Автор: terminator
Дата: 04-08-05 10:07
Ще се опитам да дам смислен отговор.
Значи идеята наистина беше определен краен брой хора да имат право да гласуват за снимките в рейтинг Б - това е добре, лошото е че критериите за избор на тези хора не бяха най-правилните и коректните. Кои са "избраните" - ами всички които са участвали с поне една снимка на хартия в поне една изложба организирана от ФотоФорум. Дотук добре, кръга на имащите право да гласуват ще се увеличава след всяка нова изложба(надеждите са там да се включват и нови автори), но съдейки по моите снимки, мисля че аз, въпреки участието ми в две изложби, все още не съм достатъчно компетентен да оценявам другите и да давам поучителни коментари и критики. На всичкото отгоре като си отворя профила и там се мъдри един надпис в червено: "Екипът на Фото Форум ви напомня, че сте един от хората, от които зависи подредбата на снимките в рейтинг Б. Гласувайте по-активно, за да гледаме по-качествени снимки" - ами аз нямам време по цял ден да разглеждам снимки и да гласувам, все пак си имам и друга работа. Мисля си че и доста от другите "избрани" са на такова мнение, и затова в общия случай коментарите са !!!, +++ или подобни.
Коментари насила не се пишат, дори и човек да е участвал в изложба и да е достатъчно компетентен. С по-горното цитирано изречение ме подканят да гласувам, не да коментирам. А в същото време след последните промени в начина на гласуване ми се отне и това право - да гласувам през профила на автора. Поне за мен беше много по-лесно и удобно като ми хареса някоя снимка от тези дето "текат" вдясно, да си отворя снимката, да гласувам и/или коментирам, после да отворя и профила на автора, там може да (а в общия случай почти винаги) има поне още няколко добри снимки, гласувам си и/или коментирам и тях и готово. Лесно и бързо. Никога не съм се водил от това колко точки има дадена снимка и не ме интересува как ги е събрала, в крайна сметка аз не гледам точките, а снимката. А сега какво - същото до момента в който искам да гласувам - аааа, не може, ще почакаш докато я качи в избрани и .... нима аз сега ще започна да следя и кой кога си е качил снимката в избрани, та пак да ходя да си дам вече и точките ... доста тъпа ситуация ...
Малко се отвлякох от темата, но това е защото ме касае и не ми е безразлично какви промени стават тук.
Та идеята ми за "избраните" и кои да са те е следната: Към тези хора в момента да се добавят и всички които имат в профила си поне 3 (или 5 или 10) снимки с над 200т. и този списък динамично да се обновява, ако човек е добил правото да гласува по-горния критерий, по същия начин ако си свали снимката(снимките) и в профила му не остане снимка с над 200т. - сори, отпада от списъка на "избраните", дори и да е участвал в изложба. Доколкото гледам напоследък в доста профили на хора (и то с жълт знак след името) пише, че автора има право да качва "по 3 снимки на 5 дена", а в същото време или си е изтрил почти всички снимки или има оставени само някакви бози - е, тогава новия потребител дето има право само на една снимка и неистово иска да си дигне квотата, как да повярва че неговата снимка наистина не струва като липсва базата за сравнение и как няма да търси начини да си повиши броя на точките. Най-малкото заради това нека веднъж високо оценените работи си остават в профилите, да се вижда за какво автора има тези права и как са придобити, иначе само ще спорим кой как нечестно си е събрал точките и как да се борим с пороя от снимки изсипващ се на сайта.
Та това е моето становище по въпроса, благодаря за търпението че го изчетохте цялото.
|
|