Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко кадъра е живота на една сапунерка?
Автор: bebop   
Дата:   02-08-05 15:07

Здравейте,

Интересува ме колко кадъра горе долу изкарва една сапунерка ... средностатистическа.

Благодаря предварително за мненията.

Отговори на това съобщение
 Re: Колко кадъра е живота на една сапунерка?
Автор: Георги   
Дата:   02-08-05 15:08

не мисля, че има такова понятие за сапунерка.

с електронен затвор там забрави да има ограничения. сигурно изкарва поне 500 хиляди кадъра, ако нещо не се преебе преди това.

няма ограничение, поне според мен. има стареене сигурно ама то едва ли е под 6-7 години като период.

Автор: Stoyan_5   
Дата:   02-08-05 15:10

При цифровите апарати тип сапунерки няма механичен затвор и механично износване.
Може да направиш десетки хиляди а ко имаш късмет да не го изпускаш, мокриш, държиш на задното стъкло на автомобили и др.[smilie24]

Автор: navy   
Дата:   02-08-05 15:10

Има живот, и то не е свързано със затвора [ezik]
А сапунерка си е едно доста точно жаргонно определение [smilie24]

Автор: scrap   
Дата:   02-08-05 15:13

Краят на живота на една сапунерка е когато свърши сапуна в нея [smilie2]

Автор: n1x0n   
Дата:   02-08-05 15:16

При цифровите апарати тип сапунерки няма механичен затвор и механично износване.

Аз не бих бил толкова категоричен по този въпрос...

Автор: flipbeat   
Дата:   02-08-05 15:18

експерти...

Дата:   02-08-05 15:20

n1x0n добре де, не сме инженери :)

това сме виждали, така смятаме. все пак ако знаеш някакъв отговор ще се радвам да го споделиш, хем за в бъдеще да не говорим глупости.

Автор: navy   
Дата:   02-08-05 15:22

Който не знае да не коментира предполагайки [smilie18]
А тези които знаят си мълчат най-гаднярски [smilie10]

Автор: longjohn   
Дата:   02-08-05 15:28

A ima li neshto kato iznosvane na matricata?

Дата:   02-08-05 15:33

Вероятно най-компетентен отговор би дал Зентекс, защото може да каже нещо реално, а не предположения.

Според мен не би трябвало да са по-малко от 100.000 сработвания, което значи 90 кадъра всеки ден в продължение на 3 години. От друга страна трябва да се има предвид че електрониката и най-вече матрицата далеч не са вечни, както и факта че производителите не биха искали да произвеждат "вечни" продукти, защото им пада оборота.

Дата:   02-08-05 15:37

Забравих да кажа че това със 100.000 кадъра не е предположение, а информация от хора, които ползват 3 G2-ки на Canon за да снимат някакви бавно-течащи процеси в лаборатория и да сглобяват филмчета после от тях. Та тези 3 камери са между 90к и 100к сработвания и още работят.

Дата:   02-08-05 15:39

мерси [smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   02-08-05 15:41

Има механика и в цифровите джуджета и сигурно тя е определяща защото е като на китайските детски играчки .Пръдня .
Но може би ако се запази от прах ще изкара по-дълго .
Електрониката има в пъти по-голям ресурс от механиката и то в евтините играчки.Пък даже и в скъпите .

Автор: thor   
Дата:   02-08-05 15:46

за тея въпроси си има някаква статистика ... която може да се научи от някъде ,лично аз нямам информация от къде ......
преди години ,скоро беше , едно списание " Chasseur d'Images " правеше такива тестове на затворите на някои класове SLR фотоапарати ,като ги сравняваше едни с други ,а тестовете се издаваха в списанието ,спомням си при излизането на пазара на EOS 3 ,тогава затвора му беше издържал почти със 150000 цикъла повече от най близкия си конкурент или 350000 щракания ,предполагам и сега има някой който прави такива тестове ,просто трябва да се открие кой ...

[smilie7]

Автор: rumenn   
Дата:   02-08-05 16:47

Живота на сапунерката зависи от живота на светкавицата..аз имам вече 2 сапунерки със скапани светкавици и съм ги подарил да щракат разни познати дневни снимки само..[smilie19]

Автор: todorov   
Дата:   02-08-05 18:12

Хич и не се замисляй по въпроса "Колко живот има в една сапунерка", щото месец след като си я купил вече ще се оглеждаш за новия модел, а шест месеца по-късно ще събираш парички за още по-новия. И докато я замениш, което ще стане най-вероятно след 12-18 месеца, сапунерката още ще си щрака /ако не си и скочил отгоре няколко пъти естествено или нещо таково/.
Така че снимай и да не те боли главата заради такива въпроси ...
[shtrak]

Автор: bebop   
Дата:   02-08-05 18:28

Абсолютно съм съгласен. Водим академичен спор с един познат и изках други мнения. Благодаря. Той твърди че панасоник ФЗ 15 на 4000 кадъра си е изпял лебедовата песен. А аз не сум съгласен.

Автор: todorov   
Дата:   02-08-05 18:32

Хм, 4000 казваш ... Аз мислех, че се скапва на 2000 кадър ... бре бре ... че то Панасоник мнооо били напред бре ...
[smilie21]

Автор: onlineivo   
Дата:   02-08-05 18:36

А какво ще кажете за обектива? Той не се ли разкалиброва от толкова много фокусиране, зумиране...? (щото все говорите за затвора!)

Публикацията е редактирана (02-08-05 18:46)

Автор: digit_all   
Дата:   02-08-05 18:54

Canon v oftsialnia site, kakto i oputvaniata davat 50 000 kadura za ogledaloto na 350D i 100 000 za 20D. Za sapunerkite ne znam dali pichat kolko kadura mogat da garantirat. Nai krehkoto nechto si e matritzata... Ako vi izgori pixel ili se poluchat defecti, moje da stane po vsiakakvo vreme... [smilie25]

Автор: digit_all   
Дата:   02-08-05 19:02

Obektivite sa mnogo po zidrujlivi... Naprimer mnogo hora si izpolzvat obektivi ( CANON) ot starite EOS koita sa na 10-15 godini na novite tsifrovi EOS...

Автор: ZENTEX   
Дата:   02-08-05 19:04

Абе хич да не ви пука,колко време ще издържи си е божа работа[beer]На CANON 1ds съм му правил ремонт на под 1000 кадъра и в същото време съм виждал 300D на над 120000 кадъра още девствен[smilie11] Машинарий всичко се случва[smilie5]

Публикацията е редактирана (02-08-05 19:05)

Автор: Ronny   
Дата:   02-08-05 19:07

Eh tozi Todorov, tolkoz li mnogo mrazish Panasonic-a? Mejdu drugoto tochno tova i men me pritesniava, optikata i matricata! Matricata dava nai-burzo fira, osobeno ako ne se pazi aparata![smilie21]

Автор: de5   
Дата:   02-08-05 20:03

как да разбера какъв е затвора на КМ Z-10

първа  назад  1  2     всички  напред  последна