Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скенер за ленти - препоръки ???
Автор: Tempo   
Дата:   05-08-05 12:31

Предстои ми купуване на скенер за фотоленти(негативи) - някакви препоръки???
За момента съм се спрял на "бюджетния" HP ScanJet 4850. Някой има ли опит с подобно оборудване??? Не държа да е най-доброто, ама все пак трябва да върши работа.
Бюджет за скенера - до около 150 евро (ориентировъчно) [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Скенер за ленти - препоръки ???
Автор: джъмбо   
Дата:   05-08-05 12:37

плосък скенер=на скенер за снимки
плосък скенер + приставка за негативи= бузъ

Автор: psilo   
Дата:   05-08-05 12:53

за 150 евро нямаш особенни шансове, за съжаление. и аз пък се бях спрял на един PACON за 3500 евро, ама само се спрях

Автор: siluet   
Дата:   05-08-05 12:56

Епсон Пърфекшън 3200, или Канон Каноскан 8400 от плоските и по-евтини.

Дата:   05-08-05 12:59

джъмбо написа:
> плосък скенер=на скенер за снимки
> плосък скенер + приставка за негативи= бузъ

Абе и аз имах едно такова подозрение [smilie2] ... та затова се и допитвам до форума.

Автор: gecko   
Дата:   05-08-05 13:58

-> bhphotovideo <-

Избор има - от 150 до 2000 долара плюс 30-40 долара доставка. Някой наскоро беше споменал във форума, че си е купил от там Konica Minolta DiMAGE Scan Dual IV , ще ми е интересно да чуя мнение за подобна машина, дали е за препочитане пред плосък скенер.

Дата:   05-08-05 14:16

gecko написа:

> ->
>
> bhphotovideo <-
>
> Избор има - от 150 до 2000 долара плюс 30-40 долара доставка.
> Някой наскоро беше споменал във форума, че си е купил от там
>
> Konica Minolta DiMAGE Scan Dual IV , ще ми е интересно да
> чуя мнение за подобна машина, дали е за препочитане пред плосък
> скенер.
>

Би трябвало [smile]
Другата алтернатива малко надвишава моя бюджет за този скенер, но изглежда много прилично -
http://www.adcom.bg/Web/Plustek/OpticFilm%207200/OpticFilm%207200.htm и като параметри и като цена 525 лв. /около 279 евра/ - гледам че се предлага в БГ от Адком - http://www.adcom.bg - въпроса е къде да го видя и дали някой от форумците го ползва та да даде повече инфо

Автор: ahab   
Дата:   05-08-05 15:00

Купих си СканДуал4 преди няколко месеца от Етрониксите - бързо, точно, акуратно.

Първото ми впечатление беше, че е много пластмасов. При пускането в действие имаше грижи с щатския адаптер за 110В - направих му нов за 220В. Инсталира се безпроблемно на ХР и веднага се "надушиха" с Фотошопа.

Сканира 14Мп файлове от лента. На максимална резолюция бръмчи около минута на кадър. Ето това и много други съм сканирал с него:
http://photo-cult.com/showpic.php?aut=Ahab&id=29957

Основната му грижа е че няма вградена технология за почистване на боклуците - DigitalICE и всичко се прави на ръка.
Всяко петно, драскотинка или недай боже - отпечатък на негатива става малък дизастер за почистване. Намразил съм всички фотостудия за цветно проявяване в София начело с фотото на Шипка. Когато вадят на снимки боклуците не се виждат, но при сканирането се вижда колко мърляво е работено.

Тук мога да кажа огромна похвала към Момчил който проявява черно-бяло на ръка зад Немската гимназия. Всичките ми негативи от него идват без нито едно петно от химия или драскотина - работи изключително чисто.

Сега като се замисля трябваше да си купя Епсон 4490 най-малкото заради dICE технологията и заради това, че сканира по 12 кадъра едновременно. Смяната на парчетата лента си е разправия. Целия процес по сканиране на един филм отива повече от час внимателна работа.

Минолтата дава точно толкова колкото пари са дадени за нея. В никой случай не е прецакване.
Ако има кинти обаче големия Епсон 4990 я трепе отсякъде. Само че и цената му е двойна :)

Автор: gecko   
Дата:   05-08-05 15:11

Ahab и Tempo - благодаря за мненията [smilie24] [smilie24]

[beer]

Автор: dimchev   
Дата:   06-08-05 21:20

Konica Minolta DiMAGE Scan Dual IV
имам такъв
заслужава си парите[smile]

Автор: GenaDP   
Дата:   07-08-05 04:27

Предлагам филмов скенер Polaroid SprintScan 35Plus, 2700dpi, SCSI интерфейс, ползван, отлично състояние, напълно работещ - 200лв.

Повече инфо за модела - тук

0888-535521, gena[smilie7]varna.net

Автор: simpleman   
Дата:   07-08-05 08:42

Аз си купих този скенер от Х и Бл Първата пратка се загубил След ри месеца разправия изпратиха нов, така казват. Най-евтиното по пощата въдушно е 70 лв. в пратката има фактура, на митницата - 20% ДДС само. Мисля че ми намекнаха за пари на ръка, но аз или не разбрах, или си внушавам. Всичко което се каза е общо взето верно, но аз съм доволен от резултатите, пък и няма с какво да сравнявам. Цифровизилам си снимки от 30-40 години, любител съм. Ахаб, къде направи трасформатор защото аз ползвам междинен 220-110. По американските форуми, които чета, дават много добри мнения за серията двойни скенери - снимки с приставки за филм на Епсон. Но и цените са съответни. Крайно мнение - напълно задоволява за парите.

Автор: speedlite   
Дата:   07-08-05 08:42

Предложението на GenaDP е много добро! За тази цена и аз бих взел полароида, но вече си имам скенер.

Автор: bebop   
Дата:   07-08-05 11:02

И аз да ви покажа една снимка правена с ФЕД 3 и сканирана с Епсън 2480. https://photo-forum.net/i/164435&USER_ID=3612

Публикацията е редактирана (07-08-05 11:10)

Автор: berber   
Дата:   07-08-05 13:50

скенерът на Гена[smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна