Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео формати
Автор: the_trooper   
Дата:   01-08-05 00:13

Здравейте,искам да попитам за видео форматите(mini DV,DVD,Digital 8,HI-8 и т.н.)Какво точно представляват?В google ми излизат само някакви ревюта на камери.Не очаквам някой да ми пише романи[smile] Ако може ми дайте линк(на български или английски)Мерси предварително и sorry за тъпия въпрос[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Видео формати
Автор: Stoyan_5   
Дата:   01-08-05 16:07

the_trooper,
Мини DV - формат за цифрова камера. Пише на малки mini DV касети. Най-популярна и най ефтина като касета. Много добро качество.
DVD- пише директно върху DVD но по-малко като диаметър. Не е ефин носител, защото всеки производител си ги произвежда за своите камери, а с други не става.
Digital 8- цифров формат за Sfny видеокамери. Не е скъп, но е по-огранечин като използване. Почти не се срещат вече такива камери. Sony минаха на mini DV формат също.
HI-8 - формат за аналогов запис при видеокамерите на Sony.

Дата:   01-08-05 16:16

Мерси много Stoyan_5.А как се прехвърля информацията от mini DV на компютър и какъв е начина да гледам записаното от камерата на DVD?

Дата:   01-08-05 16:22

С кабел - на компютър. Фаеруер кабел.
Можеш да го запишеш некомпресирано - отнема около 30 GB за час запис, или компресирано в MPEG2 - формата за DVD и после си го записваш /директно или с програма за авторинг/ на DVD.

Публикацията е редактирана (01-08-05 16:22)

Автор: Любител   
Дата:   01-08-05 16:26

Малко да допълня Стоян - Ако искаш да го прехвърлиш в цифров вид (както и требе да е) ти требе FireWire кабел (IEEE 1394) и карта ако си нямаш.
Това че всеки производител работи само с неговите си DVD-та не е съвсем така. Пробвано със Сони, малко мрънка, но си пише екстра в крайна сметка, без да го интересува марката е DVD-to

Дата:   01-08-05 16:34

Да![smilie24]

Дата:   01-08-05 16:42

Мерси и на двамата!

Автор: gbdesign   
Дата:   01-08-05 16:49

Stoyan_5 Mnogo mi e interesno kak prez firewire port 6te moje6 da go kep4erira6 mpg2 ili nekompresirano video[smilie7]. Mai navliazohte v moita oblast[smilie25]

Дата:   01-08-05 16:56

С Uliad Media Studio се рипва директно в Mpeg2.
Омръзна ми да обяснявам. За приятелите ми съм написал специален хелп.
Дори съм канил хора в къщи за да им показвам как става.
Наистина се уморих да обяснявам.

Дата:   01-08-05 17:02

Moje, no ne i prez fireware, osven ako niama6 kep4ar karta s harduerna kompresia ina4e 6te ti triabva 5Ghz procesor.

Дата:   01-08-05 17:05

Става си през Фаеруера!
Дори избягвам последващото рендериране при монтажа. Вилма ми става готов най-много за 10 мин. вместо за часове.
Ако проявяваш интерес ела ми на гости.
Едно показване се равнява на 10 000 думи /китайска поговорка/.

Дата:   01-08-05 17:13

OK, moje ot Ulead da sa izmislili na4in, az si rabota s premierata 4e "media studio" ima 2-3 sa6testveni nedostataka. Ako pri teb tova se polu4ava i niama6 dropove ili zarno ima6 edna[beer] ot men. Ina4e za rabota e nai dobre da polzva6 "microsoft DV1 PAL" compresia. Makar 4e za istinski 50Mb -tov cviat si iska seriozen harduer(Matrox DTV ili ne6to o6te po-dobro) i kamera ot 16000 na gore (4.2.2) Za samoto DVD "Movie factori" 4 makar i da e s bebe6ki interfeis dava nai-dobri rezultati.

Дата:   01-08-05 17:14

Мисля,че съвсем се обърках...Нека задам поредния тъп въпрос[smile] Значи искам да си купя видео камера и да си гледам записаното на компютъра и на DVD-то.mini DV камера ли трябва да си купя и какви допълнителни екстри ми трябват(споменахте за някаква карта)? процесора ми е 2Ghz и нямам DVD записвачка ако това има значение.
Само се надявам да не ми се смеят много хора[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   01-08-05 17:17

Ако ти е ново дъното и имаш вграден фаеруер, нямаш проблеми.
DVD записвачките не са скъпи също.

Дата:   01-08-05 17:39

the_trooper Отиваш в техномаркет Европа (примерно) и си купуваш
PANASONIC NV-GS140EP-S (примерно - много е важно да е с 3CCD матрица) отам отиваш в най близката комрютърна фирма и си взимаш FireWare controler и кабел 6 към 4 (fireware) и записвачка (най-добре ретаил версиата на Asus че с нея върви всичкият ти необходим софтуер а и са по надеждни от вси4ки други на пазара с изклиучение на Plextor)

Автор: Andro_R   
Дата:   01-08-05 17:54

извинявайте че се намесвам, но за какво му е на човека 3ccd матрица ако ползва камерата за домашни цели?

Дата:   01-08-05 18:04

Зашото за 200 лв. не си заслужава да гледа мазна и далтониска картинка.[smilie24]

Дата:   01-08-05 18:06

Добрите 3ccd камери са над 2000лв

Автор: krp   
Дата:   01-08-05 18:10

Нещото което на-много ме мъчи е сваляне на всяка касета по 1час...и като има 3 или 4..малее...после около 2 часа рендериране на касета....и става еднаа....ако го правиш често си е досадно и загуба на време (особено ако е важно за теб).... Но не зная как е качеството на камерите с DVD на тях... да кажат спецовете...и дали ще ти хареса цената...

А до въпроса директно в MPEG2.... на мен ми дропи много кадри и не ми харесва качеството...поне за сега на какъвто софтуер съм ползвал...

Ако си купиш с DVD на камерата, отпада порта 1394 и загубата на време...смао си копираш диска и готово и редкация...

А за екстрите
първата работа да си купиш допълнителна батерия, за да няма изненади, нещо с капацитет по-голям от стандартната[thankyou]

Дата:   01-08-05 18:18

Andro_R Добрите 3CCD са над 5000 лв. но и най ло6ата е по-добра от тези с една матрица а и тази коиато сам цитирал по-нагоре е мод 1500лв. и си има даже и аналогово-цифров конвертор(много полезно за прехвърлянето на старите VHS касети на DVD)

Дата:   01-08-05 18:24

ок, в случая е така.

първа  назад  1     всички  напред  последна