуснат една или две теми за нея/него ,това може и да накара някои от тях да се замислят върху това - не виждам нищо лошо ...

все пак всеки ,пише за каквото му е интересно ,както аз така и ти ..айде ..топката е в твоя отбор ..стига фермани ...[smilie19] [smilie19] [smilie19]

време е и за малко реклама ...
https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/drle0006.JPG
http://img111.imageshack.us/img111/6752/amarikanos3fd.jpg
[smilie19] [smilie19] [smilie19]

айде пак бири-мири ..за успокоение ..[beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Дата:   06-08-05 18:32

Тор, тези банкноти защо са с еднакъв сериен номер бе?[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна