Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Предложение за откриване на нов албум
Автор: laguna   
Дата:   20-05-04 11:24

Предлагам да се открие нов албум РЕКЛАМНА ФОТОГРАФИЯ. Много от нас работят в този бранш и мисля, че можем да си бъдем полезни.

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение за откриване на нов албум
Автор: night   
Дата:   20-05-04 11:32

не и преди Архитектура :)

Автор: nk   
Дата:   20-05-04 11:34

:))))))))))))))))))))))

Автор: kidik   
Дата:   20-05-04 11:37

Аз предлагам раздел ADULTS. Някои от нас поддържат такива сайтове.
https://photo-forum.net/joro/emoticons/013.gif

Дата:   20-05-04 11:42

Архитектура винаги може да се показва, а тя се и показва. Например, ако се снима външна реклама, то голяма част от нея е окачена на сгради.

Kwiiiiiiiii......
Автор: GenaDP   
Дата:   20-05-04 11:46

Аз искам галерия "Диви Прасета".

Автор: TheMadMan   
Дата:   20-05-04 12:02

Гената е хуморист [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-05-04 12:02

бла-бла, и какво ще рекламираме и за какво най-вече ще го правим?

Автор: joroD   
Дата:   20-05-04 12:23

edin fotograf ima li pravo da pokazva snimki koito e zasnel po poruchka na klienta si?

Автор: IVU   
Дата:   20-05-04 12:27

Може и "Нощна фотография" - гледам много хора показват такива снимки... [smilie8]

Автор: Krassy_office   
Дата:   20-05-04 12:42

[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   20-05-04 12:44

Авторските права в/у рекламните снимки рядко принадлежат на автора, ако са по конкретна поръчка. Има навързани модели , продукти, стайлинг и разни други ограничения. Салатите могат да са изключение.

Дата:   20-05-04 12:45

joroD - аз никога не съм го правил, и мисля, че не е редно ;) а ако е учебно снимане на реклама - това не е турско училище. В края на крайщата трябва да се запазват интересите и на клиента, и на...зрителя, които може да не иска да гледа всяка шарения, китни вили за продан, авто-мото, лъжици-паници, дрънкулки и бижута. Некерман беше шарено пособие едно време, и още става за самоубочение.
IVU - нощна фотография може, но защо трябва да се отделя, не съм го срещал. Други ще кажат и да се отдели снимки със изкуствена светлина, студийна фотография и т.н...които може да се правят през различно време на денонощието:)

Дата:   20-05-04 12:49

Всъщност... по какъв начин се накърняват интересите на клиента, ако бъде публикувана негова реклама?
Въпроса ми е към Mobby_Dick [smilie24]
Лично аз подкрепям идеята на laguna, но ако има важни аргументи против тази идея бих желал да ги чуя [smilie7]
Благодаря предварително [smilie19]

Дата:   20-05-04 13:02

Krassy_office - публикувайки твоите блюда, ако са доста добри снимките ти, могат да попаднат в доста други менюта на ресторанти.
Аз например, още когато нямаше интернет...съм снимал седмици-седмици вътрешно арх.оформление, което е извършвано от фирма..наела ме, да им направя каталог. Обикаляхме обектите надълго и наширокоокръгно с кола, подготвях заедно със собствениците обстановката за снимките /те си бяха договорили разрешение с фирмата, аз да им снимам ТОЧНО И САМО това и с тази цел вътре, в домовете/понеже не само те правеха това, доста от конкурентите им после, ми поискаха снимките, за да ги сложат и в своите каталози - и да им излезе по-тънко. На това му казвам, лоялност към клиента.
Да не ти казвам допълнителни усложнения - като доста от тях не искаха тази камина...арка и др. да влизат в каталога, за да бъдат уникални, т.е. само в техния дом - това са въпроси които си решаваха с шефа на фирмата, които се движеше с мене. Въпрос на техни уговорки.

Дата:   20-05-04 13:05

Най-после да чуя и разумни мнения, а не само тези на "хумористите". Който разбра, за какво става въпрос, си пролича. Говоря за разумното показване на рекламни снимки.
Всички си познаваме клиентите и знаем, какво можем да покажем.
Mobby_Dick, не че ние тук не се учим един от друг и пак си показваме "всяка шарения, китни вили за продан, авто-мото, лъжици-паници, дрънкулки и бижута". Въпросът е, как ги показваме? Мисля, че някои от нас го правят доста добре. Клиентите едва ли ще имат нещо против да им се прави безплатна реклама.

Дата:   20-05-04 13:06

ti kato snimash za klient produkta koito pravish chia sobstvenost e? niakoga zadaval li si toia vapros
ideiata ako e tvoia, zimash li mu pari za neia, preprodavaiki ia po toia nachin?Itelektualnata sobstvenost e tunka materia, stiga da vlagash intelekt v tova koeto pravish
nali beshe se zanimaval seriozno sus software, tam ima razni pdobni polojenia

Дата:   20-05-04 13:13

Да, така те разбрах, ти говориш за продуктова реклама. Тука съм напълно съгласен с теб. Това е поръчка от клиента към теб за самия него [smilie24]
Явно laguna е искала да попита друго, това което и аз съм разбрал, а именно PR реклама.
Например снимал си композиция на модели, рекламиращи дадена марка или продукт, и предназначено за билборд или някой медия, където всеки може да я види, а още по лесно да прекопира.
Тази нова категория във фотофорума ще прилича на онези западни издания за най-добри медийни реклами, най-добри билборди и т.н.
Нещо, в което пак има изкуство и ти е хувабо да го покажеш, понеже ти си го правил [smilie7]

Дата:   20-05-04 13:14

JoroD, ти всички снимки ли продаваш, които правиш,ако си в този бранш, де? Говоря за разумно представяне. И ми омразна с това чувство на превъзходство, които някои от вас непрекъснато демонстрират в този форум.

Публикацията е редактирана (20-05-04 13:18)

Дата:   20-05-04 13:15

Е, браво Краси, точно това имах пред вид![beer]

Дата:   20-05-04 13:23

А, това с авторските права в България...
Нека някой ми каже, как се пазят авторски права в BG. Не ме препращайте към законите,
а ми обяснете на практика, как стоят нещата?

Дата:   20-05-04 13:26

mi na praktika, prochitash zakonite...
kakvo prevuzhodstvo te goni, laguna?? zadal sum napulno razumen vapros
ne sum v bransha, no tova ne mi prechi da mislia

Дата:   20-05-04 13:32

Съгласна съм с Мobby_Dick, има такива грозни моменти и то не рядко. Скоро и аз забелязах продукти на нашата фирма в чужд каталог, с конкурентна дейност. Дори не си бяха направили труда да е снимат отново,
а е сканирали направо от нашия каталог.
От това никой не е застрахован.

Дата:   20-05-04 13:33

laguna - в рекламата една снимка, ако не я продаваш - то е или учебна, или некадърна, или отказана.От друга страна, аз лично търся по фотофорумите не реклама, а други снимки.
Krassy_office - мисля, че дори да снимаш водка Смирнофф и тя да виси по билборди или входове на барове, ако някои те е наел да му го направиш, преди да я пуснеш - трябва да го попиташ. Не разбирам от реклама, но тя е цяла наука..и е добре продуктите и да се разпространяват не тотално, поголовно и навсякъде по всяко време, а..както си прецени мениджера по рекламата...иначе може да се получи антиреклама, или да доведе до други щети - дори законови /например вчерашното обсъждане и поправки, в парламента за рекламата на спиртни напитки и цигари на определени места и прочие/, тези неща са извън компетенцията на фотографа - когато тои не е собственик и на целия бизнес де :)

Дата:   20-05-04 13:39

Ясно [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна