Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FZ5 - проблем с размазване
Автор: chandler   
Дата:   27-07-05 19:02

Нормално ли е при този модел на Panasonic при zoom над 4 пъти да се размазва изображението на дисплея. А при zoom по-малък от 4 нещата да са ОК. Батерията не е изтощена.
Това, което ме притеснява е че удължаващото звено на обектива има лек луфт и се мести. Това според мен не е нормално. Дали е дефект и оттам да идва целия проблем?

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ5 - проблем с размазване
Автор: pmartinov   
Дата:   27-07-05 19:12

Преди да почнеш да летиш трябва да се научиш добре да ходиш.

Автор: nemchev   
Дата:   27-07-05 19:23

pri po golqm zoom se use6ta pove4e trepvaneto na rakat...bilo pri natiskane na spusaka bilo ot drugo...za tva se prepora4va pri po golqm zoom da se snima ot stativ....ako nqma6 takuv ...ako si na 200mm otvoreno vario trqbva da snima6 na skorost ravna ili po golqma ot stoinostta na varioto....dano si me razbral[shtrak] [beer]

Дата:   27-07-05 19:25

pmartinov,
Благодаря за отговора, но не ми помагаш. И откъде знаеш.... ами аз сега мога да се уча да ходя, за да мога някой ден да полетя. [smile]

Моля, ако някой все пак може да помогне, да се включи.

Благодаря

Публикацията е редактирана (27-07-05 19:27)

Дата:   27-07-05 19:36

nemchev,
Размазването не е при самата снимка поради трепване или друго движение в момента на снимане. Размазва се изображението на самия дисплей, когато настройвам апарата за снимане. Не зная какво е качеството на снимката и дали излизат и те размазани, защото проблемът е при един приятел, но дори и снимките да са перфектни, нормално ли е при настройване за снимка да ти се размазва дисплея? Много неприятно. Та затова питам дали е дефект или не.

А това че има лек луфт обектива как ще го коментирате?

Автор: nemchev   
Дата:   27-07-05 19:39

ami vij parvo dali sa razmazani na monitora u vas ili pri priatelq ti...a dali e defekt neznam....pitai nsirakov toi snima s panasonic i sigurno e pov4as s ne6tata...az drugo ne se se6tam kvo da ti kaja[shtrak]

Автор: RebelAct   
Дата:   27-07-05 19:46

ползвам FZ3, който е подобен на твоя, но не се получава никакво размазване на дисплея изключвайки момента докато обектива все още се движи и то е за кратко.След това образа става напълно ясен.А този луфт, за който говориш наистина е смущаващ. Най-добре сравни с друг такъв апарат. Ако е в гаранция направо го носи в сервиза

Автор: doktora   
Дата:   27-07-05 19:47

Не е нормално.Освен това,този модел има и стабилизатор.Провери дали се размазва образът и във визьора/ако изобщо е ясен там/.Ако не намираш разлика,значи проблема е от дисплея.А на 12х как е?

Дата:   27-07-05 20:08

Значи:
Ако през визьора образа е ясен и не се размазва както на дисплея - проблемът е в дисплея.
Ако и през визьора се вижда размазан образ както се вижда и на дисплея, тогава проблемът е в обектива.
Нали така стоят нещата?

Автор: doktora   
Дата:   27-07-05 20:20

Така мисля.Пусни ми на мейла/има го в профила ми/ повече инфо за проблемите в модела и специално за фокуса,защото мислех да си го купувам.

Автор: mitko_ol   
Дата:   27-07-05 22:21

Размазването идва от това, че не е фокусирал, пробвай да натишнеш спусъка на половина и трябва да ти се изясни образа на диспея, а ако иискаш да го няма това размазване при настройка на вариото трябва да включиш Cont.AF опцията от менюто, имай в предвид, че когато е вклчена тази опция апарата изтощава батерията по бързо

Автор: Crossblade   
Дата:   27-07-05 22:32

Докато не си снимал ти е размазано - снимаш - на дисплея вече не е ? - Включваш стабилизатора да работи и по време на целене, не само по време на експозиция [smilie18] Или въобще го пускаш [smilie10]

Дата:   27-07-05 22:43

Мисля, че отговора на mitko_ol обяснява всичко.
По принцип: докато не съм снимал е размазано, като се натисне спусъка на половина и апарата си фокусира веднага и като снимам излиза добре. Отговорът на mitko_ol обаче хвърли достатъчно светлина. Просто апаратът е нов и трябва да се разучат всички настройки подробно от упътването.

Благодаря за отговорите

Автор: Crossblade   
Дата:   27-07-05 22:47

До спуска (онова дето се натиска за снимане) има малко кръгло бутонче. Има Off, Mode 1 и Mode 2 (предполагам). Един от двата Mode (може би 1) е стабилизация само по време на експозиция. Най-веоятно е той включен. На теб ти трябва другия, че докато "целиш" обекта също да се стабилизира .... [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   28-07-05 09:29

Е то стана ясно,ако не си на следящ фокус,трябва да натиснеш спусъка до половината за да фокусира апарата[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна