Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EF или EF-s обективи
Автор: p_andonova   
Дата:   27-07-05 10:24

Каква е разликата? EF-s, с които сега се предлага Canon EOS 350D ще бъдат ли съвместими със следващия гръб, който ще се появи след няколко години?

Отговори на това съобщение
 Re: EF или EF-s обективи
Автор: holden   
Дата:   27-07-05 10:28

EF-s e malko po-izdaden nazad otkolkoto EF. Aparat kojto priema EF-S priema EF, no obratnoto ne vazhi.

Nikoj ne znae dali sledvashtoto tjalo shte e EF ili EF-S, no moeto lichno mnenie e che shte e EF-S. Pochakaj do kraja na godinata i shte vidim.

Автор: n1x0n   
Дата:   27-07-05 10:30

ef-s са само за матрици с кроп-фактор 1,6.
Канон "гръб" надали ще изкарат скоро[smile] , но нови апарати - сигурно ще има. Дали ще са 1,6, обаче, още никой не знае.

Автор: navy   
Дата:   27-07-05 10:33

Ако вземаш ефтин EF-S, то си струва, но ако за теб оптиката е основна инвестиция, залагай на full frame [smilie24]

Автор: holden   
Дата:   27-07-05 10:36

To pyk da imashe mnogo kachestveni EF-S, ama njama. Oshte ne e goljama dilema [smilie19].

Автор: navy   
Дата:   27-07-05 10:40

Очертава се да има.
А и се чува да излиза ново тяло на Canon, да видим... май 1.3 [smilie5]

Дата:   27-07-05 10:54

The EOS 350D has a metal EF / EF-S lens mount which means that it can use the full range of Canon EF lenses as well as the newer EF-S lenses. Because the sensor is smaller than a 35 mm frame all lenses are subject to a field of view crop (sometimes called focal length multiplier) of 1.6x

Нали следващите модели ще са с по-голяма матрица? Тогава тези обективи не са перспективни? Нещо не ми се вярва Canon да пуснат набор от обективи само за един модел апарати, когато е ясно че след няколко години EOS 350D ще е доста стар...

Автор: asahi   
Дата:   27-07-05 10:58

Защо следващите модели да са с по-голяма матрица? Икономически погледнато няма сериозна причина за фул-фрейм матрица, която да оскъпява апарата. Новите качества няма да го направят по-продаваем.

Дата:   27-07-05 11:03

Canon обявили ли са че следващите им модели ще са с кроп-фактор 1,6?

Автор: ecobo   
Дата:   27-07-05 11:08

Едва ли ще има скоро тяло от любителския клас с кроп-фактор по-малък от 1.5 (EF-S могат да покрият 1.5). Иначе ще излезе, че Канон са преебали хилядите купувачи на ЕФ-С серията. А Канон едва ли искат д излезе така.[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   27-07-05 11:09

Не. И за предните не бяха обявили. Обаче след като разработват нови обективи от EF-S серията едва ли може да се очаква драстичен завой в политиката.

Автор: n1x0n   
Дата:   27-07-05 11:10

Не са, както не са обявили 1,3 или 1,0. Тези неща не се обявяват предварително.

Самият факт че разработиха и произведоха толкова обективи от ef-s серията за мен е доказателство че поне още 2 генерации камери ще бъдат със 1,6 кроп.

Автор: stef7   
Дата:   27-07-05 11:13

Разликите ге споменаха преди мен.
Ако купиваш по-скъп обектив добре е да не е EF-s. Причините също ги споменаха. Една добра оптика може да се използва 10 и повече години. Много по-рано надявам се големите сенсори на Canon - x1.3 и full frame ще станат достъпни за нашего брата простосмъртните. А телата (те са си баш гърбове с малко електроника) с тия сенсори не са ЕF-s.

Обектива който върви в кит с Canon 350D обаче е евтин и затова просто не си струва да се мисли дали е EF-S или не.
Ако се чудиш струва ли си да се купува или не, моят съвет е да си го купиш. Имам качествена оптика (обективи) на Canon от 6 години и си купих тяло 300D без китовия обектив защото не беше на нивото на останалата ми оптика. Но пред алтернативата да дам още 500-600 USD за да кажем един 17-40L за да покрия диапазона от 17 до 24 мм. или да дам 80 USD за китовия обектив избрах второто.
Та китовия обектив си върши работа за определни случаи, много е лек удобен и ако го затваряш на 8-11 бленда върши прилична работа в 90% от случаите. Така че според мен определено си купи фотоапарата СЪС китовия обектив. Аз например го използвам на поразия на събирания, снимки за спомен и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна