Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Архивни DVD-R дискове
Автор: n1x0n   
Дата:   26-07-05 10:33

Аз лично отдавна чакам нещо такова...
http://www.delkin.com/delkin_news_press_release.php?id=43

Отговори на това съобщение
 Re: Архивни DVD-R дискове
Автор: Avi   
Дата:   26-07-05 10:59

а сега какво ползваш, ако е удобно да попитам?

Дата:   26-07-05 11:20

Едно архивно копие на CD Verbatim Crystal AZO + едно бекъп копие на DVD Verbatim AZO на всеки 5 CD-та. Не ги пълня до край, че там вибрации, скорост и прочие генерират много потенциални проблеми.

Автор: Avi   
Дата:   26-07-05 11:29

ще ги пробвам начи :)
мерси :)

Автор: inmitev   
Дата:   26-07-05 11:56

За Verbatim-ките внимавайте да не са китайско производство. Иначе оригиналите са много добри.
Има още една марка, която неизвестно защо не е добре лансирана в България, а качеството й е много добро - Imation (бивш 3М).

Но иначе истински добрите марки и модели по света (Gold дискове) не съм ги срещал в България... Да не стане така и с Delkin?

Автор: ancho   
Дата:   26-07-05 12:48

Митев,
Как все пак да разпознаваме истинските Вербатими ?

Дата:   26-07-05 13:24

Най-лесния - купувай от официалния вносител. Ако не се лъжа, беше Елтрейд.

Автор: marto   
Дата:   26-07-05 14:29

CD Verbatim Crystal AZO [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Airborne   
Дата:   26-07-05 14:52

Imation - добри?! не. имам много много лош опит с тях както и всичките ми приятели полакомили се от атрактивните им цени. не става дума за една партида, тествани са в продължение на 2 години! и пише "Made in EU". за бога братя, не купувайте![smilie23]

Дата:   26-07-05 15:13

Airborne - изненадваш ме![smilie10]
Дай подробности, откъде си ги купувал? Фирма? Вносител?
Да не се окажат и те някакви ментета?

Автор: ivo80   
Дата:   26-07-05 20:07

аз сега си записах 2 аудио CD-та Imation купени от Чехия, но още не ги знам колко са качествени, за момента няма проблем, но са чисто нови все още.

Автор: Avon   
Дата:   26-07-05 20:17

Polzvame DVD-R na Sony, izpekli sme pone 30 nikakav problem, silno preporachvam

Автор: ivo80   
Дата:   26-07-05 20:27

въпросът не е в изпичането, става дума за съхранение във времето

архивни CD
Автор: pentax   
Дата:   26-07-05 22:25

благодаря за интереса към продуктите на Делкин, който внасяме официално

за момента имаме на склад от Delkin само архивни CD с цена около 2 лв.

очакваме скоро и новите продукти

за информация
980 5065

ВИП Трейдинг ООД

Re: архивни CD
Автор: stef7   
Дата:   27-07-05 09:37

Ето тука се коментира по темата на английски.

http://www.photo.net/mjohnston/column53/

Мисля, че реалистично погледнато достъпните CD-R дискове от относително добро качество са тези проиведени от Taiyo Yuden Japan. Въпроса е че в България е много трудно да не кажем невъзможно да се идентифицират. Марката под която се продават не говори нищо.

Другото важно нещо което трябва да се гледа е процеса по който се произвежда даден диск. Той трябва да е metalized cyanine. Така че ако се купуват продукти които твърдят че са за адхивни цели, тяхните диструбутори трябва поне да се питат за процеса по който са произведени дисковете както и къде те са произведени.

Дата:   27-07-05 12:51

Ето още интересна информация за DVD-та.

http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm

Снабдих се с програмка за четене на идентификатора на диска от тук:
http://www.snapfiles.com/get/dvdidentifier.html

Тествах налични при мен DVD медии - на TDK и на Imation. Оказа се, че TDK е първокласна медия според автора на горната статия, докато Imation е в следващата категория.[smilie8]

Нямам подръка Verbatim да проверя как стоят нещата, но се твърди, че и те са първокласни медии.

Ако имате желание да проверите качеството на медиите, които ползвате, възползвайте се от публикуваните линкове - заслужават си отделеното време.

Автор: stef7   
Дата:   27-07-05 14:02

Много благодаря за програмката за четене на идентификатора. Наистина върши отлична работа. Що се отнася до първата статия която квалифицира дисковете на първокласни и т.н. според мен не може да е показател какви дискове да се купуват. Статията прави квалификацията на база колко диска се записват без грешка. Това само по себе си е важно, но по-важното за фотографски цели и въобще за архивиране е колко време тези дискове ще издържат без да се повредят или загуби информация при положение че се съхраняват при приемливи условия (не се излагат на топлина, слънце, т.н.) Защото съм имал случаи CDta куча марка да сдават багажа още на втората година, други на които покритието им се лющи, трети дето се драскат много лесно и т.н.

За да се увеличи шансът да се запази дадена дигитална фотография за дълго време аз използвам една програмка която се казва QuickPar. Тя прави допълнителни контролни фаилове, така че ако се покапят части от основните файлове по контролните файлове те могат да бъдат възстановени. Така като направя примерно CD с архивирани снимки на компютъра си първо създавам контролните файлове с 25% запълване. И после пиша снимките заедно с контролните файлове на CD и после второ копие на друго CD. Така дори част от CDто да се покапе (до 25%) по контролните файлове снимките могат да бъдат възстановени, независимо коя част е покапана. Второто копие е разбира се също подсигуровка.

Ако много много държа на даден файл (снимка) пазя 3то копие на твърд диск.

Автор: джъмбо   
Дата:   28-07-05 16:25

вербатим [smilie23]
от 20 записани имам поне 4 счупени....
сони двдта от 50 записани - 50 записани[smilie24]

но ще видим за архивиращите двдта то делкин бяха пуснали 100 годишни ЦД та ама нищо положително или отрицателно не се чу за тях [smilie22]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   28-07-05 16:27

Гледайте резлтатите след 6 месеца.
На някои дискове снимките просто изчезват и не се отварят!

Дата:   28-07-05 16:42

На мен, в интерес на истината, Verbatim AZO не ми е гърмял никога... може би има ментета някакви.

Имах един познат който много ми ревеше че ЦД-тата не ставали за архив, и че постоянно му "чезнела" информация. Аз никога съм нямал проблеми от такъв род, та се чудих доста, докато един ден не попаднах в тях и видях за какво става въпрос:
- Пише се на МАХ скорост
- не се ползват кутийки/пликчета
- ЦД-тата се държат на бюрото на най-големия припек. На някои от тях се бяха отпечатали контурите на предметите които са били отгоре... облъчване яко

Та идеята ми е че трябва да се пише на проверени медии, на умерени скорости /тези 30 сек. писане, които са разликата между 24х и 48х, едва ли са критични за някого/ и после дисковете да се съхраняват на сухо и тъмно място.

Автор: Stoyan_5   
Дата:   28-07-05 16:43

[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   29-07-05 11:48

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна